Teściowe ,matki rozbijające małżeństwo

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Teściowe ,matki rozbijające małżeństwo

Post autor: forumowicz »

Swojego syna ,córki z premedytacją ,z ułożonym planem ,krok po kroku co o tym sądzicie?
Jak daleko powinni rodzice ingerować w życie dwojga młodych zakochanych ludzi ,ich dzieci?
Czy rodzice mogą mieć wpływ na szczęscie albo nieszczęście swoich dzieci ?
Dlaczego niektóre matki swoja zaborczościa niszczą życie córki? Dlaczego? :shock:
Moja znajoma niby mądra kobieta rozbiła małżeństwo swojej pięknej mądrej córki,młodej cudownej osoby kochajacej i kochanej.....................
Opowiem potem teraz nie ................................... :cry: :cry: :cry:
Matki ,teściowe zreflektujcie się do jasnej ..................nie niszcie swoich dzieci :!: :!: :!: :cry: :cry: :cry: :(
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Re: Teściowe ,matki rozbijające małżeństwo

Post autor: ewasz »

Kruszynko szarpnęłaś strunę bardzo ważną w życiu.
Też tego nie rozumiem jak można zniszczyć najbliższej kochanej istocie życie.
Ale jak pokazuje nam życie cała masa przypadków występuje dzisiaj.
Myślę, że nie tylko matki i teściowe w takim przypadku są winne ale i ich dzieci również. Mają przecież własny rozum no chyba, że pępowina w odpowiednim czasie nie została odcięta i dzieci są emocjonalnie nie dojrzałe, nie potrafią same podejmować decyzji.
Temat rzeka.
Pozdrawiam :)
forumowicz

Ewuniu trafiłaś tymi paroma zdaniami w sedno ,smutne sedno ,zanim opiszę ten szczególny ,bo bliski mi przypadek zniszczenia własnemu dziecku życia poczekam na Wasze spostyrzeżenia ,opinie przyłady. :? :(
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Kruszynko ja po prostu wiem o czym piszę bo, ponieważ ........... ;) :twisted:
Awatar użytkownika
sk_ar
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 sie 2015 21:59
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: sk_ar »

Ja uważam ze nie wolno wchodzić z butami w życie naszych dzieci Czy byliście zadowoleni jak wasi rodzice próbowali wam układać życie ? ja uciąłem to w zarodku i dzieciom tego nie robię ich życie ich wybory musimy to uszanować
forumowicz

Muszę sobie jednak dac upust ,swoim emocjom smutkowi.
Matka dwóch córek ,jednej zamężnej od lat ,prawdopodobnie zamężnej wbrew je woli. .Zamężnej nie tak jak to sobie wymarzyła matka ........
Druga córka ,piękna komunikatywna żądna świata ,przygód ,dobra uczennica posłuszna matce ,pracowita do granic wytrzymałości ,cudowna młoda dziewczyna.
Matka po dwóch rozwodach ,sfrustrowna ,nienawidząca męzczyzn ,z postanowieniem ułozenia drugiej córce życia według własnego pomysłu na szczęscie na spokój na miłość.
Matka ukierunkowująca na studia ,stancję ,matka zaborcza ,matka ,która śpi z córką w jednym łóżku do 20 roku życia ,szok niedowierzanie dezaprobata osób znających dom...........smutek.Matka zazdrosna o każdego kolegę córki ,o kazddą próbę wyzwolenia się do zycia do przyjaciół do wolności.............
Córka ,całkowicie poddana matce ,nie uznająca pomimo opinii przyjaciół ,że tak nie można ,że tak nie wolno ,że to tragedia .......
Córka ,która poddana matce czeka na jej wybór ,dotyczący miłości wyboru męża dzieci własnej drogi życiowej ,miejsca zamieszkania charakteru pracy.....tragedia i smutek.
I studia w odległym miescie ,kolejne studia i wielka miłośc córki ,takiej puszczonej wreszcie po wielu latach ściśnietej sprężyny ,sprężyny która nie wie gdzie ma polecieć ,więc leci w nieokreslonym kierunku,w nieokreslone wczesniej wspólnie z miłoscią i szacunkiem z matką działania,leci w sposób niekontrolowany ,smutny ,bez wsparcia ,bez słowa pomogę ,zaakceptuję ,zawsze możesz na mnie liczyć ,nigdy ciebie nie zostawię. Ta młoda piekna dziewczyna brnie w coraz tragiczniejsze działania w mrok porażek młodości w otchłań.
KOcha tak prawdziwie pierwszy raz ,bo tak postanowiła matka ,zaborcza obliczona na porażkę córki ,bo tak sobie zaplanowała ,mieć córkę jej dzieci przy sobie bez ukochanego córki ,bez szczęścia własnego dziecka ,ze swoim chorym wymyślonym szczęściem ,ze swoją zaborczością ,może chorobą zawiedzionej niespełnionej kobiety.
Jest rozpacz ,jest szpital ,są lzy i rozpacz córki ,jest tragedia ,pogarszający się stan zdrowia przy porodzie drugiej wnuczki walka o życie...........matki i dziecka..... :(
Matka ,która niszczy wszystko ,zdrowie córki ,jej dzieci, zięcia niszczy wszystko co napotka na drodze ,nie uznaje żadnych argumentów ,nie czuje się winna ,nie słucha oskarżeń przyjaciół ,matka która zaborczo ""kocha" nienawidzi ,konsekwentnie działa według swojego planu.............I zniszczyła piękną miłość swojej córki ,zniszczyła jej zycie ,zniszczyła rodzinę matka która dzisiaj z uśmiechem na twarzy mówi :zniszczyłam małżeństwo ,mówi to w obecności córki i niczego nieświadomych pięknych wnuczek.Kobieta ,matka ,teściowa postać naganna i tragiczna ,Czy kiedyś ktoś jej wybaczy? czy wybaczy jej to córka ,zięć i wnuczki ? czy wybaczą jej przyjaciele ,którzy chcieli zapobiec tej tragedii? czy wybaczą ?
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

Kruszynko :kwiat: fajny temat założyłaś......ale nie będę się wypowiadać,bo emocje wzięłyby górę nad moją osobą:evil: :lol: :lol: :lol:
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2015 21:14 przez Nutka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski

Post autor: basiat »

To straszne, co napisałaś, Kruszynko........
Tylko tyle.....
Mam nadzieję, że takich okrutnych żon, matek, teściowych i babć nie jest zbyt dużo......
forumowicz

Trudno mi dzisiaj ,tak naprawdę jest nasza znajoma nie przyzna się do błędu :shock: Dobrze ,że jest w mniejszosci zdecydowanej wśród naszych znajomych i przyjaciół. :?
Piszcie ,niech inni nie popełniaja takich błędów niech nie cierpią dzieci :? :(
Niech nie cierpią rodziny. :(
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam,może będę w błędzie i w mniejszości-moje wnioski-aż strach pomyśleć co są w stanie zrobić kobiety-bo tu o takich mowa,aby zrealizować swoje plany i zamierzenia,nie licząc się z nikim i niczym-byle właśnie moje było na wierzchu,opisany przypadek dotyczy własnego dziecka,i to jest tym bardziej przykre-nie śmiem nawet myśleć co zrobiłaby ze swoim mężem :!: Są pewne etapy i sytuacje gdzie pomoc jest jak najbardziej potrzebna-ale generalna zasada jest taka że młodzi ludzie powinni żyć swoim życiem :!: Pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ