Dom Zdrojowy w Ciechocinku

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
leszek1958
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 cze 2009 00:24

Dom Zdrojowy w Ciechocinku

Post autor: leszek1958 »

Witam wszystkich,proszę o wszelkie i najnowsze informacje o oddziale rehabilitacji ogólnoustrojowej w Domu Zdrojowym.Pozdrawiam.
leszek1958
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Re: Dom Zdrojowy w Ciechocinku

Witam ponownie,nikt z forumowiczów nie był na tym oddziale
leszek1958
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Ludzie,kuracjusze ,nikt tam nie był
mariolaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2011 20:33

Post autor: mariolaa »

Leszku - byłam w Domu Zdrojowym w listopadzie. Nie byłam jednak na oddziale rehabilitacji ogólnoustrojowej.
Wiem, że pokoje tego oddziału są na parterze. Blisko stołówka. Zabiegi wszystkie na miejscu, m.in. basen rehabilitacyjny solankowy. Kawiarenka tez w budynku obok recepcji. Jeżeli więcej chcesz wiedzieć pytaj. Pozdrawiam.
leszek1958
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witaj mariolaa,proszę o informacje o zabiegach,czy jest kriokomora,jakie są warunki zakwaterowania i wyżywienia,wszystkie wiadomości o Domu Zdrojowym,oraz o samym Ciechocinku.
mariolaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2011 20:33

Post autor: mariolaa »

W Domu Zdrojowym jest kriosauna, a z innych zabiegów to różnego rodzaju kąpiele, borowina,masaż klasyczny, różnego rodzaju ćwiczenia zbiorowe i indywidualne, fizykoterapia. zajrzyj na stronę domu zdrojowego tam jest szczegółowy wykaz wszystkich zabiegów. Obsługa na zabiegach zmieniała się co pewien czas. Na stołówce można korzystać z różnego rodzaju diet.
Jedzonko sanatoryjne - mnie wystarczało, ale mężczyźni narzekali. Ja trafiłam na turnus,chyba była zmiana kucharki, gdzie było jedzenie smaczne, bo osoby które były już wcześniej narzekali na jakość i zauważyli wtedy zmianę. DO stolika 4 osobowego były podawane 3 łyżeczki. Pokoje o różnym standarcie. W pokoju są czajniki (sztućce weź swoje bo różnie z tym bywa), tv za odpłatnością. Dostęp do komp przy recepcji , przy wejściu. Wi Fi - można korzystać w pokojach, choć podobno nie we wszystkich, bo widziałam, że niektórzy wychodzili na hol. W Ciechocinku polecam basen termalny , gejzery w Klinice Pod tężniami -są również różnego rodzaju sauny - super. Ponadto po drugiej stronie parku sosnowego w wojskowym jest basen pływacki, sztuczna rzeka,sauna, jacuzii i tam jest również kriokomora. A czas wolny jest również gdzie spędzać. Poza kawiarnią na miejscu ( mała ale potańczyć też można) urocza, teatralna, pałacyk oraz bristol zwany stodołą w parku zdrojowym a z tych bliżej oby nie biegać za daleko i zdążyć na 22 to w wojskowym i w Pałacu Targon. Organizowane są tez wycieczki. Wykaz w gablotach przed stołówką. to tyle w skrócie - a może coś jeszcze? Najważniejsze jest jednak miłe towarzystwo i tego Ci życzę oraz zdrówka.
wikul
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 lut 2012 17:25

Post autor: wikul »

leszek1958 pisze:Witam wszystkich,proszę o wszelkie i najnowsze informacje o oddziale rehabilitacji ogólnoustrojowej w Domu Zdrojowym.Pozdrawiam.
http://forum.nasze-sanatorium.pl/viewto ... nek#p31389
ODPOWIEDZ