Uwaga !!! W tym sanatorium jest miła/niemiła obsługa !!!!
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
Re: Uwaga !!! W tym sanatorium jest miła/niemiła obsługa !!!
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Ludzie jak zawsze i jak wszędzie (zresztą tak jak my sami ) mają lepsze i gorsze dni.Są uczynni i bywają złośliwi.Ja na zabiegi chodzę z książką,kładę kartę i spokojnie czekam na zawołanie.Mnie nie robi różnicy gdzie tą książkę czytam
Otóż to..kruszynko, zgadzam się z Tobą, nie patrzmy, nie interesujmy się tym, co inni robią i w jakim celu to wykorzystują..kruszynka pisze:Do: zielony pomidor ,najpierw cytat:
"' Cholera mnie bierze jak widzę ludzi którzy idą do nich z bombonierkami albo innymi kawami chyba w ramach podziękowania za wykonanie zabiegu"'
Mam inne zdanie i cholera mnie nie bierze .Po pierwsze nie zwracam na to uwagi,bo to nie moja sprawa i nie za moje pieniądze![]()
Po drugie jeśli ktoś ma przyjemność dać komuś czekoladki lub inny drobiazg to dlaczego nie?
Sprawianie innym radosci takim drobiazgiem nie jest naganne ,zważając iż w dobrym tonie jest zostawić np napiwek obsługującemu nas kelnerowi ,nie danie napiwku jest właśnie nietaktem.
On też ma pensję przecież ktoś powie prawda?
I to jest to co mnie drażni ,po co wtrącamy się w coś co nas nie dotyczy w tym sanatoriumno po co?
Po co wogóle komentujemy zachowania innych ,nawet jeśli nie spełniają naszych wyobrażeń w sprawie?
Po co? może ktos mi odpowiedzieć ?
![]()
Bo intencje są różne, a osoby postronne mogą to różnie interpretować...
Odnośnie dawania...
Jedni dają, bo chcą zyskać przychylność i coś załatwić - to, moim zdaniem jest beee, i nie do przyjęcia.
Drudzy dają, bo są zadowoleni obsługą, podejściem do pacjenta i chcą w ten sposób wyrazić swoją wdzięczność i podziękować - to akceptuję, bo to jest miły gest...
- basiat
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 5
polemika, czyli dyskusja
Dlatego dyskutujemy. A jak na razie wszystko mieści się w temacie.
Kruszynko, ja tylko stwierdziłam fakt, że takie zjawiska istnieją, ale nie drążę, czy mi to przeszkadza, czy nie. Rzeczywiście Polakom jeszcze ciągle brakuje życzliwości wobec siebie. Często widzą tylko swój czubek nosa.
-
forumowicz
http://forum.nasze-sanatorium.pl/viewto ... 9&start=30
Po za tym był ankieta przeprowadzona na tym forum na
- Najlepsze sanatorium .Nie przypominam sobie by takowa była w odniesieniu do najgorszych.
Więc rozmowy lużne akurat w tym temacie są właściwe moim zdaniem
andrzej1955,andrzej1955 pisze:Witam,na pewno czytający włodarze sanatoriów i potencjalni kuracjusze czytający te różne wpisy i polemiki wezmą sobie do serca i nastąpi natychmiastowa poprawa we wszystkich działaniach placówek w których się rehabilitujemy![]()
Zielony zainspirowany wypowiedziami Medi-założył temat....W tym sanatorium jest miła........jeżeli ma z tego wyniknąć jakaś korzyść to piszcie o minusach i plusach a nie polemizujcie czy ktoś coś daje,czy nie
Merytorycznie i na Temat
-jest to tylko moje skromne zdanie czytelnika i forumowicza między innymi tego tematu
Poz
drawiam
Dyskusja o dawaniu, jest jak najbardziej w temacie, bo...dawanie może wiele zmieć w podejściu obsługi - wszelakiej, dostaje- to stara się być milsza, a chyba nie o to chodzi. Chcemy, aby była miła i profesjonalna...bez dawania
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
- roxy
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 24 sty 2014 23:31
- Staż sanatoryjny: 7
Pod Tężniami Ciechocinek-- przemiła i kompetentna obsługa recepcji, kucharze i kelnerki/rzy, fizjoterapeuci poprawni, za to sprzątanie pokoi woła o pomstę do nieba, po łebkach chyba, ze coś dasz a dawać powinno się codziennie lub...... zgłosic problem na recepcję.
Szpital Uzdrowiskowy nr 1 Ciechocinek- rzadko spotykana arogancja i olewanie wszystkiego przez cały personel, na czele z panią ordynator poprzez recepcję,lekarzy, na totalnie nie zainteresowanych pracą fizjoterapeutach kończąc, miłe i kompetentne były tylko sprzątaczki.
Wszur Ciechocinek- na pobycie prywatnym pielęgniarka otwierała sobie drzwi do mojego pokoju własnym kluczem podczas mojej w nim obecności, po co do dziś nie wiem, fizjoterapeuci też przykładali się do swojej pracy o wiele lepiej za drobną opłatą, szczególnie nieprzyjemna obsługa basenu.
Sanatorium Słowacki Busko Zdrój- wyjątkowo miły personel poza malenkim wyjątkiem w postaci jednej pani pielęgniarki, która wymagała obnażania się do pomiaru ciśnienia na korytarzu " bo bedzie szybciej"
Marconi Busko- cudowna obsługa kuchni, zawsze uśmiechnięte panie dogadzały wszystkim podniebieniom, fizjoterapeuci poprawni, mili w miarę kompetentni ale bez rewelacji, rewelacyjna pani doktor a poza tym bardzo dobra i pomocna obsługa recepcji, sprzątanie bez zarzutu.
WSZUR Busko- świetni fizjoterapeuci 100 % kompetencji(przynajmniej ci z którymi miałam do czynienia), smaczna kuchnia z przemiłą obsługa, panię sprzątające to żywa legenda(uwielbiam Kaśkę), recepcja zupełnie bezproblemowa, kompetentni lekarze.
To są moje doświadczenia.
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Ha,ha ktoś pomyślałby,ze tylko Ty lubisz Kasię.WSZUR Busko- świetni fizjoterapeuci 100 % kompetencji(przynajmniej ci z którymi miałam do czynienia), smaczna kuchnia z przemiłą obsługa, panię sprzątające to żywa legenda(uwielbiam Kaśkę), recepcja zupełnie bezproblemowa, kompetentni lekarze.
Tak sprzątanych pokoi jak w tym sanatorium nie widziałam nigdzie indziej.Dokładność,zaglądanie w każdy kącik....
Swoją opinię o WSZUR w Busku już wyraziłam.Pokrywa się z opinią Roxy.
- Adela
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 12 lip 2014 15:10
- Staż sanatoryjny: 9
Tak samo oceniam pobyt w Marciebarbara-g1 pisze:Mój ostatni pobyt w Połczynie w ośrodku Marta, cały personel od konserwatorów, po lekarzy - pełna kultura ,- dwie skargi - nie masz pracy , jedynie nocne pielęgniarki pracujące na zlecenie pozwalały sobie za dużo , ale to było wygodne kierownictwu.
Wyjątek,niemiły - pielęgniarki,nie tylko nocne. Jak w praktycznie w każdym sanatorium, były, między innymi, problemy z pomiarem ciśnienia,zupełnie tego nie rozumiem
Bardzo dużo zależy od szefostwa,jak nie jest ok./Modrzew Inowrocław/ to personel,a przynajmniej jego część się dostosowuje.
W Modrzewiu jest bardzo dobra rehabilitacja,czyste pokoje,ale pielęgniarki to jakaś porażka a recepcja zapomina po co w ogóle jest. Z kuchnią też różnie bywa.