Exelsior Iwonicz-Zdrój
-
forumowicz
Re: Exelsior Iwonicz-Zdrój
-
mgmorpheus77
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 23 sty 2015 13:06
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 2
Oto Exelsior w calej okazalosci, dla mnie przypomina ten hotel z filmu i ksiązki Stephena Kinga Lśnienie
[ obrazek zewnętrzny ]
[ obrazek zewnętrzny ]
[ obrazek zewnętrzny ]
Okolica wokół sanatorium
[ obrazek zewnętrzny ]
[ obrazek zewnętrzny ]
[ obrazek zewnętrzny ]
[ obrazek zewnętrzny ]
[ obrazek zewnętrzny ]
[ obrazek zewnętrzny ]
[ obrazek zewnętrzny ]
[ obrazek zewnętrzny ]
[ obrazek zewnętrzny ]
[ obrazek zewnętrzny ]
[ obrazek zewnętrzny ]
[ obrazek zewnętrzny ]
[ obrazek zewnętrzny ]
Zabiegi, akurat te ktore ja mialem
[ obrazek zewnętrzny ]
[ obrazek zewnętrzny ]
[ obrazek zewnętrzny ]
[ obrazek zewnętrzny ]
Balkon
[ obrazek zewnętrzny ]
[ obrazek zewnętrzny ]
[ obrazek zewnętrzny ]
[ obrazek zewnętrzny ]
[ obrazek zewnętrzny ]
Obiad, śniadanie, kolacja, jest w czym wybierac
[ obrazek zewnętrzny ]
[ obrazek zewnętrzny ]
[ obrazek zewnętrzny ]
[ obrazek zewnętrzny ]
Wejście do groty solnej, ten zabieg mozna dodatkowo wykupic sobie, chyba ze ma sie klopoty z drogami oddechowymi i w tym celu jedzie sie do sanatorium
[ obrazek zewnętrzny ]
Rozklad jazdy BUSa, moze sie to komus przydac, bo na basen ten busik Was bedzie dowozic, jedyny zabieg nie ktory nie jest na miejscu w sanatorium
[ obrazek zewnętrzny ]
Rozkład "jazdy" posiłków
[ obrazek zewnętrzny ]
Pijalnia wódki i piwa
[ obrazek zewnętrzny ]
Poczta w Iwoniczu, często z niej korzystałem, trzeba bylo kilka paczek wysłac
[ obrazek zewnętrzny ]
Klucz do niekoniecznie magicznego pokoju
[ obrazek zewnętrzny ]
Na koniec wejscie do kaplicy, jakby ktos byl glodny modlitwy, ale spokojnie, codziennie odbywa sie tam msza, kaplica znajdyje sie na 1pietrze
[ obrazek zewnętrzny ]
i byłbym zapomniał, odwiedziła nas TV z Rzeszowa
[ obrazek zewnętrzny ]
Pozdrawiam
-
mgmorpheus77
- Aktywny Kuracjusz

Nie wiem jaki jest stan Pani/Pana niepelnosprawnosci, ale rozumiemPink pisze:Zdecydowanie wolę sanatoria nowszego typu, z łatwym dojazdem, porządnym wejściem, bez schodów, itp.
Pozdrawiam
Z tym sanatorium to nie ma żadnych trudności. W NFZ tylko daj informację że chcesz do Exelsiora to odrazu ze zwrotów dostaniesz.Ludzi przerażają schody,wyjście do obiektu ze zdroju,z "miasta".Schody i "Krakowiak" to dwa podstawowe "zabiegi" w Iwoniczu,które poprawiają naszą sprawność.
Muszę to zdementować, liczyłem dwa razy, jest ich dokładnie 159mgmorpheus77 pisze:Sloneczko pisze:Pamiętam jak odprowadzaliśmy naszą koleżankę do Excelsiora![]()
160 schodków prowadzących nas w górę![]()
od strony Białego Orła
![]()
Ale co tam.... jest tam sporo ławeczek na których można odpocząć a dróżka prowadzi przez piękny, bukowy las
Och ty mój Iwoniczu Zdroju![]()
Ławeczek jest pełno potwierdzam, polecam też knajpę Zdrojowa, pyszne obiady można dokupić jakby ktoś był głodny
Jest też dużo tras do spacerowania, człowiek nie ma okazji się nudzić, chyba że pada deszcz
Jak ktoś jest spragniony tańców
Z tym sanatorium to nie ma żadnych trudności. W NFZ tylko daj informację że chcesz do Exelsiora to odrazu ze zwrotów dostaniesz.Ludzi przerażają schody,wyjście do obiektu ze zdroju,z "miasta".Schody i "Krakowiak" to dwa podstawowe "zabiegi" w Iwoniczu,które poprawiają naszą sprawność.
-
mgmorpheus77
- Aktywny Kuracjusz

Tak też uczyniłem i wpisałem, a raczej mój lekarz podał dokładne namiary na to sanatorium, trochę daleko jest ode mnie, bo 3h jazdy autobusem, ale wartobogjan pisze:Z niecierpliwoscia czekam na decyzje NFZ w mojej sprawie, moze pozwola raz jeszcze odwiedzic to piekne miejsce
Potwierdzam Krakowiak jest "lepszy" od tych wszystkich zabiegów
-
forumowicz
To dobrzemgmorpheus77 pisze:Nie wiem jaki jest stan Pani/Pana niepelnosprawnosci, ale rozumiemPink pisze:Zdecydowanie wolę sanatoria nowszego typu, z łatwym dojazdem, porządnym wejściem, bez schodów, itp.
Pozdrawiam
-
mgmorpheus77
- Aktywny Kuracjusz

Pozdrawiam wszystkich małej wiary, nie poddawajcie się!