Horyniec Zdrój Jawor

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Jasiek
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 lis 2010 13:09
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Horyniec Zdrój Jawor

Post autor: Jasiek »

Witam może ktoś bliżej naświetliłby, jakie są warunki w Jawor, jak planowane są zabiegi, wyżywienie, jakie jest, no i co tam można zwiedzić. Próbowałem znaleźć bezpośrednie połączenia z Warszawy, ale niestety moja wyszukiwarka nie chce mnie wspomóc w tym :( Jeszcze pytanie mam do was, na jakie schorzenia leczą tam, bo czytając stronę ich ni jak do mojej choroby nie mogę tego dopasować . I ostatnie pytanie jak jest z odbiorem tam sieci komórkowej. I miło podziękuje jeżeli ktoś odpisze ;)
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2012 15:56
Podziękowano: 1 raz

Re: Horyniec Zdrój Jawor

Post autor: dzi »

Witaj Jaśku. W Jaworze to tylko będziesz spał. Na posiłki, zabiegi, do lekarza, zebrania,wydarzenia kulturalne będziesz
biegał ponad 300m do Zdrojowego, nazwę go tu głównym budynkiem sanatoryjnym kompleksu HORYNIEC ZDROJOWY.
Z W-wy Zachodniej o ile pamiętam to PKS od piątku do niedzieli: wyjazd po 7.00, przyjazd do Horyńca przed 15.00.
Masz termin poniedziałkowy ? to pozostaje Ci pociąg z W-wy i później przesiadki, ewentualnie start po północy PKS
do Rzeszowa - i przesiadka... będziesz na miejscu około 9.00. Jeszcze można pociągiem z dwoma albo trzema przesiadkami.
Jaśku do wyjazdu masz ponad m-c, powinieneś przeanalizować rozkłady. Np. e-podróżnik ,bo rozkłady zmieniają się co jakiś czas. Pomimo dalekiego wschodu i bliskości granicy tel. komórkowe działają :). O więcej pytaj. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Jasiek
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dzięki piękne za odpowiedz. :P
No to pięknie widzę zorganizowane tam bieganie, :twisted: znalazłem właśnie bezpośrednie połączenie PKS Tomaszów z Warszawy, na szczęście jeszcze miesiąc do wyjazdu wiec może przemyśle wyjazd własnym środkiem pod warunkiem, jeżeli jest tam w okolicy, co do zwiedzania. Termin mam piątkowy. Zadałem zapytanie w temacie telefonu, bo wiem, że czasami w miejscowościach przygranicznych są problemy z sieciami, ale jak nie ma, czyli będę miał własny Internet. :lol: dzi coś porabiał będąc tam przyznaj się jak na spowiedzi :twisted:
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jasiek jesteś osobą duchowną ?
Siedem lat temu przez 21 dni mieszkałem 8m od Jawora dojechałem warszawskim PKS-em. W 2012 przez kilkanaście dni dwa razy dziennie mijałem go bokiem :). Byłem własnym środkiem. Na miejscu zwiedzisz wszystko jednego popołudnia:). Będziesz miał kilka zorganizowanych wycieczek typu Łańcut i inne po podkarpackim. Weź aktualny paszport jeśli chcesz "zaliczyć" Lwów...to godzina jazdy :).
danka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 gru 2010 12:40

Post autor: danka »

Witam serdecznie.W Horyńcu byłam dwukrotnie- w 2011r. i 2012r.Jestem bardzo zadowolona z pobytu w tej miejscowości.Pojechałam tam głównie po siarkę i borowinę.Jestem z północy Polski,a więc była to dla mnie niezła wyprawa,aby się tam dostać.Chętnie się tam jeszcze wybiorę.Polecam Horyniec.
Awatar użytkownika
Jasiek
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Na duchownego raczej nie wyglądam :twisted: no niestety paszportu nie zdążę wyrobić, ale optymizm mnie nie opuszcza może źle nie będzie szkoda, że w pobliżu nie ma, co zwiedzać za bardzo jak będzie pogodniej jak teraz jednak jadę swoim zawsze łatwiej samemu wtedy pojechać i pozwiedzać okolice. Parkowanie w ośrodku płatne???
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Żartem prosiłeś o wypowiedzi jak na spowiedzi, to ja żartem o Twojej profesji :).
Parking pod Jaworem i Modrzewiem dla gości był bezpłatny. Ale to było sześć lat temu :). Oprócz Lwowa będziesz
miał kilka zorganizowanych wycieczek przez KO w Zdrojowym, lubisz zorganizowane wyprawy, zapisuj się na początku turnusu.
Dużo informacji uzyskasz w recepcji w budynku Zdrojowym, gdzie meldujesz się po przyjeździe. Pozdrawiam.
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jaśku...dla potomnych :) -po pobycie w Jaworze nie zapomnij napisać swojej opinii o tym uzdrowisku. W dziale "Na każdy temat" w temacie Horyniec Zdrojowy prywatyzacja zacytowałem aktualne artykuły o sanatorium w którym będziesz.
Awatar użytkownika
Jasiek
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Jasne zrobi się :twisted: jak tylko dam rade wrócić :lol:
ODPOWIEDZ