KRUS
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Re: KRUS
Zgadzam się niestety Sanatoria jak i ubezpieczenia emerytalne z KRUS sa pewnego rodzaju enklawa to samo tyczy się słuzb mundurowych ,Bunia pisze:Darek piszesz Kołobrzeg Niwa , popatrz na sanatorium , KRUS w Świnoujściu , Szklarskiej Porębie , W Iwoniczu , wszystkie sztandarowe![]()
Reforma KRUS to zupełnie inny temat![]()
Pozdrawiam Bunia.
Dodatkowego smaczku dodaje fakt ,że nie wszyscy "farmerzy " jak to było w zapisie sa w KRUSIE jak i krus otworzył swe podboje nie tylko dla farmerów.
Znam wielu "buisnesmenów" ktorzy swe ubezpieczenie placa tylko wKRUSIE bo kupili sobie działke pow pewnego areału .
Wielokrotnie miałem stycznosc w Niwie w Kołobrzegu z kuracjuszami i prawdziwych farmerow było ..bardzo mało.
Ale to juz taka specyfika.
Fakt ośrodokow KRUS w Polsce jest do wyboru ...kilka i czas jest naprawde krotszy w oczekiwaniu jednkaże zastanawia Mnie Twój Wybór NFZ lub KRUS wydaje mi sie ,że mozna byc ubezpieczony tylko w JEDNYM SYSTEMIE EMERYTALNO_RENTOWYM ...
- margot
- W naszej pamięci

- Na forum od: 26 lip 2010 13:17
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Ojciec mojego ukochanego wnuka JEST ROLNIKIEM !!!
Choć on nawet niewie co to jest ..brona , przetak ,etc otrzymał od Mojego Ojca kilka hektarow ziemi ,Ojciec kupil za BEZCEN !! dzis syn zawiaduje prawie 15 h.( oddanych wdzierżawę ,ale JEST włascicielem !!)
I placi składki na ..KRUS od Hektara tylko ,ze on placi kwartalnie a ja miesięcznie ja niechce wprowadzac tutaj tzw napinki ,ale mlody człowiek poprostu sobie DRWI z tego państwa .. On pracuje na swoj rozrachunek w innej branży placąc mniej niż minimalna ..placa a dodatkowo ma Bonusy o ,których nie wszyscy Farmerzy mówia głosno bo....
Zdaję sobie sprawę ,że Sanatoria winny byc dla ratowania pod leczenia , niech w okresie jesienno zimowym Ludzie schorowani wyjeżdżaja ,niech w okresie letnim sa na turnusach uczniowe i.
Ale niestety w tym systemie jak i poprzednim będzie to trudne do zrealizowania
- margot
- W naszej pamięci

- Bunia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 06 gru 2011 20:19
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 20
- Podziękowano: 2 razy
wszak śmiech to zdrowie i najlepszy kosmetyk
margot czy ty się zastanowiłaś co napisałaś
I na koniec ubespieczeni w KRUS mają opiekę NFZ , leczenie sanatoryine mamy z KRUS i NFZ. Ubespieczeni w ZUS , sanatorium ZUS i NFZ , i oczywiście wyjazdy prywatne ,tórych życzę wszystkim.
Pozdrawiam bardzo serdecznie Bunia
- margot
- W naszej pamięci

- margot
- W naszej pamięci