powiem tak. Jeśli już przeszłaś pozytywnie komisję ZUS i masz przydział to nie prześwietlaj się niepotrzebnie. Jeśli lekarz na komisji na podstawie tych badań, które miałaś przyznał Ci rehabilitację to znaczy, że te badania należy zabrać do sanatorium. Ja zawsze na komisję ZUS czyli raz w roku robię sobie inne badania. A to RTG kolana, rezonans kręgosłupa szyjnego albo jeszcze coś innego. Nigdy nie spotkałam się z taką sytuacją żeby lekarz w sanatorium powiedział, że badania mam nieważne. Moim współtowarzyszkom też się to nie przydarzyło więc chyba nie jest konieczne robić nowe badania. Takie jest moje zdanie - tylko moje
Sanatorium z ZUS
Re: Sanatorium z ZUS
powiem tak. Jeśli już przeszłaś pozytywnie komisję ZUS i masz przydział to nie prześwietlaj się niepotrzebnie. Jeśli lekarz na komisji na podstawie tych badań, które miałaś przyznał Ci rehabilitację to znaczy, że te badania należy zabrać do sanatorium. Ja zawsze na komisję ZUS czyli raz w roku robię sobie inne badania. A to RTG kolana, rezonans kręgosłupa szyjnego albo jeszcze coś innego. Nigdy nie spotkałam się z taką sytuacją żeby lekarz w sanatorium powiedział, że badania mam nieważne. Moim współtowarzyszkom też się to nie przydarzyło więc chyba nie jest konieczne robić nowe badania. Takie jest moje zdanie - tylko moje
- margot
- W naszej pamięci

- Na forum od: 26 lip 2010 13:17
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Zadam Pytanie do Osób ,które korzystały z tego przywileju ...
-Czy Osoba ,która już ma orzeczoną niepełnosprawność !! może jako świadczeniobiorca ..ZUS skorzystać z prewencji ZUS w leczeniu Uzdrowiskowym zwanym potocznie Sanatoryjnym ?
Proszę o odpowiedż osoby ,które mają Niepełnosprawność i które korzystają za pośrednictwem ZUS z tzw Sanatoriów...
Takie otrzymałem zadanie gdy niemieszkałem ,że jest Strona - Forum Nasze Sanatorium
-
wandzia
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 06 maja 2012 15:57
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 3
- malgonia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2012 09:15
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 10