NFZ - ZĄDZI I DZIELI ,
Re: NFZ - ZĄDZI I DZIELI ,
- Leon43
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 sty 2014 22:24
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 1 raz
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
- Felice
- Przyjaciel forum

Jeśli nie możesz skorzystać z proponowanego przez Fundusz leczenia, możesz je zwrócić. Rezygnacji należy dokonać niezwłocznie, pisemnie, z podaniem powodu rezygnacji. Oddział uznaje zwrot za zasadny w szczególnych przypadkach m.in. z powodu choroby pacjenta lub wypadku losowego.
Jeśli rezygnacja zostanie uznana za zasadną, otrzymasz nowy termin leczenia w ramach możliwości oddziału, jeśli nie jest to związane ze zmianą stanu zdrowia i koniecznością dłuższego leczenia w miejscu zamieszkania.
Jeśli rezygnacja nie zostanie uznana za zasadną, skierowanie zostanie odesłane do lekarza kierującego na leczenie, o czym również zostaniesz poinformowany.
- Leon43
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 sty 2014 22:24
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 1 raz
- Felice
- Przyjaciel forum

- Felice
- Przyjaciel forum

- Ze zwróconych skierowań najłatwiej skorzystać teraz, w okresie jesienno-zimowym. Latem o taki wyjazd będzie zdecydowanie trudniej. Już od wiosny telefonuje do nas po kilkadziesiąt osób dziennie, pytając o zwroty, a w tym okresie oddanych skierowań mamy zaledwie kilka. Warunek jest jednak jeden: od ostatniego wyjazdu do sanatorium musi upłynąć 18 miesięcy - mówi Anna Leder. - Zapraszamy po zwrócone skierowania tych pacjentów, którzy otrzymali już od nas informację o zakwalifikowaniu ich skierowania na leczenie sanatoryjne i czasie oczekiwania na leczenie.
-
forumowicz
http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/ ... ,t,sa.html
A już wogóle nie powinnam dostawać sanatoriów w tym chłodnym okresie gdzie na zabiegi trzeba dochodzić.To były słowa lekarza nie moje.
Wszystko wzięło w łeb i nic nie zyskałam pobytem sanatoryjnym ,a wręcz przeciwnie.
Stracone miejsce w długiej kolejce -wtedy 2 lata czekania.Teraz o rok dłużej.Stracony urlop wypoczynkowy a zwłaszcza zdrowie ,które miałam podreperować.
Dlatego jak mnie znów spotka takie "szczęście" zimą ,to najzwyczajniej podziękuję.