Równica- podpowiedzi

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Równica- podpowiedzi

Post autor: Lewek »

tofiko2 pisze:Chciałam podziękować za wszystkie wypowiedzi a zwłaszcza za te nie mające nic wspólnego z sanatorium Równica.Ludzie skąd w Was tyle zła i podejrzeń o jakieś machlojki.Zamiast pomocy to potrafićie człowieka zdołować i posądzać o nieczyste interesy.Bardzo żałuję,że się w ogóle odezwałam.Życzę wszystkim dużo zdrowia i udanych wyjazdów do sanatorium,mnie się już odechciało.
Tofiko nie przejmuj się. Ludzie są różni, są ludzie i ludziska :evil: Z tego co słyszałam o Równicy jest to super sanatorium. Ludzie, którzy tam byli są zadowoleni z zabiegów. Sama Równica to kolos :roll: Ustroń przepiękna miejscowość, mnóstwo miejsc, gdzie można pospacerować, popróbować przeróżnych dań, jest gdzie potańczyć. W samej Równicy często odbywają się koncerty. Biuro turystyczne organizuje fajne wycieczki. Jedź i spokojnie się rehabilituj, zobaczysz będziesz zadowolona :D Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2014 22:24
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Leon43 »

Ptysiu111
po takim poście już wiem więcej, ale tak jak Ci napisałem wcześniej nie ma co się obrażać, a myślę że Cie nie obraziłem.
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

Ty może i wiesz więcej, ale czy założycielka wątku również... :?: :roll:
Oczekiwała pomocy, a poza dwoma lub trzema postami otrzymała jakieś idiotyzmy o mega sex aglomeratach :evil: , podejrzenia, insynuacje....
Smutne... :(
Jeżeli to ma tak działać, to chyba powoli przestaje być moim "naszym sanatorium" .....
Awatar użytkownika
Ramona2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2014 18:51
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Ramona2 »

Tofiko byłam w sanatorium Równica dwa razy w 2012 i 2014 wróciłam zadowolona pod każdym względem. Jak bym miała możliwość to bym chętnie pojechała jeszcze raz. Pokoje 1 i 2 osobowe. Ja zadzwoniłam wcześniej i zamówiłam sobie 1. Zabiegi dobre. Otoczenie jak sama miejscowość bardzo mi się podobały. Jest gdzie pochodzić. Można skorzystać z organizowanych wycieczek , ale najważniejsze jak jest fajne towarzystwo.
Życzę Ci miłego pobytu
ghjkl
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 mar 2015 16:43
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 39

Post autor: ghjkl »

Drogi panie Leonie 43 prosze spojrzec na moj staz senatoryiny i nie pisac rzeczy o ktorych pan nie ma pojecia bo zapewniam pana ze nie trzeba byc jak to pan ujol (zgredem) ,a zchorowanym czlowiekiem i chetnie bym zamienil moje pobyty w sanatorium z kazdym chetnym na odrobine normalnego funkcjonowania. A do sanatorium jezdzilem nawet trzy razy w roku.Czego panu nie zycze Pozdrawiam
ghjkl
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 mar 2015 16:43
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 39

Post autor: ghjkl »

Do pani Tofiko2 jezeli by pani przyjela to sluze paroma inf.praktycznymi.
Dotyczacymi sanatorium rownica a miale przyjemnosc leczenia sie w/w przybytku czterokrotnie.Jezeli chodzi o rezerwacje nie ma problemu, jezel panie w recepcji nie mogly tego zrobic prosze sprobowac polaczyc sie z pokojem pielengniarek i poprosic o konkretny pokoj.Jezeli bedzie pani sam.to proponuje jechac na tyly budynku i tam zaparkowac .Absolutnie nie wnosic bagazy tylko z dokumentami isc do recepcji i sie zameldowac.Bo z tego co pamietam jest spore zamieszanie przy przyjeciach.Jezeli chodzi o posilki jest ogromna stolowka .I rada prosze sie nie zgadzac na sdzanie pani tam gdzie obsluga chce tylko przyjsc pozniej troszeczke i samemu poprosic gdzie by pani chciala usiasc moze pani sie spokojnie rozejzec ktore miejsce pani odpowiada.Zabiegi; wygoda i przyjemnosc mi osobiscie odpowiadaly miedzyinnymi aowavibron,masaaz manualny zabiegi wodne i oczywiscie basen ( nie wiem czy jest juz po remonicie).Wycieczki ;widoki z gory rownica(mozna wiechac sam.)Czantoria wyciag krzeselkowy . Ustron i proponuje nalesnikarnie na pietrze nie pamietam nazwy.Jezeli kawa to jest taki malutki sklepik z roznymi suszonymi owocami polecam.Personel bardzo przyzwoity panie sprzatajace uprzejme w samym budynku wszelkie udogodnienia sklepiki.poczta, bankomat. Jest takze kawiarnia duza pod stolowka mozna napic sie piwka .kawki i jezeli ktos lubi potaniczyc.Co ciekawe mozna usiasc przy barze i wypic cos samemu bez koniecznosci siadani do stolika (co w niektorych kurortach nie uswiadczysz).Jedynie co mi osobiscie brakuje( to moje prywatne zdanie) to park z starodrzewiem . Jest zdroj ale jeszcze bardzo mlody w stosunku do innych sanatoriow. O golnie fajne sanatatorium.Gratuluje skierowania.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Potwierdzam w całej rozciągłości :)
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2014 22:24
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Leon43 »

Nie wiem czemu mi się przypisuje jakieś sex aglomeracje
Czy ja gdziekolwiek napisałem coś takiego? Poza tym nie byłem w Rownicy więc chętnie poczytam o tym Sanatorium bo kto wie gdzie dostanę przydział.
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

To, że mój post znalazł się bezpośrednio pod Twoim nie znaczy że przypisuje Ci cokolwiek, no może tylko to, że jak sam stwierdziłeś wiesz więcej. Moje spostrzeżenie było natury ogólnej. Co z tej wymiany informacji uzyskała założycielka wątku prosząca o podpowiedzi i spostrzeżenia o sanatorium?
NIC dosłownie NIC
Byłem w Równicy w 2012, swoje wrażenia podparte solidną dokumentacją zdjęciową zamieściłem na forum, łatwo je znaleźć w wyszukiwarce, ale o tym już napisała Słoneczko
Pozdrawiam
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Violet, dyskusja rzeczywiście poszła w dość dziwna stronę. Tyle,że wkleiłam link do mojej wypowiedzi dotyczącej pobytu 3 miesiące temu i napisałam,ze chętnie odpowiem na konkretnie zadane pytania. Autorka wątku chyba nie była zainteresowana.
ODPOWIEDZ