Odpowiednik Arki

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
klaraklara
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 mar 2013 20:09

Re: Odpowiednik Arki

Post autor: klaraklara »

klaraklara pisze:kochani bardzo fajnie i dzięki za wasze opinie bo i o to właśnie chodzi , napisała odnośnik Arkę ale nie chodzi mi o jakies tam fanaberie finansowe czy może prościej zwyczajnie snobizm, chodzi mi o taki jak w Arce kompleks to znaczy kawiarenki, lobby bar, kompleks SPA wiecie w Arce zima ,śnieg, deszcze jest tu co robić , koncert i wiele innych atrakcji nie ma nudy czy jest jeszcze w Polsce taki podobny kompleks?
i w moim przypadku nie ma mowy o żadnych półkach, Arka po sezonie nie jest tak droga.
Awatar użytkownika
klaraklara
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

klaraklara pisze:
klaraklara pisze:kochani bardzo fajnie i dzięki za wasze opinie bo i o to właśnie chodzi , napisała odnośnik Arkę ale nie chodzi mi o jakies tam fanaberie finansowe czy może prościej zwyczajnie snobizm, chodzi mi o taki jak w Arce kompleks to znaczy kawiarenki, lobby bar, kompleks SPA wiecie w Arce zima ,śnieg, deszcze jest tu co robić , koncert i wiele innych atrakcji nie ma nudy czy jest jeszcze w Polsce taki podobny kompleks?
i w moim przypadku nie ma mowy o żadnych półkach, Arka po sezonie nie jest tak droga.
a i chcę też poznać inne ciekawe miejsca czy to góry czy morze wszystko jedno.
Awatar użytkownika
klaraklara
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

wspomniany był Bursztyn w Świnoujściu, byłam tam wiele razy nic nadzwyczajnego jako tako, obok jest Swarożyc okrzyczany i daje dużo do życzenia.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam po raz któryś :) Klaro-a znasz Klinikę Pod Tężniami w Ciechocinku-wprawdzie to nijak się ma do Arki ale bardzo sympatyczne sanatorium z dwoma basenami-jeden solankowy,zespołem saun i dość bogatą bazą zabiegową,szwedzkim stołem,kawiarnią,restauracją,fryzjerem,kosmetyczką,a ceny bardzo przystępne i dość sporo promocji,byłem tam wiele razy i jak mam tylko możliwość to jestem tam parę dni w roku-Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Bursztyn byl opiewany za swoj wyjatkowy klimat.O luksusikach nikt nie wspominal .Ja tam jezdze bo lubie starocie :lol: :lol: Przekladam nad gwiazdki atmosfere .Proponuje Rybniczanke .Na zewnatrz nie zapowiada tego co w srodku., To samo Albatros w Mielnie.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

ARKA..... piękne sanatorium.Pięknie położone, wysoki standard zakwaterowania.... absolutnie nie ma do czego się przyczepić.Wszystko SUPER. Ale czy chciałabym spędzić tam trzy tygodnie? Wystarczy mi że byłam, widziałam, kawkę w obrotowej kawiarni wypiłam (polecam, widok niezapomniany). Ja zdecydowanie wolę inne klimaty, kameralny obiekt o równie wysokim poziomie. Jak dla mnie NIDA ZDRÓJ spełnia moje oczekiwania.... pozdrawiam.
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

Jeżeli chcesz się uniezależnić od warunków atmosferycznych to może pomyśl o SU Równica w Ustroniu - kompleks wielkością odpowiada chyba Arce. Nawet podczas jesiennej słoty czy zimowych zamieci gęstą siatką korytarzy i wind dotrzesz wszędzie suchą nogą - począwszy od kaplicy, sklepów, punktów usługowych, kawiarni, miejscach potańcówek na gabinetach zabiegowych, basenach czy grocie solnej skończywszy. Od tańca do różańca - rzekłbym - a kto wie, może pomożesz jak Ariadna, wyplątać się jakiemuś Tezeuszowi z tych labiryntów ;)
Co do Arki - podobnie jak ewiko ... veni, vidi, i .... finito ;) :lol: nie mój klimat
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
maria123
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lis 2013 21:03
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: maria123 »

Ja polecam Polanicę Zdrój ośrodek Wielka Pieniawa. :D
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Odpowiednik Arki ja proponuje Hotel SPA -Malinowy Zdrój Solec Zdrój pozdrawiam piszcie dalej :)
[link]
Ostatnio zmieniony 19 paź 2015 22:01 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Wieniec - Jutrzenka SPA, to tylko przykład. W kraju jest ich więcej. Arka w Kołobrzegu jest mocno przereklamowana i mocno komercyjna.
ODPOWIEDZ