Zawsze można zapytać o zwroty i pojechać latem i jest wyjście;)wiesniaczkaela pisze:Ja skladalam w listopadzie 2013r ., pamietam ze dokladnie obserwowalam kolejke.Do czerwca jako tako, nastepnie zastoj aby ponownie w pazdzieniku moglo isc z gorki. Zaobserwowalam ze najwiecej przydzialow bylo na listopad, styczen ,luty i marzec.Mojej tesciowej 18 miesiecy mijalo w sierpniu ,wiec oddano do weryfikacji i po miesiacu dostala przydzial na koniec listopada nad morze.80-cio letnia kobitke wysylali nad morze zima"?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kolejka do sanatorium na 2015 rok
- romantyk56
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2015 08:02
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 4
Re: Kolejka do sanatorium na 2015 rok
-
ibizka wielkopolska
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 01 gru 2012 20:00
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 2 razy
-
ibizka wielkopolska
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 01 gru 2012 20:00
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 2 razy
Trzyma kciuki byś dostała w tym tygodniu informacje o przydzialeibizka wielkopolska pisze:Wielkopolska już 140 w dół. Może w tym tygodniu ????
- romantyk56
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2015 08:02
- Staż sanatoryjny: 4
To masz szczęście bo w łódzkim na tą chwilę jest plus 4 i zamiast spadać rośnieibizka wielkopolska pisze:Wielkopolska już 140 w dół. Może w tym tygodniu ????
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Staż sanatoryjny: 2
Gosiu ,ja nie neguje ze w miesiacach letnich ludziska jada do sanatorium.Moje pytanie bylo sugerujace okrojone wyjazdy w miesiacach letnich.Niestety nad morzem wiele osrodkow sanatoryjnych zamyka swoje podwoje dla NFZ-tu,i sprzedaje turnusy rehabilitacyjne,to jest bardziej oplacalne .Pozdrawiam goraco ElaGosia43 pisze:Ela pytasz czy był ktoś latem w sanatoriumJa byłam w sierpniu w Jedlinie Zdrój klika lat temu
![]()
![]()
Byli różni kuracjusze renciści , studenci , emeryci i Ci co pracują zawodowo...
![]()
![]()
a i rozmawiając ze znajomymi też im się trafiał okres wakacji
więc myślę że każdy miesiąc jest taki sam nie ma wyjątków
![]()
![]()
pozdrawiam
-
marta15361
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 08 maja 2013 07:07
- Oddział NFZ: Podkarpacki
- Staż sanatoryjny: 1
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Nie musi specjalista,mnie wypisywał POZ i czekam już w kolejce na przydział .Pisałam to już kiedyś,ważny jest numer jednostki chorobowej na skierowaniu.Nie wszystkie choroby kwalifikują na leczenie w szpitalu uzdrowiskowym i nie zawsze musi to być po pobycie w szpitalu.ibizka wielkopolska pisze:Rehabilitacja w szpitalu uzdrowiskowym musi wypisać lekarz specjalista z poradni specjalistycznej. Nie musi to być pobyt poszpitalny. Może to być zaostrzenie choroby przewlekłej. Ale ostateczną decyzję podejmuje lekarz NFZ balneolog.
Warunkiem wypisania przez specjalistę jest skierowanie na ORO,tego POZ nie może zrobić.
-
forumowicz