Kamień Pomorski

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
klaraklara
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 mar 2013 20:09

Re: Kamień Pomorski

Post autor: klaraklara »

kama pisze:Klaraklara- to nie byla opinia z autopsji. Nie jest za wesolo, ale nie ma tez tragedii. Najważniejsze jest aby trafnie byly dobrane zabiegi. Naprawdę da się przeżyć, a jeszcze jak będzie zagrane towarzystwo to pobyt i tak będziemy mile wspominac.
Kama nie rozumię o mojej opinii piszesz że nie była z autopsji? Ja tam byłam w maju osobiście widziałam i wszystko i studio o którym pisałaś również, kiedy otworzyła pani drzwi do studia to zamarłam drzwi były z takiej jakby nie wiem " płyty wiórowej" okropne, a łazienka ponoć po remoncie, a dla mnie przed remontem.
Powiem tak: wszędzie gdzie są fajni ludzie, dobry humor to jest cudnie, ale nie to wszystko jest za nasze pieniądze i nikt nie chce płacic za koszmarne warunki, a jedzenie sama opisałaś do bani, wejście do budynku napawało mnie strachem, ponure okropne, mamy 21 wiek więc warunki godne takie jakie są w dobrym sanatorium to żaden komfort, to jest normalne .
kama
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 wrz 2012 22:34
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: kama »

To w takim razie jest nieciekawie, i to jedzenie!!!
beatarock
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 10 lip 2015 21:18
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: beatarock »

Co do knajpek. Steńka odwiedzana przez kuracjuszy była blisko i były dancingi,wstęp bezpłatny,została zlikwidowana,była jeszcze knajpka Marina położona tuż przy molo. W soboty można było miło się pobawić płacąc 5 zł. Nie wiem czy istnieje. Pozostałaby więc tylko kawiarenka w "Chrobrym". Za to jak na taką mieścinę jest sporo marketów: Biedronka,Inter Marche,Netto zaraz za kościółkiem.Tylko raczej kuracjusze się tam nie pobawią :P Wycieczki były organizowane i dla chętnych całkiem sporo, niestety często trzeba było wybierać zabiegi lub wycieczka. Kiedyś na wycieczki był prowiant,nawet na samodzielne wycieczki własnym samochodem. Teraz chyba już w żadnym sanatorium tego nie ma.Ech,szkoda.
beatarock
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

A dla szczególnie zainteresowanych jedzonkiem w sanatorium "Chrobry" polecam artykuł na stronie [link]
Ostatnio zmieniony 23 lip 2015 22:19 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link
Awatar użytkownika
klaraklara
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 mar 2013 20:09

Post autor: klaraklara »

ten wlasnie artykoł podał już na forum kilka razy ale fajnie że jest czytany, oby tylko jeszcze "Kamień Pomorski no i Chrobry" to poczytał w prawdzie było to trochę czasu temu ale nic się nie zmieniło,a skoro nie zmienilo się to znaczy że się pogorszyło :D
Ostatnio zmieniony 23 lip 2015 14:20 przez klaraklara, łącznie zmieniany 1 raz.
beatarock
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Mam dobre wiadomości dla wyjeżdżających do "Chrobrego". Zmieniło się kierownictwo i w sanatorium funkcjonuje kuchnia,podobno dobra,cateringu już niet :D
Awatar użytkownika
czapi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 cze 2011 06:47
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: czapi »

Czy ktoś był ostatnio w tym "Chrobrym" i czy coś zmieniło się tam na dobre ? Bo z tego co czytam wyjazd tam to KOMPLETNA POMYŁKA !!!
Awatar użytkownika
miramax999
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 lut 2013 14:45
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: miramax999 »

Witam, ja byłam w Chrobrym co prawda dwa lata temu, ale wspomnienia mam jak najbardziej negatywne.Jedzenie okropne, zupki typowo szpitalne,warzyw jako dodatków praktycznie nie było, dwa cieniuteńkie plasterki ogórka do kolacji.Kiedyś podali kaszankę na ciepło na widok której chciało się zwracać. Rozrywek zero oprócz paru niedopracowanych wycieczek.Miasteczko małe nie ma gdzie się rozpędzić.Ogólnie dużo wolnego czasu z którym nie było co zrobić. Kawiarni na miejscu nie było.Czasem chodziłyśmy do Stenki, ale dobrze że jej nie ma bo to też była żenada, Gorąco niesamowicie klimatyzacji nie było, stoliki i krzesła to zbieranina, ale jakieś udziały miała Pani Kaowiec bo tam śpiewała cała jej rodzina i ona też.Zabiegi podstawowe na które trzeba chodzić do dwóch innych budynków.Jedyne co w mojej ocenie zasługuje na pochwałę to pokój bo miałam 4 osobowy, ale dwupokojowy, wyposażony dosłownie we wszystko czyli lodówka, telewizor,kilka szafek i komód, talerzyki, sztućce, foteliki i ogólnie przestrzenne, łazienka duża i przedpokój z szafą.Ja na pewno bym nie pojechała tam drugi raz i Tobie też odradzam, zrezygnuj, albo poproś o zmianę miejsca bo szkoda na to miejsce czasu. Pozdrawiam.
viva15
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2011 22:11

Post autor: viva15 »

Witam.
Prawdopodobnie trafię do Kamienia Pomorskiego, Czy są zmiany na lepsze? Myślę o Chrobrym i Mieszku .Jak z zabiegami i jedzeniem. Czy jest gdzie; poćwiczyć; :D wieczorem? I jeszcze , czy mogę prosić o termin ze zwrotów nawet jak już dostanę czas i miejsce pobytu? :kwiat:
ODPOWIEDZ