22WSZUR Ciechocinek

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

22WSZUR Ciechocinek

Post autor: Felice »

Mam za sobą parę dni,więc już powoli mogę zacząć swoją ocenę.
Przyjęcia mimo dużego wjazdu zorganizowane sprawnie.Ja byłam około 10 i zaraz dostałam klucz do pokoju.Niektórzy musieli na ten klucz trochę poczekać.W następnej kolejności stołówka,ustalenie diety i przydział stolika.Diet jest do wyboru 5 jednakże istnieje możliwość indywidualnego doboru diety.Posiłki niezmiernie urozmaicone,bardzo smaczne i w ilości zadowalającej nawet największych głodomorów.
Po zakwaterowaniu w pokoju przyjęcie u pielęgniarki i wyznaczenie przyjęcia przez lekarza.Zlecenia idą od razu przez komputer,więc jest to bardzo sprawne i wszyscy wieczorem mieli już karty zabiegowe w posiadaniu.Od rana wpadliśmy w wir zabiegowy.Baza rewelacyjna z bardzo bogatą ofertą.Na szpitalnym pobycie jest 5 zabiegów dziennie łącznie z sobotą.Kadra widać bardzo profesjonalna.Ja mam zabieg prawie nie do zdobycia w rehabilitacji,czyli gimnastykę indywidualną manualną-codziennie.
Budynek ma dwie części starą i nową.Pokoje 2,3 i 4 osobowe.Większość dwójek.Wyposażenie pokoików dość przyzwoite.Ja osobiście stwierdzam brak szafki na buty.Szafa ubraniowa jedna na dwie osoby.W łazienkach brak półek,jest tylko jedna pod lustrem,a do dyspozycji własnej tylko jedna szafka przyłóżkowa z szufladą bez półek i drzwiczek-czyli w tej kwestii dość ubogo.
W starej części łazienki zdecydowanie wymagają remontu,nowa jest już w niezłym standardzie.Lodówka,czajnik,internet na kabel (za kabelek kaucja 30 zł ),internet bezpłatny.Dobry sygnał wi-fi przy recepcji dla pozostałych.Za czajnik nie płaci się,telewizor za 22 dni w cenie 40 zl pokój,za 29 dni 50 zł.....czyli zupełnie przyzwoita cena.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Re: 22WSZUR Ciechocinek

Post autor: ewasz »

Witaj Felice :) Z tego co piszesz to rzeczywiście jest nieźle ;)
Fajnie, że zabiegi masz dobrane do swoich schorzeń. Rehabilituj się sumiennie i wypoczywaj aktywnie :)
Pozdrawiam serdecznie i ślę buziole :serce:
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

Cześć! Kuruj się,wypoczywaj i nie zapomnij o najważniejszym zabiegu ;) .... :kwiat:
Awatar użytkownika
roxy
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 sty 2014 23:31
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: roxy »

Kuruj się kuruj, nabieraj sił, masz jeszcze 2 tygodnie:)))))
mariolaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2011 20:33

Post autor: mariolaa »

Potwierdzam, rehabilitanci prowadzący gimnastykę indywidualną i manualną super :!: - opinia z mojej strony tez pozytywna, o tym już pisałam kiedyś na forum. Miło słyszeć, że masz ten zabieg dostałaś. Felice ćwicz, rehabilituj się i wypoczywaj, korzystaj jak najwięcej z dobrodziejstw uzdrowiska. :) Pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
aqula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 wrz 2013 20:13
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: aqula »

A walizka dotarła ? Udanej kuracji życzę :-).
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Aqula,walizka dotarła bez problemu.ja byłam o 10.30,a kurier pół godziny później.Stan dobry,tym razem owinęłam przezroczystą folią przemysłową.
Wrażenia po każdym dniu pobytu coraz lepsze,aczkolwiek samym Ciechocinkiem zachwycona nie jestem.jednak to miasto i dość rozległe,niektórzy ludzie nawet do grzyba nie dotrą,nie mówiąc o Tężniach.Ratują ich jeżdżące meleksy i riksze.Dziś zaliczyłam wycieczkę rowerową i poznałam trochę okolice.
Zabiegi bardzo profesjonalne,świetnie rozłożone.Czas na spacery więc jest.
grzeslaw
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 03 lip 2015 11:36
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: grzeslaw »

Hej,

jadę do tego szpitala od 6 sierpnia na pobyt 28 dniowy - naprawdę aż 5 zabiegów dziennie jest?
Czy zabiegi rozłożone są na cały dzień, czy trwają np. do 14?
Co można robić tam fajnego? Gdzie można spędzać czas na powietrzu?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam,
Marcin
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Zabiegów rzeczywiście jest 5 dzienni,czasem nawet 6 bo w soboty nie ma np. rehabilitacji indywidualnej i doplanowują coś innego w zamian.Ja miałam jeden zabieg po obiedzie ale była to godzina 14 więc nie tak późno.Takich typowo popołudniowych nie ma.
Jeżeli chodzi o czas na powietrzu to na terenie masz świetnie wyposażoną siłownię "pod chmurką",ja wypożyczałam rower no i spacery.Ciechocinek jest bardzo rozległy a wojskowe sanatorium jest dość daleko od centrum.
Na powietrzu można też wypić herbatę w wielu ogródkach ulokowanych przy restauracjach.Jest też plan wycieczek - figuruje na tablicy przy recepcji tub leży na ladzie w formie drukowanej.
nusia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2012 21:04
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: nusia »

Witam z 22wszur.Mogę tylko dodać,że pobyt jest super!Zabiegi trafione,warunki bytowe dobre.Widać pracowników prowadzących remont,lecz to absolutnie nie koliduje z pobytem.Pogoda dopisuje,rozrywek pod dostatkiem.Chodzę po mieście piechotą i w połączeniu z zabiegami oraz dietą waga spada!Pozdrawiam i życzę równie udanej kuracji.
ODPOWIEDZ