Odpowiednik Arki

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

Re: Odpowiednik Arki

Post autor: forumowicz »

AgaC pisze: Właśnie w Ciechocinku spotkałam osoby, które w 2 tygodniu swojego pobytu jeszcze nie były przy tężniach, bo to za daleko.
Mogło tak być. Niektórzy naprawdę mają chore narządy ruchu. Trochę wyrozumiałości proszę.
Na przykład od "Promienia" do tężni jest uuuu - daleko, a potem trzeba wrócić.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Byłam w omawianym sanatorium i mam swoje notowania ,ale nie sądzę by była potrzeba aż takich dyskusji ,które nic nie wnoszą. Zycie pokazuje ,że inne maciupenkie osady i wsie z sanatoriami cieszą się dobrą renomą ,a i spotkania forumowe się nawet tam odbywają. Każdy ma inne oczekiwania i nie można licytować się o 4 * lub o ich brak.po co.? :) :kwiat:
wikul
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 lut 2012 17:25

Post autor: wikul »

Jeszcze taniej jest w sąsiednim Nauczycielu bo to około 1400 zł i podobny standard.
Jeżeli chodzi o atmosferę to wolę Dzwonkówkę. Jest, powiedział bym "cieplejsza", a w Nauczycielu
jest jakoś tak "zimno". Ale to moje, subiektywne odczucia.
Czyli im wyżej tym taniej. Ww sympatyczne sanatoria maja jedną wadę (dla innych zaletę). Znajdują się wysoko, wysoko
i ewentualne zakupy to wyprawa wysokogórska. Chyba że ktoś ma samochód.
Awatar użytkownika
klaraklara
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 mar 2013 20:09

Post autor: klaraklara »

wiesniaczkaela pisze:Ja proponuje Swinoujscie, Admiral 1 - po remoncie.Basenik , obsluga, jedzonko , baleciki -LUKSUSIK ale nie moloch.
byłam w lipcu w tym budynku ;)
Awatar użytkownika
klaraklara
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Sinobrody "...Tłok i ścisk był jedynie podczas dyskoteki prowadzonej przez Marka Sierockiego i wówczas
gdy na dancingu grał zespół "Żuki". No bo jedni przyszli się pobawić, a inni przyszli jak na koncert posłuchać i
ludzi było całkiem sporo. Nie tylko z Arki..."

w tym samym czasie byłam w sanatorium i na tych koncertach byłam też był super jestem tego samego zdania co Ty szkoda ze znaliśmy się .
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2014 21:19
Staż sanatoryjny: 28

Post autor: sinobrody »

Czyli im wyżej tym taniej. Ww sympatyczne sanatoria maja jedną wadę (dla innych zaletę). Znajdują się wysoko, wysoko
i ewentualne zakupy to wyprawa wysokogórska. Chyba że ktoś ma samochód.
Chodzi oczywiście o Nauczyciela i Dzwonkówkę w Szczawnicy.

Zakupy, hm, to zależy o jakich zakupach myślisz.
Podstawowe zakupy typu: napoje, słodycze, pieczywo, owoce itp. to nie musisz schodzić całkiem na dół.
Wystarczy zejść do poziomu "Hutnika" i troszeczkę w lewo jest dobrze zaopatrzony sklepik spożywczy i wszystko tam kupisz. Włącznie z alkoholem.
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

klaraklara pisze:Sinobrody "...Tłok i ścisk był jedynie podczas dyskoteki prowadzonej przez Marka Sierockiego i wówczas
gdy na dancingu grał zespół "Żuki". No bo jedni przyszli się pobawić, a inni przyszli jak na koncert posłuchać i
ludzi było całkiem sporo. Nie tylko z Arki..."

w tym samym czasie byłam w sanatorium i na tych koncertach byłam też był super jestem tego samego zdania co Ty szkoda ze znaliśmy się .
Może szkoda, a może nie??? Niektóre panie na tym forum wręcz mają alergię na mnie więc może było by ogromne rozczarowanie???

A może jednak zetknęliśmy się np. na parkiecie, ale nie wiedziałaś, ze to ten sinobrody z forum??? :lol:

Pozdrawiam i może jednak kiedyś, gdzieś się spotkamy?
Pewne, że na wiosnę, gdzieś tak z początkiem maja będę w Szczawnicy w którymś z tych sanatoriów o których była mowa,
Wybierz się w tym czasie to może zaszalejemy na parkiecie w Budowlanych lub w Hutniku. :D
Awatar użytkownika
klaraklara
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Hi Sinobrody na koncercie Żuków przechadzał się obok mnie sinobrody może to byłeś Ty :D
byłes w Kołobrzegu w sierpniu czemu nie przyszedłeś na spotkanie nasz?
oj te zycie tak się różnie kręci może jeszcze spotkamy się gdzieś tam :)
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Hi Sinobrody na koncercie Żuków przechadzał się obok mnie sinobrody może to byłeś Ty
Nie bardzo wiem o którym koncercie mówisz. :roll:
Bo typowy koncert był gdzieś w okolicach mola, później była dyskoteka w Arce,
którą powadził Marek Sierocki, po kilku dniach grał zespół Żuki w restauracji tylko, że to w założeniu
nie miał być koncert , a granie do tańca.
Dużo ludzi potraktowało to jako koncert i zrobił się totalny bałagan ponieważ ludzie pościągali z tarasu
jakie tylko krzesła były w zasięgu i do tańca pozostał jedynie skrawek parkietu.
To wszystko działo się na turnusie z przełomu czerwiec- lipiec na którym byłem.

Ty widocznie piszesz o drugiej turze ponieważ tak to było zaplanowane:
pierwsza dyskoteka i Żuki na przełomie czerwiec- lipiec,
a druga tura przełom lipiec- sierpień.
Tak w każdym razie figurowało na tablicy ogłoszeń przed jadalnią.

Ja byłem jak już pisałem w tej pierwszej turze więc nijak spotkać się nie mogliśmy. :(
Awatar użytkownika
klaraklara
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

skoro byłes w lipcu to ne byłes ty to był inny sinobrody. :D
ODPOWIEDZ