Sanatorium -dla Kogo ?
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Re: Sanatorium -dla Kogo ?
Wszyscy będziemy kiedyś starzy....zobaczycie jak wtedy zmieni się Wasz punkt widzenia.
A odnośnie pampersów...są takie specjalne do korzystania w basenie.
A odnośnie pampersów...są takie specjalne do korzystania w basenie.
-
forumowicz
witam! przeobrażam się w 85 latka,i myślę tak:skoro NFZ wysłał mnie do sanatorium,to widocznie jestem zdrowy,nie straszne mi odległości dojazdu na drugi koniec Polski,skoro jestem sprawny,to co obchodzi rodzinę mój wyjazd,to jest moja decyzja,a co tak nagle jacyś jakiś facet na forum,zaczął interesować się moim wyjazdem? niech pilnuje siebie,co nie wolno mi być wśród ludzi,spacerować,imprezować,jakim prawem mam jechać na 14 dni,skoro inni jeżdżą na 21?i jeszcze mnie nagrywa podczas pobytu,a czy ma do tego moją zgodę??
- Chmurka07
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 sty 2015 21:43
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 7
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Podstawową funkcją sanatorium jest wspomaganie leczenia, rehabilitacja, przywracanie człowiekowi sprawności fizycznej i psychicznej . Wątpię czy dla osoby w wieku 80+ sanatorium spełni swoją rolę. Przebywanie wśród ludzi, imprezowanie, spacery to można osiągnąć w swoim miejscu zamieszkania, trzeba tylko chcieć.
- Ramona2
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 18 paź 2014 18:51
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 8
Nie każdy mieszka w mieście i ma dostęp do rehabilitacji, nie ma tez możliwości spotkania innych ludzi niż tych z najbliższego otoczenia.Uważam , że jeżeli 80+ jest sprawny to dlaczego miałby nie korzystać z wyjazdów sanatoryjnych. Czy to coś niestosownego jak starsza osoba pójdzie na tańce, to co już nic się od życia nie należy. Tylko różaniec i kościół. Osobiście jak będę miała te 80 i będę sprawna i zdolna do samodzielnego wyjazdu to bym chciała skorzystać z takiej możliwości .
Pozdrawiam
Pozdrawiam