ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
bewe
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2014 21:20
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: bewe »

jacky6 pisze:
madzia pisze:
.a ty jacky dokad zmierzasz?
koń by się uśmiał - do zdroju - do którego zumi wykazał odległość od miejsca zamieszkania w granicach 53 km...
Goczałkowice ...
i żeby nie dwa czynniki - szczyt lata ( najdłuższe i najcieplejsze dni ) i padające autko ( obawa przed trasą nad morze ) to byłbym zły...
ale cóż - wykorzystam do cna szansę wędrówek i pieszych i zmotoryzowanych po okolicy - bo chyba w "normalnych" warunkach nie traciłbym czasu ( to jest urlopu ) na szwendanie się po bliskiej okolicy...
rzecz oczywista - relacja - jak łońskiego roku z Lądka - będzie tradycyjnie aczkolwiek nie zamiaruję otwierania oddzielnego działu dla Goczałkowic - bo choć nosi nazwę Zdroju - to kudy mu do kurortu i uzdrowiska pełną gębą nazywanego ...
...
być może inne dodatkowe walory wynagrodzą mi skromność zdrojową ...
:mrgreen: :ugeek:
Własnie Jacky daleko Goczałkowicom do Zdroju ;) dobrze ,ze trafiło ci latem bo przynajmniej pochodzisz , zima w Goczałkowicach to nic ciekawego
(mieszkam tez niedaleko )i zawsze przed "przydziałem"proszę pana Boga- wszędzie byle nie do Goczałkowic :lol: chociaż moja mama była i sobie chwaliła ponoć maja bardzo dobra baze zabiegową a to bardzo wazne(najważniejsze?):))Pozdrawiam i czekam na relację.A tak na marginesie to ja długo jeszcze poczekam bo jestem nieco powyżej 100 tysiecy :cry:
Awatar użytkownika
brrrelok
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 sie 2013 23:04
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: brrrelok »

baza zabiegowa w Goczałkowicach jest na bardzo dobrym poziomie (sprawdziłem na własnej skórze) :) , a co do reszty to jak to w życiu bywa jednym się będzie w Goczałkowicach podobać a drugim nie - zaliczam się do tych ..... drugich :shock:
Lady84
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 17 gru 2014 12:54
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lady84 »

smuga pisze:Lady84 no na pewno taki sprint nie dotyczy skierowań na UZDROWISKOWE LECZENIE SANATORYJNE DOROSŁYCH :?: a jeśli tak , to ja nic nie rozumiem :lol: :lol: :lol:
Droga Smugo jest to właśnie UZDROWISKOWE LECZENIE SANATORYJNE DOROSŁYCH!!!
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 8 razy

Post autor: jacky6 »

brrrelok pisze:baza zabiegowa w Goczałkowicach jest na bardzo dobrym poziomie - jednym się będzie w Goczałkowicach podobać a drugim nie...
jedziemy do sanatorium na zabiegi i tego nie da się ukryć...
ale Goczałkowice - to można przyjąć jako być może znakomitą bazę zabiegową ulokowaną prawie że na przedmieściach Katowic...
to tak jakby Stoliczan wysyłać do sanatorium do Legionowa bo tam jest ( może dopiero będzie ) znakomita baza zabiegowa ...
...
czy mamy każdy należny nam przydział leczniczy traktować jako okruch ze stołu pańskiego ?
...
i od takiego "przydzialu" nie ma odwołania ...
chyba, że do Pana Boga...
a ten zaś nierychliwy....

forumowicz

Post autor: forumowicz »

Lady84 pisze:
smuga pisze:Lady84 no na pewno taki sprint nie dotyczy skierowań na UZDROWISKOWE LECZENIE SANATORYJNE DOROSŁYCH :?: a jeśli tak , to ja nic nie rozumiem :lol: :lol: :lol:
Droga Smugo jest to właśnie UZDROWISKOWE LECZENIE SANATORYJNE DOROSŁYCH!!!
.... :roll: kochaniutka jak to możliwe że po 40 dniach od złożenia wniosku wyjeżdżasz ....zdradź mi tą słodką tajemnice ;) ...przecież ludzie w śląskim mają numerki powyżej 100 tysięcy ....no teraz to już :lol: :lol: :lol: więcej niż :o nic nie rozumiem :lol: :lol: :lol:
forumowicz

Oj Lady84 :roll: :roll: ładnie to tak wprowadzać w błąd .....napisałaś w innym temacie cytuję Kochani czekam na skierowanie do szpitala uzdrowiskowego a 15.07 jade z na prewencje poradzcie czy poinformowac nfz o tym bo obawiam sie ze termin z nfz bedzie podobny jak zusu a nie chce by sie pokryły. Pomóżcie .....przecież skierowanie do szpitala to nie to samo co UZDROWISKOWE LECZENIE SANATORYJNE DOROSŁYCH....to dwa różne typy skierowań i żądzą się innymi przepisami ......ale i tak Ci gratuluje i życzę miłego pobytu :kwiat: .
Lady84
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Droga smugo żaden błąd owszem składałam wniosek o szpital ale został przekwalifikowany na sanatorium uzdrowiskowe przez lekarza nfz.
forumowicz

Dobrze :) nie będziemy dochodzić jak to się stało że wszyscy czekają ponad dwa lata na przydział sanatorium w śląskim NFZ :roll: a TY wyjeżdżasz po 40 dniach . Cieszę się że Tobie się tak udało :D i to jest najważniejsze 8-) Pozdrawiam i miłego dnia życzę :kwiat:
Lady84
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Masz rację moja Droga pewnie jest to związane z operacją jaką przeszłam w marcu. Pozdrawiam i życzę powodzenia :kwiat:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 8 razy

ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: jacky6 »

pozwolę się wtrącić...
w przypadku Lady prawdopodobnie balneolog przyjął wniosek wystawiony na szpital uzdrowiskowy a tam małe kolejki lecz dokonał przewalifikowania na sanatorium przy czym nie przeniósł do kolejki sanatoryjnej...
stąd Lady korzysta z pominięcia kolejki sanatoryjnej...
być może zabrakło miejscowek szpitalnych a chcąc szybko wysłać na uzupełnienie leczenia pooperacyjnego zmienił charakter pobytu ale pominął "kolejkowanie"...
innego wytłumaczenia nie znajduję...
a jeśli ktoś potrafi znaleźć to proszę nie tylko mnie uświadomić ...

ODPOWIEDZ