pozdrawiam
Sanatorium z ZUS
-
forumowicz
Re: Sanatorium z ZUS
pozdrawiam
- Małgosia69
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 14 cze 2011 22:49
- Oddział NFZ: Łódzki
- Małgosia69
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 14 cze 2011 22:49
Barbara- nie pocieszylaś mnie niestety. Rozumiem,że Twoja odpowiedź dotyczyła moich postów.
To chyba raczej tyczy się Malgosi69, i zapewne nie chodzi tu o zwroty, tylko o "cudowne uzdrowienie" przez ZUS - a tu, ta instytucja działa szybkobarbara-g1 pisze:Kropkaem, na 99% dostaniesz pobyt sanatoryjny , i najczęściej są to tzw zwroty , ponieważ tutaj trzeba szybko wysłać człowieka , a następnie wykazać , że zrobiono wszystko aby "delikwent" wrócił do zdrowia . Co istotne, nie bedziesz mogła zrezygnować z takiego wyjazdu .
pozdrawiam
Malgosia69, ZUS przyznał Ci niezdolność, bo czekają aby zweryfikować decyzję lekarza Kujawiaka. I jeśli ten dał "wyrok" poprawa, a Ty nie będziesz ubiegała się o przedłużenie świadczenia rehabilitacyjnego, to staniesz się wg. ZUSu zdolna do pracy. To tylko moje przypuszczenia. Czas i życie zweryfikująMałgosia69 pisze:Chyba jednak nie, skoro już po powrocie z sanatorium dostałam świadczenie rehabilitacyjne. I wpis,że do pracy jestem nie zdolna, przynajmniej przez te trzy miesiące. Co będzie dalej, zobaczymy.
-
forumowicz
Przy tzw. normalnym wniosku do ZUS , termin wysłania jest do 6 m-cy , natomiast przy szybkich wyjazdach (np. kończący sie okres zasiłkowy , czy właśnie krótkie świadczenie reh.) korzystają najczęściej z tzw zwrotów i tutaj nie ma takiego "luksusu" wyboru.
zdróweczka życzę
Hmmm...nie chcę polemizować, nie upieram się, bo może, co oddział, to oddział, ja, jak i kilku moich znajomych, nie "prosiliśmy" się o wyjazd, nie wnioskowaliśmy a tak czekamy na wyjazd 4-5 miesięcy. Były osoby co mogły sobie wybrać gdzi i kiedy, ale to, raptownie się zmieniło w dość krótkim czasie...barbara-g1 pisze:Tak, moje słowa były do Małgosi, przepraszam.
Przy tzw. normalnym wniosku do ZUS , termin wysłania jest do 6 m-cy , natomiast przy szybkich wyjazdach (np. kończący sie okres zasiłkowy , czy właśnie krótkie świadczenie reh.) korzystają najczęściej z tzw zwrotów i tutaj nie ma takiego "luksusu" wyboru.
zdróweczka życzę
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Staż sanatoryjny: 2
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
Tak się zdarza . lekarz sanatoryjny w papierach które dostajesz (identyczne idą do ZUS)stwierdził ,że pomimo rehabilitacji stan się nie poprawił i dla tego przyznano( być może) dalsze świadczenie. Ja miałem podobnie tylko tyle ,że po pierwszym pobycie miałem operację .Małgosia69 pisze:Chyba jednak nie, skoro już po powrocie z sanatorium dostałam świadczenie rehabilitacyjne. I wpis,że do pracy jestem nie zdolna, przynajmniej przez te trzy miesiące. Co będzie dalej, zobaczymy.
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Staż sanatoryjny: 2