Sanatorium -dla Kogo ?

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: Sanatorium -dla Kogo ?

Post autor: Felice »

Wszyscy będziemy kiedyś starzy....zobaczycie jak wtedy zmieni się Wasz punkt widzenia.
A odnośnie pampersów...są takie specjalne do korzystania w basenie.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

witam! przeobrażam się w 85 latka,i myślę tak:skoro NFZ wysłał mnie do sanatorium,to widocznie jestem zdrowy,nie straszne mi odległości dojazdu na drugi koniec Polski,skoro jestem sprawny,to co obchodzi rodzinę mój wyjazd,to jest moja decyzja,a co tak nagle jacyś jakiś facet na forum,zaczął interesować się moim wyjazdem? niech pilnuje siebie,co nie wolno mi być wśród ludzi,spacerować,imprezować,jakim prawem mam jechać na 14 dni,skoro inni jeżdżą na 21?i jeszcze mnie nagrywa podczas pobytu,a czy ma do tego moją zgodę??
Awatar użytkownika
Chmurka07
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sty 2015 21:43
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Chmurka07 »

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Podstawową funkcją sanatorium jest wspomaganie leczenia, rehabilitacja, przywracanie człowiekowi sprawności fizycznej i psychicznej . Wątpię czy dla osoby w wieku 80+ sanatorium spełni swoją rolę. Przebywanie wśród ludzi, imprezowanie, spacery to można osiągnąć w swoim miejscu zamieszkania, trzeba tylko chcieć.
Awatar użytkownika
Ramona2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2014 18:51
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Ramona2 »

Nie każdy mieszka w mieście i ma dostęp do rehabilitacji, nie ma tez możliwości spotkania innych ludzi niż tych z najbliższego otoczenia.Uważam , że jeżeli 80+ jest sprawny to dlaczego miałby nie korzystać z wyjazdów sanatoryjnych. Czy to coś niestosownego jak starsza osoba pójdzie na tańce, to co już nic się od życia nie należy. Tylko różaniec i kościół. Osobiście jak będę miała te 80 i będę sprawna i zdolna do samodzielnego wyjazdu to bym chciała skorzystać z takiej możliwości .
Pozdrawiam :kwiat:
barbara61
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2015 15:57
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: barbara61 »

Ramona2, ja podobnie jak ty chciałabym być kiedyś sprawną 80-latką, która dalej będzie cieszyć się życiem i otaczającym ją światem. Mam nadzieję, że moje schorowane nogi i kręgosłup pozwolą mi na chwile pląsów na parkiecie. A jak nie to sobie popatrzę na młodszych jak szaleją :lol: i powspominam :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Ramona2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Basiu to jest już nas dwie , i myślę, że jest więcej takich osób , które będą jeszcze chciały pojechać do sanatorium ,spotkać fajnych ludzi, iść potańczyć, a jak nie to popatrzeć i posłuchać muzyki, a nawet posiedzieć na ławeczce w miłym towarzystwie, co już 80 latkom już nic od życia się nie należy, Dlatego , żeby dożyć w miarę dobrym zdrowiu musimy teraz dbać o nie i wyjeżdżać do sanatoriów, bez względu na to czy to się komuś podoba czy nie.Ja jeżdżę , i będę jeździć dopóki mi sił starczy.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

To jest nas już trzy..... tak samo myśle ;) :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Ramona2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziewczyny zbieramy fajną grupę i będziemy wyruszać na podbój sanatoriów, a inni jak im się to nie podoba to niech siedzą w domu
barbara61
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2015 15:57

Post autor: barbara61 »

Ramona2 i Danusiu64 :kwiat: :kwiat: jest nas niewątpliwie więcej :kwiat: :kwiat: dziś energicznych 50 i 50+ ;) latek, a kiedyś wspaniałych energicznych 80-latek :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Ramona2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Basiu mam nadzieję, że tej energii wystarczy Nam nie tylko do 80. I nie jednej osobie wyjdą oczęta z orbit jak na Nas będą patrzeć
ODPOWIEDZ