Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Mój mąż po złożeniu wniosku na potwierdzenie czekał 2m. a skierowanie na leczenie przyznano mu po niespełna 8 m. choć powiedziano że czas oczekiwania na poszpitalne wynosi ok. 12 m. (NFZ mazowiecki).pozdrawiam.
do kasiuli ja oddawalam skierowanie osobiscie po pobycie szpitalnym w wrzesniu 2012 i jade do kolobrzegu od 18 maja tez jestem z wielkopolski wez i zadzwon do funduszu bo cos mi tu nie pasuje pozdrawiam
Ja też jestem z Wielkopolski. Wniosek na leczenie poszpitalne złożyłam w lipcu 2012r., a w październiku 2012r., byłam już w Cieplicach.
Okres oczekiwania na leczenie poszpitalne to max do 8 miesięcy ale jak zauważyłam jest to zdecydowanie szybciej.
Natomiast do 18 miesięcy jest to czas oczekiwania na leczenie w trybie standardowym.
Jeżeli jeszcze nie dostałaś potwierdzenie to proponuję abyś zadzwoniła do NFZ a podając nr pesel sprawdzą jaki Twój wniosek ma status.
do kasiuli pomylic sie kazdy moze ja mam profil reumatologiczny ale mam rowniez 3 endo i nie dostalam szpitala w tym kierunku ale termin i miejscowosc mi odpowiada wiec z korzystam pozdrawiam
Atina najlepiej zadzwoń i się zapytaj. Przepisy się zmieniły , a obowiązują w całym kraju takie same więc nie powinno być różnic miedzy NFZ. Wniosek na leczenie sanatoryjne możemy składać po powrocie z sanatorium wyjazd nie częściej niż 18 m-c , - ja dzwoniąc do NFZ usłyszałam taką odpowiedż. NFZ zachodniopomorski.
Pozdrawiam Bunia
No i stała sie niespodzianka w NFZ-cie łódzkim . Do tamtego roku można było składać nowy wniosek praktycznie zaraz po powrocie z Sanatorium i normalnie przydzielali numerek, czas oczekiwania był ok. 12-14 miesięcy. Natomiast w tym roku zmiana , koleżanka wróciła z sanatorium w sierpniu 2012 r więc wniosek złożyła w grudniu2012r czyli po 4 miesiącach. I niestety odmowa przyjęcia - zapraszają po roku od ostatniego wyjazdu