Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: stokrotka »

Jest tak jak pisze emik-jadę na rehabilitację kręgosłupa a już wiem że, lekarz sanatoryjny tam gdzie będę to .......ginekolog :lol: :lol: :lol: :lol: :o :o :o
Awatar użytkownika
aqula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 wrz 2013 20:13
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: aqula »

Stokrotko .. jakoś mnie nie dziwi .. kiedyś miałam problem z łokciem ... musiałam jechać do szpitala, bo było to w weekend .. okazało się, że mam stan zapalny .. lekarzem był ginekolog... przepisał mi czopki i jakoś pomogło .. :lol: :lol:

W Kołobrzegu lekarzami byli ortopedzi ...
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2015 22:17
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Hana51 »

Dzięki wszystkim za podpowiedzi. :D
Chyba we wszystkich sanatoriach tak jest że lekarze są przypadkowi. Ja również miałam ginekologa a choruję na astmę. :o Toż to jest jedna wielka pomyłka. :cry:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Nie można wszystkiego generalizować . podczas moich pobytów czy to w Lądku czy w Stegnie byli lekarze Ortopedzi -Traumatolodzy .Było tak też w Dźwirzynie. lekarze dyżurujący to rzeczywiście ginekolodzy , pediatrzy.Fakt odbywały się wizyty w iście sprinterskim tempie . ;) Myślę ,że w każdym sanatorium które ma umowę z ZUS jest całodobowo lekarz dyżurujący.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Kochani,każdy lekarz pracujący w sanatorium musi mieć zrobioną specjalizację z zakresu balneologii i medycyny fizykalnej,albo medycyny fizykalnej.Specjalizację z zakresu balneologii i medycyny fizykalnej zdobywają lekarze mający już inną konkretną specjalność....może to być zarówno interna jak i ginekologia oraz okulistyka.Jednakże wszyscy są dobrze przygotowani i posiadają wiedzę dotyczącą dostosowania zabiegów do poszczególnych schorzeń.Doprawdy nie trzeba być ortopedą,żeby wiedzieć jaki zabieg pomoże w leczeniu danej dolegliwości i dobrać stosowne metody fizjoterapii,a tego właśnie uczą się w trakcie specjalizacji balneologicznej.
Awatar użytkownika
atoymen
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 07 lip 2015 23:36
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: atoymen »

Byłem 6 07 na komisji w zusie w Łodzi wybrałem Krynicę Morską jadę 20 08 czy ktoś wie jakie są warunki w ośrodku Zefir
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09

Post autor: Fionka »

atoymen pisze:Byłem 6 07 na komisji w zusie w Łodzi wybrałem Krynicę Morską jadę 20 08 czy ktoś wie jakie są warunki w ośrodku Zefir
Niestety nie pomoge nie znam tego osrodka ale jesli pozwolisz mam pytanko kiedy skladalas dokumenty na Brzezinskiej.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Sorki Atoymen za koncowke , powinnam sprawdzic, toz ty MEN :) :oops:
Awatar użytkownika
atoymen
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 07 lip 2015 23:36
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: atoymen »

Dokumenty złożyłem 24 czerwca na Zamenhofa.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Mam nowe info dot. Zefira .Znajoma prowadzila turnus w Albatrosie i z braku kilku miejsc zakwaterowala lodkow w Zefirze.Warunki spoko , budynek po remoncie , papu calkiem znosne , baleciki i nie powiem :!: .Zabiegi standart .Ogolnie jest to ten sam wlasciciel co i Albatrosa .Pan Lew utrzymuje standart On nie musi juz oszczedzac.Reszta mysle to tylko optymistyczne nastawienie.UWAGA na Dziki.Krynica Morska jest bardzo fajna .Pozazdroscic.Ja za pozno wzielam sie za wyjazd z ZUS-u, aszkoda narobiles mi apetytu ta Krynica.Pozdro Ela
ODPOWIEDZ