Stróże -pomocy!!!!!

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Re: Stróże -pomocy!!!!!

Post autor: ewasz »

Napisałam już wszystko co wiedziałam na temat Stróży bez owijania w bawełnę. Wybór należy do wyjeżdżającego ;)
Moja wiedza jest z pierwszej ręki bo był tam mój mąż i moja córka. Rozpiętość wiekowa a opinia taka sama. Gdyby nie to, że było super towarzystwo i mieli samochody do dyspozycji to .........

Ciekawą sprawą jest milczenie osób, które w tym roku miały tę wątpliwą przyjemność "kurować" się w tym przybytku :roll:
Czyżby zmowa milczenia :roll:
Awatar użytkownika
szczensliwyGosc
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 wrz 2013 21:12
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: szczensliwyGosc »

Dzięki !!!
Wam wszystkim za odpowiedzi i słowa otuchy. Może trochę przejaskrawiłem swoje pierwsze ,złe wrażenie. Wiadomo ,zabiegi są najważniejsze.
ALE nie jadę do sanatorium za karę więc oprócz zabiegów i po zabiegach -okolica i inne możliwości poznawcze mają dla mnie duże znaczenie. I nie chodzi mi o balety i " %" ale o szersze możliwości poznawcze okolicy ,jakieś skwery , parki ,miejsca rekreacji .A i na kawę do kawiarni lubię pójść i posiedzić.
A siedzenie 24h w ośrodku, jak internowany ,powoduje u mnie klaustrofobie i chęć wyrwania się w plener :P .
Pozdrawiam i liczę na opinie o Osrodku !!
Awatar użytkownika
szczensliwyGosc
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

ewasz pisze:Napisałam już wszystko co wiedziałam na temat Stróży bez owijania w bawełnę. Wybór należy do wyjeżdżającego ;)
Moja wiedza jest z pierwszej ręki bo był tam mój mąż i moja córka. Rozpiętość wiekowa a opinia taka sama. Gdyby nie to, że było super towarzystwo i mieli samochody do dyspozycji to .........

Ciekawą sprawą jest milczenie osób, które w tym roku miały tę wątpliwą przyjemność "kurować" się w tym przybytku :roll:

Jak widać opinie są bardzo różne i dają dużo do myślenia.
Jak możesz ewaszjeszcze raz na tym wątku opisać rzetelnie to miejsce ,to proszę o opinie i szczegóły!!

Pozdrawiam!!
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 cze 2014 17:14
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: ulanie »

Baza rozrywkowa nie musi być najważniejsza w ośrodku :lol: są inne fajne atrakcje, jak liczenie gwiazd, albo opalanie się :lol: ... naprawdę nie sprowadzajmy wszystkiego do uciechy, bo to nie jest aż tak bardzo istotne, najważniejsze są zabiegi... w Busku bawiłam się w Słowackim kilka razy, w Polanicy nie, fajnie jest gdy mamy super ludzi wokół, ale nawet z trudnym towarzystwem nie było źle :lol: można zorganizować ognisko, spacery lub gry, albo dobrą książkę zabrać ze sobą... najlepiej kilka tomów :D Powodzenia życzę i głowa do góry :D
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Ulanie :kwiat: nawet kocyk można wziąć i pójść sobie w trawy....w siną dal :o :lol:
Juz nie mówię o kijkach bo z nimi to wszędzie ;) można pójść :lol:
A przy ognisku jakie można balety zrobić :o :twisted: :twisted: i ziemniaki upiec :D
Pozdrawiam wszystko mogących ;) :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
szczensliwyGosc
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Sloneczko pisze:Ulanie :kwiat: nawet kocyk można wziąć i pójść sobie w trawy....w siną dal :o :lol:
Juz nie mówię o kijkach bo z nimi to wszędzie ;) można pójść :lol:
A przy ognisku jakie można balety zrobić :o :twisted: :twisted: i ziemniaki upiec :D
Pozdrawiam wszystko mogących ;) :kwiat: :kwiat:
Dzięki Cześć i Czołem !!!
Ale - SŁONECZKO- to z Twojej strony sarkazm ? robienie jaj?? Czy też, czego nie dostrzegam, szczera prawda?
Wiadomo ,że dobre towarzystwo najważniejsze ,bo z takim to nawet na pustyni ubawisz się po pachy :lol:
Ale jak trafisz złe towarzystwo i jakoś pustynia wydaje ci się zbyt nudna to co wtedy ??? :mrgreen:

Pozdrawiam!!

To Co ???? Jechać czy nie jechać????
forumowicz

Post autor: forumowicz »

szczensliwyGosc pisze:Dzięki !!!
ALE nie jadę do sanatorium za karę...
A jest to "prewencja" ;)
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 cze 2014 17:14
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: ulanie »

... oj tak Słoneczko, jakże mogłam zapomnieć o kijkach... a ziemniaki wszędzie są :lol: szczęśliwy gościu, na pustynię to raczej nie trafimy, nie będzie źle nigdzie :!: poradzicie sobie :D trzymam kciuki :D :D :D
Awatar użytkownika
adamadi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 13:27
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: adamadi »

szczensliwyGosc pisze:
ewasz pisze:Napisałam już wszystko co wiedziałam na temat Stróży bez owijania w bawełnę. Wybór należy do wyjeżdżającego ;)

Jak widać opinie są bardzo różne i dają dużo do myślenia.
Jak możesz ewaszjeszcze raz na tym wątku opisać rzetelnie to miejsce ,to proszę o opinie i szczegóły!!

Pozdrawiam!!
Tak kiedyś napisał "ewasz".. .....swoją drogą jak byś użył opcji szukaj to sam byś znalazł ;)

Co jest Aguś :roll: :twisted:
Dryl iście wojskowy, kuracjuszy traktuje się jak cwaniaków co chcą okradać ZUS i wymyślają sobie choroby a ordynator (ordynarny) dr J......i jest po to by uzdrowić wszystkich :roll:
Nie wolno chodzić w pasie ortopedycznym ani o kulach (tak było w 2009 r. i myślę, że nadal tak jest bo ordynator ten sam).
o 21:00 w pokojach i w piżamach :!:
Zabiegi na szybciora po 5-6 min., woda w basenie zimna i chloru do oporu :twisted: , z którego korzystają też pacjenci z zewnątrz i piłkarze prosto z boiska bez prysznica - brrrr
"Alcatras" przy głównej ulicy, hałas non stop. Z budynku wychodzi się bezpośrednio na ulicę.
Jak się nie ma samochodu to ....... "kaplica" :twisted:
Mało ?
Na samej górze Oddział szpitalny gdzie pacjenci cały czas w piżamach. Oddziału nie można opuszczać - drzwi zamknięte :shock: Okna dachowe - zamknięte nawet w upał :shock: Jest super taras - zamknięty :shock:
Chyba wystarczy :twisted:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Szczęśliwy gościu -jaka Twoja decyzja ws. wyjazdu ? Jedziesz czy rezygnujesz ? bo odkąd pojawił się "róż" w wydaniu" błękitu" milczysz .
Jak bedziesz swoim samochodem, to po okolicy możesz się "poszwędać ".Ostateczną decyzję musisz podjąć sam.
ODPOWIEDZ