NFZ - ZĄDZI I DZIELI ,
Re: NFZ - ZĄDZI I DZIELI ,
-
forumowicz
tak, możesz starać się już o zwrot, ale nie po otrzymaniu nr., a po zaopiniowaniu wniosku przez lekarza balneologaeluunia pisze:Felcia czyli jak złóżę nowy wniosek dostanę numer to mogę ubiegać się ze zwrotów ..cz tak to można rozumieć ..przecież u mnie minęłło 20 miesięcy od ostatniego pobytu
-
forumowicz
-
forumowicz
O nawet szybciej, Kołobrzeg dostałam od zadzwonienia do delegatury NFZ w ciagu ..............2 !!!!!!!!!!! dni i dojechałam z całą walizą wyprasowanych ciuszkasów ,po fryzjerze, kosmetyczkacheluunia pisze:To miałam na myśli żielonypomidorkuczyli za dwa miesiące mogę dostać jakiś zwrot
a chciałam dopiero wtedy jechać
![]()
-
forumowicz
Oooo ! ważne zapytanie -też mnie to interesuje -ten oddział rehabilitacyjny .Ale chyba nie -bo powiedzą że rehabilitacja byłazielonypomidor pisze:może ktoś się orientuję, jak wygląda wyjazd poszpitalny, tzn co nas kwalifikuję do takiego wyjazdu? Rozumiem że trzeba przebywać w szpitalu, ale czy ma być na nas przeprowadzany jakiś zabieg związany ze schorzeniem głównym, czy może wystarczy kilkudniowa obserwacja na jakieś inne schorzenie? Czy pobyt w szpitalnym oddziale rehabilitacyjnym przez 21 dni też się kwalifikuję do wyjazdu poszpitalnego?
-
forumowicz
Samo przebywanie w szpitalu nie kwalifikuje pacjenta do wyjazdu na rehabilitację.Ja byłam na ortopedii tydzień i NFZ odrzucił skierowanie ,uparłam się lekarz mi wypisał
-
forumowicz
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Nie musisz leżeć w szpitalu żeby takie skierowanie dostać,o tym decyduje jednostka chorobowa i stan pacjenta.
Leżenie na obserwacji nie jest też powodem do ubiegania się,nie wszystkie zabiegi operacyjne nawet kwalifikują o tym decyduje balneolog w NFZ.Pobyt na oddziale rehabilitacyjnym absolutnie nie jest podstawą do ubiegania się,bo to już jest forma rehabilitacji.