Co zabrać do sanatorium
Re: Co zabrać do sanatorium
- Leon43
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 sty 2014 22:24
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 1 raz
- Maja1912
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 sty 2015 11:32
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 17
Trafiłeś w sedno analizujemy 10 razy co zabrać, wyrzucamy, podmieniamy a potem dokładając "tylko" buty, parasol, suszarkę itd okazuje się, że walizka nijak domknąć się nie chce
- Maja1912
- Super Kuracjusz

Widzę ,że niejednokrotnie każdy wyjazd dla was to niezłe przeżycie..logistyczne
ok
Czytając zastanawiam się po co Wy to dźwigacie
Czy wy jesteście Członkiniami Urwanej karawany ??
Darku, nie mam doświadczenia sanatoryjnego, ale urlopowe i owszem. Mężczyźni często mają to do siebie, że posiadają jedną mała walizkę ale w bagażniku luzem
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Nie będę się rozpisywał ile razy byłem w sanatorium bo wielu osób i tak nie dowierza.
Wiele osób to podkreśla ,że i tak duża część garderoby wisi w Szafie czy na półce .
Ja osobiście Zawsze mam te 3-4 pary spodni a i tak chodzę w Jednych ok rano na zabiegi dodatkowe sportowe plus ew latem kilka krótkich
Fakt mam problem z koszulkami czy koszulami fakt w ciągu dnia zmieniam nawet 3 -Tak mam Problem strasznie się pocę -ale jest i wszędzie sklep z płynem a wiele Pań niejednokrotnie było ..nagabywanych z ,moją Prośba o Prasowanie ,które Sam wykonywałem.
Buty ok ale po co wozić tzw lacie i klapki basenowo-zabiegowe ?
po co suszarki -Wszak wszystkie Panie wokół je maja , po co żelazko -jest na każdym piętrze chyba ,że mamy fobię i..musimy swoim
Jest wiele rzeczy które do niczego nam podczas pobytu są nie potrzebe
A co do transportu.. podziwiam ludzi którzy do Kołobrzegu z Katowic czy z Krakowa jadą solo samochodem bo nie będa się męczyć 12 godz pociągiem jadą autkiem i po ..14 bo lubią luksus a później jeszcze narzekaja na kołobrzeskie parkingi za 150 za turnus
- Maja1912
- Super Kuracjusz

Masz całkowitą rację, zawsze pakujemy za dużo rzeczy, o czym przekonujemy się na koniec turnusu. Ja na trzytygodniowy urlop (mam to szczęście) pakuję się spokojnie do jednej walizki i poruszam transportem publicznym. Tylko, że to lato i jest prościej; sweter, polar jakaś kurtka reszta to letnie cienkie rzeczy. Teraz jest gorzej, pora jeszcze trochę zimna i przejściowa - zima/wiosna. Można prać tylko z wyschnięciem gorzej, no i latanie w mokrych klapkach basenowych po pokoju
- aniag
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 01 mar 2014 16:51
- Staż sanatoryjny: 3
- Adela
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 12 lip 2014 15:10
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 9
buty,przynajmniej mnie zawsze zajmują strasznie dużo miejsca w walizce,ale co na to poradzić?nie potrafię chodzić w jednych przez 3 tyg.
Nie wiem tylko po co się tak "starały" wyglądały wręcz komicznie, przy pozostałych osobach.Ubranych normalnie.Ja tam uważam że najnormalniejsze ubranie -takie w którym czujesz się swobodnie jest normalnym strojem na tańce.To nie Sylwester tylko chwile relaksu.Butki na obcasiku plus reszta i jest ok.Wystarczy Ci jedna spódniczka i kilka bluzek na zmianę.Takie które ubierasz na co dzień.
Albo spodnie (jeśli nie lubisz spódniczek) .Nietaktem są klapki basenowe ( widziałam ,,byli i tacy
Tak więc na tańce możesz ubrać to....w czym Ci pasuje i w czym Ci wygodnie.Życzę udanego pobytu