Uwaga !!! W tym sanatorium jest miła/niemiła obsługa !!!!

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

Re: Uwaga !!! W tym sanatorium jest miła/niemiła obsługa !!!

Post autor: forumowicz »

kruszynka pisze:bo to nie moja sprawa i nie za moje pieniądze
Faktycznie, nie za moje pieniądze ale raczej sprawa moja skoro za czekoladki można przychodzić na zabiegi "bez kolejki", a "pan niech poczeka bo zajęte" mimo że przychodzę na swoją godzinę
forumowicz

Może nie koniecznie za czekoladki :o :lol: :lol: :?
A to chyba można zareagować prawda> na miejscu zaraz :?
forumowicz

jasne, można zwlec kogoś z kozetki i powiedzieć że teraz ja ;)
kropkaem
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 wrz 2015 20:34
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: kropkaem »

medi pisze:Darku konkrety ,gdzie .Myślę że zaglądają tutaj też osoby pracujące w sanatoriach więc pewnie przyda im się wiedza o tym jak oceniają ich obiekt kuracjusze :twisted: Niwa ....baardzo sie poprawiło przez ostatnie lata .Jedzenie bardzo dobre ,zastawa czyściutka a jedzenie pięknie podane .Panie sprzątające pokoje....różnie ....nie zawsze miłe :? Recepcja ...już wspominałam choć ...jest tam taka przemiła ruda pani której warto by było serdecznie podziękować ,nawet jak ciasno przy recepcji nie puszczają jej nerwy :D
Pierwsza moja reakcja, tak, konkrety, gdzie i kto...
Po glębszym przemyśleniu, nie, dlaczego?
Dlatego, że jeśli podamy gdzie jest zle, to tylko - o ile nas czytają - może ? pomyślą nad tym, a gdzie nie wymienimy, uznają, że jest ok..
A nie podając konkretnych sanatoriów, uzdrowisk itp. dajemy do myślenia wszystkim, a co... niech się martwią i zastanawiają, czy to o nich mowa :-) a nóż, dbając o dobre imię uzdrowiska, coś zmienią :-)

A wracając do tematu, to najbardziej przerażają mnie te wszystkie zabiegi wodne, wanny, baseny itp.
Tak jak darek, czy zielonypomidor napisał, często nie wymyte, nie zdezynfekowane, fuj..
Zwracam uwagę na higienę i sterylność - bardzo. I nie chciałabym, abym lecząc swoją dolegliwość/chorobę, wróciła z leczenia, z dodatkowym "bonusem" innego schorzenia.
Mam wrażenie, że czasami personel idzie na ilość/masówkę, a nie dba o jakość.
Dlatego zawsze staram się pilnować, wymagać, dbać o swoje.
forumowicz

zielonypomidor pisze:jasne, można zwlec kogoś z kozetki i powiedzieć że teraz ja ;)
Nie wpuszczaj na kozetkę leć przodem :lol: :lol:
forumowicz

kruszynka pisze:
akurat nie mam w zwyczaju siedzieć pod gabinetem i czekać na okazję
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

Kruszynko.....Ty rzeczywiście nigdy nie spotkałaś się z faktem, że za byle czekoladkę, cukierek, czy inną pierdołę niektórzy są faworyzowani? Ja to widzę bardzo często. Niestety :( :(
forumowicz

Mój ostatni pobyt w Połczynie w ośrodku Marta, cały personel od konserwatorów, po lekarzy - pełna kultura ,- dwie skargi - nie masz pracy , jedynie nocne pielęgniarki pracujące na zlecenie pozwalały sobie za dużo , ale to było wygodne kierownictwu.

:)
forumowicz

Basiat nie komentowałam tego kto i z jakiego powodu daje czekoladki i co się potem dzieje za taki mały dowód uznania czy jak to nazwiemy.Nie mam natury domyslania się kto wchodzi do gabinetu zabiegowego wcześniej czy pózniej.Mam czas w sanatorium ,odpoczywam tam nie jadę się stresować ,wrecz przeciwnie ,własnie min tam zrzucam ciężar dnia codziennego obarczonego niepewnością ,czy stresem.Czekam spokojnie na zabiegi ,przecież nie bedę robiła scen jak ktos wejdzie prze de mną.Ja tez czasami wchodziłam i nie za czekoladki ,tylko taka była potrzeba pilna.Eh ja postrzegam to troszkę inaczej.My Polacy jesteśmy mało życzliwi a bardzo podejrzliwi w ostatnich latach zauważ .Nie jestesmy wyluzowani ,nie przepuscimy kogos w kolejce do kasy w markecie itd czyż nie?
Wcale to nie oznacza ,że pewne zachowania mnie tez nie rażą ,rażą no i co ? mam zamieniać stres codzienności na kolejny ? w sanatorium tramwaju autobusie itp?
Tam gdzie mogę wrzucam na luz i czekam po prostu w swojej kolejce aż do czegoś dojdę .
Ostatnio czekałam o 1,5 godz dłużej w kolejce do stomatologa w gabinecie prywatnym..........takie jest życie. :) :kwiat:
forumowicz

zielonypomidor pisze:
kruszynka pisze:
akurat nie mam w zwyczaju siedzieć pod gabinetem i czekać na okazję
a szkoda bo nie byłoby tematu wcześniejszego wejścia czy wyjścia za czekoladki :evil:
ODPOWIEDZ