Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
koń by się uśmiał - do zdroju - do którego zumi wykazał odległość od miejsca zamieszkania w granicach 53 km...
Goczałkowice ...
i żeby nie dwa czynniki - szczyt lata ( najdłuższe i najcieplejsze dni ) i padające autko ( obawa przed trasą nad morze ) to byłbym zły...
ale cóż - wykorzystam do cna szansę wędrówek i pieszych i zmotoryzowanych po okolicy - bo chyba w "normalnych" warunkach nie traciłbym czasu ( to jest urlopu ) na szwendanie się po bliskiej okolicy...
rzecz oczywista - relacja - jak łońskiego roku z Lądka - będzie tradycyjnie aczkolwiek nie zamiaruję otwierania oddzielnego działu dla Goczałkowic - bo choć nosi nazwę Zdroju - to kudy mu do kurortu i uzdrowiska pełną gębą nazywanego ...
...
być może inne dodatkowe walory wynagrodzą mi skromność zdrojową ...
Własnie Jacky daleko Goczałkowicom do Zdroju dobrze ,ze trafiło ci latem bo przynajmniej pochodzisz , zima w Goczałkowicach to nic ciekawego
(mieszkam tez niedaleko )i zawsze przed "przydziałem"proszę pana Boga- wszędzie byle nie do Goczałkowic chociaż moja mama była i sobie chwaliła ponoć maja bardzo dobra baze zabiegową a to bardzo wazne(najważniejsze?):))Pozdrawiam i czekam na relację.A tak na marginesie to ja długo jeszcze poczekam bo jestem nieco powyżej 100 tysiecy
baza zabiegowa w Goczałkowicach jest na bardzo dobrym poziomie (sprawdziłem na własnej skórze) , a co do reszty to jak to w życiu bywa jednym się będzie w Goczałkowicach podobać a drugim nie - zaliczam się do tych ..... drugich
brrrelok pisze:baza zabiegowa w Goczałkowicach jest na bardzo dobrym poziomie - jednym się będzie w Goczałkowicach podobać a drugim nie...
jedziemy do sanatorium na zabiegi i tego nie da się ukryć...
ale Goczałkowice - to można przyjąć jako być może znakomitą bazę zabiegową ulokowaną prawie że na przedmieściach Katowic...
to tak jakby Stoliczan wysyłać do sanatorium do Legionowa bo tam jest ( może dopiero będzie ) znakomita baza zabiegowa ...
...
czy mamy każdy należny nam przydział leczniczy traktować jako okruch ze stołu pańskiego ?
...
i od takiego "przydzialu" nie ma odwołania ...
chyba, że do Pana Boga...
a ten zaś nierychliwy....
smuga pisze:Lady84 no na pewno taki sprint nie dotyczy skierowań na UZDROWISKOWE LECZENIE SANATORYJNE DOROSŁYCH a jeśli tak , to ja nic nie rozumiem
Droga Smugo jest to właśnie UZDROWISKOWE LECZENIE SANATORYJNE DOROSŁYCH!!!
.... kochaniutka jak to możliwe że po 40 dniach od złożenia wniosku wyjeżdżasz ....zdradź mi tą słodką tajemnice ...przecież ludzie w śląskim mają numerki powyżej 100 tysięcy ....no teraz to już więcej niż nic nie rozumiem
Oj Lady84 ładnie to tak wprowadzać w błąd .....napisałaś w innym temacie cytuję Kochani czekam na skierowanie do szpitala uzdrowiskowego a 15.07 jade z na prewencje poradzcie czy poinformowac nfz o tym bo obawiam sie ze termin z nfz bedzie podobny jak zusu a nie chce by sie pokryły. Pomóżcie .....przecież skierowanie do szpitala to nie to samo co UZDROWISKOWE LECZENIE SANATORYJNE DOROSŁYCH....to dwa różne typy skierowań i żądzą się innymi przepisami ......ale i tak Ci gratuluje i życzę miłego pobytu .
Dobrze nie będziemy dochodzić jak to się stało że wszyscy czekają ponad dwa lata na przydział sanatorium w śląskim NFZ a TY wyjeżdżasz po 40 dniach . Cieszę się że Tobie się tak udało i to jest najważniejsze Pozdrawiam i miłego dnia życzę
pozwolę się wtrącić...
w przypadku Lady prawdopodobnie balneolog przyjął wniosek wystawiony na szpital uzdrowiskowy a tam małe kolejki lecz dokonał przewalifikowania na sanatorium przy czym nie przeniósł do kolejki sanatoryjnej...
stąd Lady korzysta z pominięcia kolejki sanatoryjnej...
być może zabrakło miejscowek szpitalnych a chcąc szybko wysłać na uzupełnienie leczenia pooperacyjnego zmienił charakter pobytu ale pominął "kolejkowanie"...
innego wytłumaczenia nie znajduję...
a jeśli ktoś potrafi znaleźć to proszę nie tylko mnie uświadomić ...