"Pałac na wodzie" Augustów

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
ewa maro
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2015 22:26

Re: "Pałac na wodzie" Augustów

Post autor: ewa maro »

Agnieszka na prawdę przykro mi ze Augustów i Pałac na wodzie to nie bajka tylko prywatne podwórko Pana Falkowskiego,oczywiste to było że kuracjusze Zus-u to dla niego wrzody na d... i zło konieczne,nie ma prywatnych kuracjuszy a Pałac trzeba z czegoś utrzymać to jest po znajomości kuracjusz z Zus-u i niech będzie cicho bo Zus go więcej nie wyśle na darmowy wypoczynek .Przykro mi że Podczas Waszego turnusu nie dość ,że nie ma pogody to jeszcze takie sprawy.
Na pocieszenie napiszę Ci ,że ja jadę zaraz po Tobie także zapewne lepiej nie będzie .Dobrze że się nastawiam tylko na słońce i relaks ,także wszystko pozostałe to mi po prostu lotto.Zakwaterowanie jest,kocyk wezmę ,na słońce leżak ,wyżywienie -Albatros jeszcze chyba działa no i jak piszesz jest aqua park, rozrywki jakieś znajdziemy no a jeśli światło zgaśnie to kupimy sobie świeczki i będą wieczory przy świecach.
Nie możemy dać po sobie poznać że jesteśmy od kogoś zależni a Zus na pewno raport dostanie :!: i nie wiadomo czy wtedy nadal będziemy wrzodami :lol: jak nie będzie z czego pracownikom zapłacić za pracę :oops: .
Pozdrawiam Was serdecznie trzymajcie się pogoda niebawem się poprawi nie dawajcie się . głowa do góry
:kwiat:
Niusia59
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2015 17:31

Post autor: Niusia59 »

O rany, ale wiadomości!!! zastanawiam się dlaczego nikt nie interweniuje w ZUS-się?? sanepid to pozytywna wiadomość, ale do ZUSu też należało by dać znać , szczególnie Ci co byli lub są tam. My , którzy dopiero jadą nie bardzo mamy argumenty. Oczywiście, że można sobie samemu zorganizować wszystko, ale za coś ten Pan dostaje kasę państwowa, więc do czegoś jest zobowiązany chyba. Ciekawe czy z ZUSu w ogóle ktoś kontroluje co się tam dzieje.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

Czytam już którąś z rzędu negatywną opinię o tym sanatorium.......Przykre to.
Ciekawe ile osób, którzy tam byli i źle wypowiadają się , zdecyduje się na wniesienie skargi do ZUS-u. Ileż można pobłażać takim "gospodarzom"?????A wystarczy nie narzekać, tylko wystosować odpowiednie pismo do ZUS-u. I gdyby tak uzbierało się trochę tych skarg, może dałoby sie coś zmienić na lepsze.
Sam Augustów znam- urokliwe miejsce. Jak jest ładna pogoda, można bardzo przyjemnie spędzić tam czas. Ja jestem tam co roku. Mam swoje miejsce nad jednym z przepięknych jezior.......
Ale sanatorium Pałac na wodzie, to nie wczasy.......to przede wszystkim rehabilitacja!!!! No i godziwe warunki mieszkaniowe - brak ciepłej wody? wyłączanie prądu po 22 ??, niedogrzane pokoje ????
To nie camping przecież..... :shock: :shock:
Kuracjusze!!!! weźcie sprawy w swoje ręce i wystosujcie zbiorowe zażalenie.Zróbcie to dla swoich następców.
pozdrawiam wszystkich kuracjuszy Pałacu i życzę mimo wszystko pozytywnych wrażeń :kwiat: :kwiat:
mariamagdalena21
Na forum od: 21 kwie 2015 11:00
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: mariamagdalena21 »

Witam!
byłam na turnusie w Pałacu przed świętami. Do dziś pobyt wspominam bardzo miło! Nie rozumiem negatywnych opinii.. Ale to jest chyba dla nas Polaków bardzo charakterystyczne, że ciężko jest kogoś pochwalić i trzeba szukać dziury w całym..
Pokoje są naprawdę wygodne, do tego nasza grupa była bardzo zgrana - organizowaliśmy ogniska, dancingi, graliśmy w karty do rana i jakoś nikt nigdy nie wyłączał prądu o godzinie 22!
Panie obsługujące były bardzo miłe. Kuchnia też smaczna - a kartacze - niebo w gębie! Warto na nie było poczekać :)
Jeśli chodzi o Falkowskiego to też nie rozumiem tych opinii.. U nas akurat pogoda dopisywała i Falkowski przewiózł nas nawet swoją gondolą:)
Do tego sam Augustów jest piękny i warto tu przyjechać choćby z tego powodu.. Zazdroszczę osobom które przyjadą tu w miesiącach letnich, na pewno nie pożałują.. Pałacyk jest nad samą rzeką i blisko jest tu do jeziora i plaży miejskiej. Bajka!
Według mnie warto tu przyjechać, odpocząć i poprawić zdrowie!
michal1974
Na forum od: 21 kwie 2015 11:27
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: michal1974 »

Czytam, czytam i nic nie rozumiem..
W Pałacu byłem w styczniu tego roku. Co prawda to moje pierwsze sanatorium i może nie mam dużego doświadczenia, ale zaskakują mnie wasze komentarze.. w pałacu przeżyłem cudowne chwile - spotkałem miłość swojego życia ! Co prawda dzieli nas teraz dużo kilometrów, ale dajemy sobie radę :D

Jeśli chodzi o same sanatorium to rehabilitacja jest naprawde super! Przyjechałem z wielkimi bólami kręgosłupa, teraz jest już OK, mogę nawet założyć skarpetki :) Masażyści super! Kamil i Tomek odwalają kawał dobrej roboty! wszyscy narzekają na ćwiczenia, bo są po prostu lenie! to ćwiczenia najwięcej dają - jak sami o siebie nie zadbamy to jak mamy być zdrowi? Do tego ważne jest też towarzystwo - jak się trafią sztywniaki to niestety ale i bedzie nudno i nikt na to nie poradzi.. Zmuszać do tancow przeciez nikt nie będzie..
Kuchnia, zakwaterowanie i cała obsługa OK! Kto z was ma codziennie świeży chleb i ugotowany pyszny obiad? Ja właśnie trzeci dzień z rzędu jem tą samą zupę.. Ludzie, dajcie spokój!
Co prawda byliśmy ich pierwszym turnusem i troche się na nas uczyli, ale myślę że poradzili sobie naprawde dobrze! Oby tak dalej i oby powstawalo wiecej takich obiektow! Szczegolnie w takim otoczeniu!
sawko
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 18 mar 2015 10:34

Post autor: sawko »

Może to zaślepienie miłością :D . Jak tak to wierzę że wszystko jest i będzie super. Kochajcie się dziewczyny to będzie cudownie. Jak pisałem wcześniej nie wymagam żadnych luksusów, wystarczy dobre zgrane towarzystwo i miejsce do spania. A kuchnia i wyżywienie to kwestia gustu i wymagających podniebień. Ostatnio zabrzmiało optymistycznie więc chyba nie ma co się na zapas zamartwiać. Głowa do góry, będzie dobrze :) .
Pozdrawiam.
ewa maro
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2015 22:26

Post autor: ewa maro »

Mimo wszystko dziękuję za słowa pocieszenia bo wyjeżdżam pierwsza po tych negatywnych komentarzach ,Nie załamujcie się albo potwierdzę albo zaprzeczę .Należę do osób pozytywnie myślących i mam nadzieję że działania Koleżanek z turnusu Agnieszki zadziałały pozytywnie .Pozdrawiam :kwiat:
Niusia59
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2015 17:31

Post autor: Niusia59 »

Ewa głowa do góry, my Ewy się tak łatwo nie łamiemy i wierze że będzie OK. Ale jeżeli ktoś ma uwagi i coś się nie podoba, to nadal uważam , ze powinien napisać do ZUSu i przekazać te informacje. A skoro nikt nie pisze, tylko na tym forum, to może jednak nie jest tak źle?? :kwiat:
Agnieszka K
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 lut 2015 11:08
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Agnieszka K »

Co może być tak samo ? Przeczytaj może wszystkie moje posty w tym wątku. Tylko ostatni jest negatywny i to nie tak do końca... Na początku było okej. Potem robiło się coraz gorzej ale po interwencji sanepidu większość spraw się naprostowała. Napisałam jak było. Gdzie tu widzisz zawiść ? Następne turnusy pewnie będą miały znacznie lepszą pogodę więc kwestią ogrzewania pokoi w ogóle nie muszą się martwić. Póki co jest tu cholernie zimno, ludzie chorują a niedogrzane pokoje powrotu do zdrowia nie ułatwiają . I zgadzam się z tym co napisał michal1974 odnośnie rehabilitantów, ćwiczeń i ogólnie całego personelu. Starają się jak mogą. A gimnastyka jest rewelacyjna ( również wspominałam o tym ) tylko niektórzy wolą leżeć i pachnieć ... Nie zmienia to jednak faktu, iż baza zabiegowa jest mała, skromna i wygląda jakby tak z musu na doczepkę wkomponowana została w budynek. Oddzielna sprawa to zachowanie właściciela, ale to już każdy sam wyrobi sobie zdanie... Ode mnie tyle...
michal1974
Na forum od: 21 kwie 2015 11:27
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: michal1974 »

iwona legionowo_1509 pisze: Michał znam tą miłość i cudowne chwile bo w tamtym roku w sanatorium tez takie przeżyłam i przeżywam do dnia dziesiejszego i niczego nie żałuję i tym razem do sanatorium jedziemy we dwoje :) Towarzystwo oczywiście swoje robi,jak jest zgrane to i deszcz nie przeszkadza z tym sie z Toba zgadzam ;)
Pozdrawiam
Iwono - powodzenia i udanego wypoczynku we dwoje!! :kwiat:
Zablokowany