Dobry żart jest tynfa wart
- Maja1912
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 sty 2015 11:32
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 17
Re: Dobry żart jest tynfa wart
- Zostaw. One są na stypę!
- Maja1912
- Super Kuracjusz

- Maja1912
- Super Kuracjusz

- Maja1912
- Super Kuracjusz

- Ojcze, mam pewien problem. Otóż mam w domu dwie gadające papugi, samiczki,
ale nie wiem czemu tak strasznie bluźnią.
- A co takiego mówią? - zapytał ksiądz. Kobitka na to :
- W kółko powtarzają : - Cześć, jesteśmy dzi**ami, chcecie się zabawić ?
Ojciec zaniepokojony myśli, myśli, aż w końcu mówi :
- Ja tez mam w domu dwie gadające papugi, samce, tylko że moje całymi dniami czytają Pismo Święte
i odmawiają różaniec. Przyprowadź swoje papugi do mnie, wpuścimy je do jednej klatki i wtedy
moje papużki oduczą twoje mówić tak brzydko.
Kobieta się zgodziła i na drugi dzień przyprowadziła swoje nieznośne papugi do księdza.
Wpuścili je do klatki. Ptaki popatrzyły na nowe towarzystwo i po chwili odezwały się papugi - kobiety :
- Cześć, jesteśmy dziw**mi, chcecie się zabawić ? Papugi księdza podniosły oczy znad Biblii,
popatrzyły się na siebie i jedna mówi :
- Odłóż tę księgę bracie. Nasze modły zostały wreszcie wysłuchane !
-
jawa 53
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 24 gru 2013 07:17
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękowano: 1 raz
DZIEWICA POSPOLITA- roślina krótkotrwała wymagająca szczególnej pielęgnacji Chętnie poddaje się flancowaniu. Po przepikowaniu przestaje być dziewicą
STARA PANNA- roślina długotrwała i pnąca czepiająca się wszystkiego i wszystkich. Żyje w miejscach odosobnionych,nie wiadomo z kim.
KOCHANKA- roślina kwitnąca,pasożytnicza z gatunku motylkowatych. Wymaga dużo wilgoci i częstych zmian klimatycznych.Z uwagi na duże koszty,w naszych warunkach trudna do hodowli domowej. Kwitnie tylko nocą.
ŻONA- pożyteczne zwierze domowe, pociągowe, bardzo nerwowe i wytrwałe. Zazwyczaj żywi się odpadkami. W hodowlidomowej bardzo opłacalne przynosi duże korzyści.
ROZWÓDKA- należy do owadów występujących w dużych ilościach, znana w przyrodzie pod nazwą "szarańcza" Samiczki pozostawia w spokoju. Samców niszczy od korzenia. Czyni szkody w ubraniu, zwłaszcza w kieszeni.
WDOWA- wierzba z gatunku płaczących. Szybko próchnieje z braku zdrowego korzenia. Nadaje się do przerobu na fujarki.
KAWALER- ptak przelotny. Dzieci podrzuca innymi wówczas zmienia miejsce pobytu.Jest przebiegły i trudny do uchwycenia w sidła.
STARY KAWALER- grzyb jadowity o gorzkim smaku. Żyje przeważnie sam lub w symbiozie z purchawką pospolitą.
MĄŻ- zwierzę domowe z gatunku leniwców. Ze względu na dużą żarłoczność w warunkach domowych przynosi duże straty,w hodowli nieopłacalny.
;: