Szczawnica Sanatorium Budowlani
- Lewek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2012 20:17
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 4
Re: Szczawnica Sanatorium Budowlani
-
nenek133
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 26 mar 2013 16:31
- Staż sanatoryjny: 5
Dostałem skierowanie do tego sanatorium. Wcześniej byłem w Dzwonkówce więc atrakcje Szczawnicy znam. Szukam informacji o samym sanatorium. Ktoś się podzieli wrażeniami ?
Pozdrawiam
-
forumowicz
Byłam w Budowlanych w listopadzie b.r. i jak wszędzie są plusy i minusy. Plusem tego ośrodka jest baza zabiegowa na dość wysokim poziomie, która zlokalizowana jest w budynku. Młode fizjoterapeutki są bardzo kompetentne i sympatyczne. Jest również ładny duży basen. Ratownicy prowadzący ćwiczenia zasługują na 6. Panie pielęgniarki bardzo miłe. Z lekarzy polecam Panią Agatę. Nie polecam masaży, bo trwają 10 minut i wykonywane przez Henia, to tylko głaskanie. Za dodatkową opłatą się stara
-
nenek133
- Aktywny Kuracjusz

Dziękuje za odpowiedź, pokoje wyglądają przyzwoicie ? bo na zdjęciach ośrodka wyglądają na ładnie wyremontowane. Zastanawiam się właśnie nad jedynką. Zauważyłem na stronie ośrodka ze posiłki wydawane są w przedziale czasowym, jak to mniej więcej wygląda? Przedział wiekowy Pani turnusu pewnie wyglądał tak jak wszędzie,że sami starsi ?. Więcej pytań nie mam, ale jak coś Pani napisze jeszcze od siebie to będę wdzięczny.
Pozdrawiam
- malgorzatas
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lis 2013 14:16
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 6
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 2 razy
-
nenek133
- Aktywny Kuracjusz

Nie ma to jak doświadczony i życzliwy kuracjusz.nenek133 pisze: A co do kopalni wiedzy to zdaje sobie z tego sprawę, jeden z kuracjuszy ostatniego mojego turnusu, pozwolił mi sprecyzować i wybrać kierunek studiów, i teraz jestem aktualnie już na 3 roku.
Doradzi jaką wybrać właściwą ścieżkę życiową,naukową.
Gratuluję
- Leon43
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 sty 2014 22:24
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 1 raz
-
forumowicz
Witajnenek133 pisze:Witaj,
Dziękuje za odpowiedź, pokoje wyglądają przyzwoicie ? bo na zdjęciach ośrodka wyglądają na ładnie wyremontowane. Zastanawiam się właśnie nad jedynką. Zauważyłem na stronie ośrodka ze posiłki wydawane są w przedziale czasowym, jak to mniej więcej wygląda? Przedział wiekowy Pani turnusu pewnie wyglądał tak jak wszędzie,że sami starsi ?. Więcej pytań nie mam, ale jak coś Pani napisze jeszcze od siebie to będę wdzięczny.
Pozdrawiam
Jeżeli chodzi o posiłki, to wydawane są o określonych godzinach. Śniadanie godz. 8:00; obiad godz. 13:30; kolacja godz. 18:00. Przedział czasowy, o którym przeczytałeś dotyczy komercji.
Nie wiem ile masz lat, a to, że jesteś na trzecim roku studiów nie wiele mówi, bo studiować można w każdym wieku. Ale jeżeli jesteś młodzieńcem, to proponuję jak najszybciej zamówić sobie jedynkę. Nie będziesz się martwił jakiego współlokatora Ci przydzielą. Gdyby okazało się, że już nie ma wolnych jedynek, to daj mi znać, napiszę Ci na PW co masz zrobić. Tak naprawdę, to przedział wiekowy mojego turnusu nie ma dla Ciebie żadnego znaczenia. Mogę powiedzieć tylko, że miałam wspaniałe towarzystwo, mimo wielkich obaw przed wyjazdem. ....i nie zwracaj się do mnie Pani
-
nenek133
- Aktywny Kuracjusz

Zabiegi tak jak w każdym sanatorium zazwyczaj rano ? A i tak jeszcze odbiegając, jest możliwość samemu dokupienia pewnych zabiegów ?