Szpital rehabilitacyjny

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
beab
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 10:23

Szpital rehabilitacyjny

Post autor: beab »

Piszemy gdzie jeździmy do sanatorium.
To może podzielimy się informacjami , jaki szpital rehabilitacyjny wybrać i gdzie ?
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 08 gru 2013 08:04
Staż sanatoryjny: 4

Re: Szpital rehabilitacyjny

Post autor: anusia153 »

Witaj Beab :kwiat: Jaki szpital wybrać :?: to zależy od rodzaju schorzenia - np układ ruchu , sprawy kardiologiczne , stany po różnego rodzaju operacjach , neurologia i można by wymieniać jeszcze wiele innych schorzeń . Napisz w jakim zakresie ma być ta rehabilitacja . To może coś Ci podpowiemy . Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
beab
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 10:23

Post autor: beab »

Ponawiam moje pytanie:-) Dostalam skierowanie od reumatologa na oddzial rehabilitacyjny.
Oczywiscie chodzi o narzad ruchu.
Moze ktos podpowie gdzie dalej ze skierowaniem.
Operacje kregoslupa odwlekam jak dlugo sie da:-) pozdrowionka
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam Beab,z reguły tak jest że lekarz prowadzący wystawia skierowanie na Oddział Rehabilitacyjny podany przez pacjenta-tak przynajmniej było i jest w moim przypadku,po otrzymaniu go umawiam się na wizytę kwalifikacyjną na danym Oddziale i po zakwalifikowaniu czekam na telefon w sprawie terminu przyjęcia,tak więc powinnaś zrobić rozeznanie o takich oddziałach i terminach w jakim przyjmują,opisuję swój przypadek-znając życie i Polskie zwyczaje to w innych rejonach Naszego Kochanego Kraju-może być różnie,mam nadzieję że będzie odzew na Twoje pytanie i będziesz miała jasność sprawy,Pozdrawiam :) Zdrówka Cennego Życzę :!:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Beab,wyboru za dużego to nie masz.Ja już złożyłam dokumenty,szanowna komisja lekarska zaakceptowała,zakwalifikowała na TRYB PILNY.....okres oczekiwania 7 lat.(2012 rok) :lol:
Awatar użytkownika
krisss0070
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2013 20:29
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: krisss0070 »

Witam ja też złożyłam już w niosek tzn wysłałam bo jak dzwoniłam czy mam osobiście dostarczyć to miła pani powiedziała mi że nie potrzebnie wystarczy jak wyślę kopie dokumentów i oryginał skierowania więc tak zrobiłam i że oni się odezwą :) więc czekam czy mnie zakwalifikują ..... :kwiat:
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Jeszcze słowo-nie wiem czy w tym przypadku jest rejonizacja-tzn czy można tylko ubiegać się o pobyt w obrębie województwa-tak czy siak warto wziąć sprawy w swoje ręce po uprzednim zrobieniu wywiadu na temat terminów :!:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Andrzeju,nie ma rejonizacji.Szpital wybieramy sobie sami,obojętne jaki oddział.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz

Post autor: medi »

Felice pisze:Beab,wyboru za dużego to nie masz.Ja już złożyłam dokumenty,szanowna komisja lekarska zaakceptowała,zakwalifikowała na TRYB PILNY.....okres oczekiwania 7 lat.(2012 rok) :lol:
Felice ...doczekasz ...na złość NFZ-towi ;) :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Witam Felice jeśli możesz napisz nam gdzie składałaś 8-) lub gdzie składać będą inni okresy
oczekiwania , zapewnie wszystkim informacja będzie potrzeba pozdrawiam :) 8-) :kwiat:
ODPOWIEDZ