MŁODY(37LAT) W SANATORIUM -CO O TYM SĄDZICIE....?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
kropkaem
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 wrz 2015 20:34
Oddział NFZ: Śląski

Re: MŁODY(37LAT) W SANATORIUM -CO O TYM SĄDZICIE....?

Post autor: kropkaem »

Co ma wiek do wyjazdu do sanatorium? Ma się nijak ;)
Przecież nie od dziś wiadomo, że lepiej zapobiegać, niż leczyć ;)
SzalonyWojtek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 wrz 2012 14:00
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: SzalonyWojtek »

Kropkaem :kwiat: :kwiat: :kwiat:
echh ja jestem w pełni zdrów...... ;) ;) ;) ;) ;)
Pozdr
Szalony W.
nenek133
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 26 mar 2013 16:31
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: nenek133 »

Witam,

Powiem tak, dwa lata temu jako dwudziestoletni chłopak zaraz po maturze i egzaminie zawodowym (technik), wyjechałem do Dzwonkówki w Szczawnicy. Obawy były, wyjeżdżając, zadawałem sobie pytanie: co ja będę robił ze "starymi babkami i dziadkami". Byłem jedynym tak młodym kuracjuszem, pierwsze dwa dni upłynęły w pewnego rodzaju "izolacji",stwierdziłem że sam też mogę zwiedzać i tak dalej. Wiadomo starsi szybciej łapali ze sobą kontakt, ale tak od słowa do słowa głównie na stołówce i zebrała się nasza siedmioosobowa grupa, która prawie każde popołudnie spędzała razem. Wycieczki, rowery, w ogóle nie czułem jakoś różnicy wieku. Pozwiedzałem, przeszedłem szybki kurs tańca troszkę innego niż do jakiego jako młody bylem przyzwyczajony i mam wiele miłych wspomnień z tymi "starymi babkami i dziadkami", bo z każdym kuracjuszem i kuracjuszką rozmawiałem żartowałem.
Teraz szykuję się do następnego wyjazdu też do Szczawnicy, Sanatorium Budowlani, obawy są że może się "nie odnajdę" w starszym gronie, ale już jakiś bagaż doświadczeń jest.

Więc jedź śmiało, nikt tam Cie nie pogryzie :)

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ