22WSZUR Ciechocinek
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
22WSZUR Ciechocinek
Przyjęcia mimo dużego wjazdu zorganizowane sprawnie.Ja byłam około 10 i zaraz dostałam klucz do pokoju.Niektórzy musieli na ten klucz trochę poczekać.W następnej kolejności stołówka,ustalenie diety i przydział stolika.Diet jest do wyboru 5 jednakże istnieje możliwość indywidualnego doboru diety.Posiłki niezmiernie urozmaicone,bardzo smaczne i w ilości zadowalającej nawet największych głodomorów.
Po zakwaterowaniu w pokoju przyjęcie u pielęgniarki i wyznaczenie przyjęcia przez lekarza.Zlecenia idą od razu przez komputer,więc jest to bardzo sprawne i wszyscy wieczorem mieli już karty zabiegowe w posiadaniu.Od rana wpadliśmy w wir zabiegowy.Baza rewelacyjna z bardzo bogatą ofertą.Na szpitalnym pobycie jest 5 zabiegów dziennie łącznie z sobotą.Kadra widać bardzo profesjonalna.Ja mam zabieg prawie nie do zdobycia w rehabilitacji,czyli gimnastykę indywidualną manualną-codziennie.
Budynek ma dwie części starą i nową.Pokoje 2,3 i 4 osobowe.Większość dwójek.Wyposażenie pokoików dość przyzwoite.Ja osobiście stwierdzam brak szafki na buty.Szafa ubraniowa jedna na dwie osoby.W łazienkach brak półek,jest tylko jedna pod lustrem,a do dyspozycji własnej tylko jedna szafka przyłóżkowa z szufladą bez półek i drzwiczek-czyli w tej kwestii dość ubogo.
W starej części łazienki zdecydowanie wymagają remontu,nowa jest już w niezłym standardzie.Lodówka,czajnik,internet na kabel (za kabelek kaucja 30 zł ),internet bezpłatny.Dobry sygnał wi-fi przy recepcji dla pozostałych.Za czajnik nie płaci się,telewizor za 22 dni w cenie 40 zl pokój,za 29 dni 50 zł.....czyli zupełnie przyzwoita cena.
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 47 razy
- Podziękowano: 51 razy
Re: 22WSZUR Ciechocinek
Fajnie, że zabiegi masz dobrane do swoich schorzeń. Rehabilituj się sumiennie i wypoczywaj aktywnie
Pozdrawiam serdecznie i ślę buziole
- Felice
- Przyjaciel forum

Wrażenia po każdym dniu pobytu coraz lepsze,aczkolwiek samym Ciechocinkiem zachwycona nie jestem.jednak to miasto i dość rozległe,niektórzy ludzie nawet do grzyba nie dotrą,nie mówiąc o Tężniach.Ratują ich jeżdżące meleksy i riksze.Dziś zaliczyłam wycieczkę rowerową i poznałam trochę okolice.
Zabiegi bardzo profesjonalne,świetnie rozłożone.Czas na spacery więc jest.
jadę do tego szpitala od 6 sierpnia na pobyt 28 dniowy - naprawdę aż 5 zabiegów dziennie jest?
Czy zabiegi rozłożone są na cały dzień, czy trwają np. do 14?
Co można robić tam fajnego? Gdzie można spędzać czas na powietrzu?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam,
Marcin
- Felice
- Przyjaciel forum

Jeżeli chodzi o czas na powietrzu to na terenie masz świetnie wyposażoną siłownię "pod chmurką",ja wypożyczałam rower no i spacery.Ciechocinek jest bardzo rozległy a wojskowe sanatorium jest dość daleko od centrum.
Na powietrzu można też wypić herbatę w wielu ogródkach ulokowanych przy restauracjach.Jest też plan wycieczek - figuruje na tablicy przy recepcji tub leży na ladzie w formie drukowanej.
-
nusia
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 04 sty 2012 21:04
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 9