Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Stokrotko .. jakoś mnie nie dziwi .. kiedyś miałam problem z łokciem ... musiałam jechać do szpitala, bo było to w weekend .. okazało się, że mam stan zapalny .. lekarzem był ginekolog... przepisał mi czopki i jakoś pomogło ..
Dzięki wszystkim za podpowiedzi.
Chyba we wszystkich sanatoriach tak jest że lekarze są przypadkowi. Ja również miałam ginekologa a choruję na astmę. Toż to jest jedna wielka pomyłka.
Nie można wszystkiego generalizować . podczas moich pobytów czy to w Lądku czy w Stegnie byli lekarze Ortopedzi -Traumatolodzy .Było tak też w Dźwirzynie. lekarze dyżurujący to rzeczywiście ginekolodzy , pediatrzy.Fakt odbywały się wizyty w iście sprinterskim tempie . Myślę ,że w każdym sanatorium które ma umowę z ZUS jest całodobowo lekarz dyżurujący.
Kochani,każdy lekarz pracujący w sanatorium musi mieć zrobioną specjalizację z zakresu balneologii i medycyny fizykalnej,albo medycyny fizykalnej.Specjalizację z zakresu balneologii i medycyny fizykalnej zdobywają lekarze mający już inną konkretną specjalność....może to być zarówno interna jak i ginekologia oraz okulistyka.Jednakże wszyscy są dobrze przygotowani i posiadają wiedzę dotyczącą dostosowania zabiegów do poszczególnych schorzeń.Doprawdy nie trzeba być ortopedą,żeby wiedzieć jaki zabieg pomoże w leczeniu danej dolegliwości i dobrać stosowne metody fizjoterapii,a tego właśnie uczą się w trakcie specjalizacji balneologicznej.
Mam nowe info dot. Zefira .Znajoma prowadzila turnus w Albatrosie i z braku kilku miejsc zakwaterowala lodkow w Zefirze.Warunki spoko , budynek po remoncie , papu calkiem znosne , baleciki i nie powiem .Zabiegi standart .Ogolnie jest to ten sam wlasciciel co i Albatrosa .Pan Lew utrzymuje standart On nie musi juz oszczedzac.Reszta mysle to tylko optymistyczne nastawienie.UWAGA na Dziki.Krynica Morska jest bardzo fajna .Pozazdroscic.Ja za pozno wzielam sie za wyjazd z ZUS-u, aszkoda narobiles mi apetytu ta Krynica.Pozdro Ela