do którego senatorjum pojechać???

Rehabilitacja narządu ruchu. Sanatoryjne leczenie chorób stawów, kręgosłupa, ograniczenia ruchowe, stany pourazowe stawów i kości.
brzydall
Na forum od: 17 sty 2011 19:31

do którego senatorjum pojechać???

Post autor: brzydall »

Witam:) moja mama jest po poważnym urazie kręgosłupa i długiej rehabilitacji... porusza się o kulach. Teraz zastanawiamy się nad sanatorium. Zależy nam na dobrej rehabilitacji, proszę Was o poradę gdzie najlepiej się wybrać w takim wypadku.
anezobk
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 sie 2010 20:48

Re: do którego senatorjum pojechać???

Post autor: anezobk »

Oczywiście polecam Horyniec ale nie sanatorium BAJKA bo to nie ta bajka tylko Dom Zdrojowy tam jest super.
Dla kogoś po takim urazie jest przestrzeń ,szerokie przestronne korytarze, spore gabinety do zabiegów, podnośniki dla chorych i są nawet używane. Proszę sobie poczytać o Uzdrowisku Horyniec na internecie.Polecam.
grudzien
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 maja 2010 16:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: grudzien »

Witam :)
Polecam Busko Zdrój...Sanatorium Włókniarz ...rewelacja...jest tam siarka
Ewelina
Na forum od: 10 sty 2011 16:57

Post autor: Ewelina »

Zdecydowanie Busko... polecam Nidę Zdrój, ładny, funkcjonalny obiekt z b.dobrą bazą zabiegową, miłą i fachową obsługą ... polecam sprawdzić w internecie. Jestem ich stałym gościem od kilku lat i zawsze wracam zadowolona.- Ev..
Awatar użytkownika
agnis41
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 05 paź 2009 16:36
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: agnis41 »

Witam.
Polecam sanatorium MSWiA ORION w Ciechocinku.
anita0102
Na forum od: 25 wrz 2012 22:21

Post autor: anita0102 »

anezobk pisze:Oczywiście polecam Horyniec ale nie sanatorium BAJKA bo to nie ta bajka tylko Dom Zdrojowy tam jest super.
Dla kogoś po takim urazie jest przestrzeń ,szerokie przestronne korytarze, spore gabinety do zabiegów, podnośniki dla chorych i są nawet używane. Proszę sobie poczytać o Uzdrowisku Horyniec na internecie.Polecam.

witam.
jestem po operacji kręgosłupa i byłam w Horyncu Zdroju w Domu Zdrojowym,było super,wszystkie zabiegi na miejscu,posiłki na miejscu,nigdzie nie trzeba było na zabiegi wychodzic na zewnątrz,bardzo duzo zabiegow dostosowanych do schorzenia,cisza i spokój,bardzo polecam
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2012 15:56
Podziękowano: 1 raz

Post autor: dzi »

Horyniec jest oazą dla ludzi na co dzień zabieganych. Spokojna miejscowość. Byłem w "ZDROJOWYM" ze spaniem w "Modrzewiu" :) sześć lat temu.
Wtedy jeszcze nie było basenu rehabilitacyjnego. Dla chętnych odpłatnie po drugiej stronie ulicy był duży basen
w Krusie - aquapark WODNY ŚWIAT.
W tym roku byłem w Bajce, rzeczywiście nie ta bajka :). Baza zabiegowa uboższa, sanatorium dla niewymagających
kuracjuszy w podeszłym wieku. Personel bardzo życzliwy. Tak jakby chciał nadrobić niedostatki obiektu.
Bozena2
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 maja 2012 08:07

Post autor: Bozena2 »

witam. ja również polecam Horyniec. W "Domu Zdrojowym" wszystkie zabiegi na miejscu, siarka i borowina rewelacja, nigdzie tak jak tam nie kładą na pacjenta tyle borowiny, zupełnie nie oszczędzając. Jedzenie bardzo dobre, a ziemniaki to już poezja. Miejscowość malutka i cicha, ale dla ludzi z dużych miast wspaniałe miejsce na odpoczynek, czyste powietrze, piękna okolica, stare lasy zachęcają do spacerów. Byłam w tym roku w czerwcu i wróciłam bardzo zadowolona.pozdrawiam
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Również polecam NIDE w Busku. Wszystko na 6+.
luzik
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 15 sty 2013 13:47

Post autor: luzik »

No to widać, że trafiło mi sie bo prawdopodobnie na czerwiec mam Busko :)
ODPOWIEDZ