Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Sloneczko pisze:Najlepsza witamina to witamina M
Życzę jej każdemu
Tak, ale nie można jej kupić w żadnej aptece.
Natomiast dostaniemy tę witaminę "M", gdy będziemy ją szczerze dawać innym. Co dajesz, wraca ze zwielokrotnioną mocą
Z witaminą D należy uważać w okresie letnim czyli od kwietnia do września, kiedy mocniej operuje słońce.
W miesiącach słonecznych organizm sam wytwarza witaminę i jej zapas mamy wtedy na 2 miesiące.
Dlatego powinno się ja zażywać mniej więcej od grudnia do marca.
Pink, ty to wiesz o co pytać gluten to najgorsze dziadostwo dla naszego organizmu, zawdzięczamy mu wiele chorób, ja ograniczam okresowo gluten, bo nie wskazany jest także przy rzs.
ulanie pisze:Pink, ty to wiesz o co pytać gluten to najgorsze dziadostwo dla naszego organizmu, zawdzięczamy mu wiele chorób, ja ograniczam okresowo gluten, bo nie wskazany jest także przy rzs.
Wystarczy zwykły chleb zastępować ryżem, kukurydzą, amarantusem, ziarnem quinoa... jest dużo możliwości.
Pinki, ten temat, to temat rzeka... bo oprócz glutenu jest jeszcze sól, cukier, mięso wieprzowe i cała chemia, która jest we wszystkim... a co do glutenu, to nie ma go jeszcze kasza gryczana i jaglana.