Świeradów Zdrój Wacław (szpital NFZ)

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Mattom
Na forum od: 05 gru 2012 19:25

ŚWIERADÓW ZDRÓJ

Post autor: Mattom »

w listopadzie 2012r NFZ wysłał mnie na rehabilitacje poszpitalną do Świeradowa. Wiele lat temu byłem w Cieplicach(wysłany przez ZUS) miałem zatem zarys jak wygląda pobyt w uzdrowisku. Pokrótce mówiąc zakwaterowano mnie w uzdrowisku Wacław. Uważam za skandaliczne zachowanie wobec pacjentów przez dr. Śledzione. Wizyta polega na zasadzie odfajkowania kolejnego pacjenta, i zainkasowania pieniędzy z NFZ. Sugerowanie zabiegów pani doktor powoduje ich utrate nawet jeśli są wskazane i opisane przez lekarza prowadzącego. Jako pacjent to chyba ja wiem który z zabiegów przynosi mi ulge w cierpieniu, oraz porządany efekt. Spotkałem się z odmową zlecenia zabiegów masażu suchego, powód brak kontraktu z NFZ. Okazało się to bajką. Parę dni póżniej udałem się do pani koktor Schmidt która wysłuchawszy mnie zleciła masaż. Chciałem podziękować personelowi pielęgniarek, wyrozumiałe i życiowe. Pozdrawiam kolegów z pokoju, oraz koleżanki ze stolika.

Ps. Polecam spacery po górach Izerskich, bardzo ładne widoki
Jurgen
Na forum od: 17 cze 2012 19:56

Świeradów Zdrój Wacław (szpital NFZ)

Post autor: Jurgen »

Elo, był ktoś tam? nigdzie nic nie ma, jakie jedzenie, jaki standard pokoi, jakie zabiegi, czy jest parking ?
dzięki z góry za odpowiedź.
forumowicz

Re: Świeradów Zdrój Wacław (szpital NFZ)

Post autor: forumowicz »

hej,jutro Ci napiszę co nieco
forumowicz

cześć!
miejscowość chyba piękna,na zabiegi chodzenie,ale w zakresie 1km,jedzenie nie wiem ,ale chyba standard/ja jeżdżę do Świeradowa co rok w lipcu prywatnie/,pokoje kiepskie taki internat/chyba że wyremontowali.jak chcesz dobre warunki ,zadzwoń tam i zarezerwuj 1 kę, powiem Ci tak: jak trafisz na dobre towarzystwo i pogodę to na 100% będziesz zadowolony! ja byłem w 2011 roku w wakacje 2 tygodnie lało! to wtedy decyduje towarzystwo,w innym przypadku makabra,jak to w górach,jak zajedziesz od razu idź do Domu zdrojowego,oczywiście jak chcesz,i zarezerwuj interesujące Cie wycieczki/potem może braknąć miejsc/ samochód z tył Wacława chyba można zostawić,miałem tam kumpli tak robili,aha jedno ważne,zależy jaki prowadzisz tryb życia,bo jak lubisz zabawy,to ważna informacja ,Wacław zamykają na klucz o 22ej!! jeżeli opuścisz zabiegi ,to do załatwienia na końcu za bombonierkę,byłem w Wacławie na zabawie do 3 w nocy,ale musiałem skakać z 1 pietra przez balkon! inaczej wyjść się nie dało.pozdrawiam,miłego pobytu!
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: biedroneczka »

Oj, MAX-iu bejerancie ;) w Wacławie nie ma balkonów na 1 pietrze :!: :lol:
forumowicz

sprawdź! może to nie sa balkony ,ale takie okna wyjscia
forumowicz

jak już tak sciśle to
errata: balety+impreza a nie dancing ,wg mojego slangu
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

MAX, okna są z pewnością :D
forumowicz

biedronka Ty skorpion? pozdrawiam,buziaki!
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Skąd wiedziałeś, MAX :!: :D
ODPOWIEDZ