Oplata klimatyczna Ustawa
-
forumowicz
Re: Oplata klimatyczna Ustawa
-
forumowicz
-
forumowicz
Nie dziwnie ,lecz kompetentnie ze znajomością sprawysmuga pisze:Kruszynko , nie szkodzi ....łączy się tematycznie , tyle że ten mój wpis jakoś![]()
![]()
dziwnie teraz wygląda
- adamadi
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 02 sty 2013 13:27
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 5
Ponawiam
OK.....ustawy ustawami ale napiszcie jak oni was zmuszają do dokonania takiej opłaty
Brakiem wypisu ? komornikiem ? Czy może wydaleniem z ośrodka ?
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
kruszynka pisze:Darku skrobnij w wolnej chwili![]()
jak poszły rozmowy
![]()
![]()
![]()
....od 12 czerwca kiedy przyjechalem przez tydzien bylem delikatnie Nekany o oplate telefonicznie o uregulowanie naleznosci za oplate klimatyczna czy tez uzdrowiskowa
Wtedy to Ja przeszedlem do ofensywy zadalem Kier Recepcji pytanie czy glownym zadaniem ich pracy jest nekanie osob przebywajacych w szpitalu
Zadalem pytanie gdzie gdzie dostalem Skierowanie do Szpitala czy do innego miejsca
jednoczesnie zaprosilem Pania na zewnatrz gdzie jest tabliczka NFZ
SZPITAL UZDROWISKOWY swiadczy uslugi dla NFZ
Obecnie jest status qwo.
Ja Kruszyno nie jestem pieniaczem ale Bardzo DENEREUJE MNIR PAZERNOSC
Na marginesie dobilo mnie gdy Moja Kolezanka od stolika pomimo 78 lat pomimo posiadania stopnia niepelnosprawnosci ZNACZNY Zaplacila kare za brak biletu
W calej prucz Kolobrzegu Polsce osoby ze stopniem ZNACZNYM dawna I grupa srodkami komunikacji jezdza za frii plus wiek
Pozdrowienia z
Zimnego
Mokrego
Kolobrzegu
Jestem 2 tygodnie a jeszcze nie bylem na plazy .....ciagle pada moze to ZEMSTA za Moje pieniactwo
-
forumowicz
-
anmoza
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 18 gru 2013 09:02
- Oddział NFZ: Pomorski
Mam pytanie: czy ja i córka musimy wnieść opłatę klimatyczną? Wiem, że nie trzeba w przypadku szpitala uzdrowiskowego, a w przypadku sanatorium? I co prawo mówi o opiekunie, bez którego dziecko nie może jechać do sanatorium?
Z góry dziękuję za wyjaśnienie z podstawą prawną.
-
forumowicz
Z dzieckiem jako opiekun m,ożesz jechać ,natomiast zapłacisz za swój pobyt .Zadzwoń i zapytaj w sanatoriu do którego jedziesz ile zapłacisz za cały pobyt.
Tutaj wyjaśnienie koleżanki forumowej:
Nieprzeczytany postprzez smuga » 17 mar 2015 15:59
Witaj suverum23 na forum
.....wychodzi na to że z tak małym dzieckiem pozostaje jedynie wyjazd komercyjny .Pozdrawiam
-
anmoza
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 18 gru 2013 09:02
- Oddział NFZ: Pomorski
Niestety, dzieci powyżej 6 lat muszą wnieść opłatę klimatyczną. Tylko moje pytanie jest takie czy będąc w sanatorium uzdrowiskowym (a nie w szpitalu uzdrowiskowym) należy wnieść opłatę klimatyczną.
Czy ja jako opiekun osoby małoletniej (6 lat) muszę również wnieść opłatę?
W cytowanym poście jest o opłatach za sanatorium - o tym wiem, że ja będę musiała zapłacić, córka za darmo.
Z góry dziękuję za info.