Kolejka do sanatorium na 2015 rok

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
romantyk56
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2015 08:02
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4

Re: Kolejka do sanatorium na 2015 rok

Post autor: romantyk56 »

wiesniaczkaela pisze:Ja skladalam w listopadzie 2013r ., pamietam ze dokladnie obserwowalam kolejke.Do czerwca jako tako, nastepnie zastoj aby ponownie w pazdzieniku moglo isc z gorki. Zaobserwowalam ze najwiecej przydzialow bylo na listopad, styczen ,luty i marzec.Mojej tesciowej 18 miesiecy mijalo w sierpniu ,wiec oddano do weryfikacji i po miesiacu dostala przydzial na koniec listopada nad morze.80-cio letnia kobitke wysylali nad morze zima"? :roll: :roll: :roll: :shock: :shock: :shock:
Zawsze można zapytać o zwroty i pojechać latem i jest wyjście;) :) Pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
ibizka wielkopolska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 gru 2012 20:00
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: ibizka wielkopolska »

Wiesniaczkaela moja koleżanka pierwszy raz złożyła wniosek i dostała przydział koniec czerwca, początek lipca nad morze
ibizka wielkopolska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 gru 2012 20:00
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: ibizka wielkopolska »

Wielkopolska już 140 w dół. Może w tym tygodniu ????
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2012 11:15

Post autor: Gosia43 »

Ela pytasz czy był ktoś latem w sanatorium :?: Ja byłam w sierpniu w Jedlinie Zdrój klika lat temu :lol: :lol: :lol: Byli różni kuracjusze renciści , studenci , emeryci i Ci co pracują zawodowo... :lol: :lol: :lol: a i rozmawiając ze znajomymi też im się trafiał okres wakacji ;) więc myślę że każdy miesiąc jest taki sam nie ma wyjątków ;) ;) ;) pozdrawiam
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2012 11:15

Post autor: Gosia43 »

ibizka wielkopolska pisze:Wielkopolska już 140 w dół. Może w tym tygodniu ????
Trzyma kciuki byś dostała w tym tygodniu informacje o przydziale ;) ;) ;) tam gdzie byś chciała odpocząć i pod kurować zdrówko ;) ;) pozdrawiam i powodzenia
Awatar użytkownika
romantyk56
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2015 08:02
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: romantyk56 »

ibizka wielkopolska pisze:Wielkopolska już 140 w dół. Może w tym tygodniu ????
To masz szczęście bo w łódzkim na tą chwilę jest plus 4 i zamiast spadać rośnie ;) ;) Myślę, że wszyscy się jednak doczekają na swoją kolej ;) Pozdrawiam miło :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Gosia43 pisze:Ela pytasz czy był ktoś latem w sanatorium :?: Ja byłam w sierpniu w Jedlinie Zdrój klika lat temu :lol: :lol: :lol: Byli różni kuracjusze renciści , studenci , emeryci i Ci co pracują zawodowo... :lol: :lol: :lol: a i rozmawiając ze znajomymi też im się trafiał okres wakacji ;) więc myślę że każdy miesiąc jest taki sam nie ma wyjątków ;) ;) ;) pozdrawiam
Gosiu ,ja nie neguje ze w miesiacach letnich ludziska jada do sanatorium.Moje pytanie bylo sugerujace okrojone wyjazdy w miesiacach letnich.Niestety nad morzem wiele osrodkow sanatoryjnych zamyka swoje podwoje dla NFZ-tu,i sprzedaje turnusy rehabilitacyjne,to jest bardziej oplacalne .Pozdrawiam goraco Ela :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :serce:
marta15361
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2013 07:07
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: marta15361 »

U mnie od rana 60 w dol:)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

ibizka wielkopolska pisze:Rehabilitacja w szpitalu uzdrowiskowym musi wypisać lekarz specjalista z poradni specjalistycznej. Nie musi to być pobyt poszpitalny. Może to być zaostrzenie choroby przewlekłej. Ale ostateczną decyzję podejmuje lekarz NFZ balneolog.
Nie musi specjalista,mnie wypisywał POZ i czekam już w kolejce na przydział .Pisałam to już kiedyś,ważny jest numer jednostki chorobowej na skierowaniu.Nie wszystkie choroby kwalifikują na leczenie w szpitalu uzdrowiskowym i nie zawsze musi to być po pobycie w szpitalu.
Warunkiem wypisania przez specjalistę jest skierowanie na ORO,tego POZ nie może zrobić.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Po ostatnim ślimaczym tempie w końcu doczekałam się spadku poniżej 5000. Mój nr w przeglądarce na dziś, to 4981 :D Pozdrawiam :serce: :kwiat:
Zablokowany