Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
roxy...nie powiedziałabym że orzecznik jest tak decyzyjny. Jeśli lekarz kierujący ma podstawę ku temu aby zabronić wyjazdu w góry to musi to honorować, na moim przykładzie- mam zwyrodnienie stawów ale ponadto choruję na samoistne nadciśnienie tętnicze I nie mogę jeździć w góry , po odpowiedniej notatce lekarza np. wskazanie morze dostaje tylko morze.Natomiast moja siostra kierowana jest tylko w góry ponieważ ma poważny problem z zatokami. Serdecznie pozdrawiam Maria
To może Wy macie innych orzeczników bo u nas wszystkie dyskusje są ucinane na pniu. Lekarka ostatnio na moją prośbę abym lecząc narząd ruchu przy okazji wspomogła swoje drogi oddechowe powiedziała, ze ona kwalifikuje wg głównego schorzenia i nie ma najmniejszego wpływu na miejsce sanatorium. Powiedziała, żebym się cieszyłą, ze dostałam sanatorium w ogóle i że dalej to sobie możemy porozmawiac o pogodzie. Owszem gdybym miała jakies nadciśnienie to pewnie by wpisała, ze nie moge w góry ale i tak nie dostałabym gór, mazowiecki w najlepszym wypadku wysyła do Ciechocinka lub Inowrocławia.
Wybacz roxy, ale nie rozumiem najwyraźniej w świecie dałaś się spławić. Orzecznik ZUS-u ma nad sobą zwierzchnika i ja na twoim miejscu pisałabym odwołanie, jak można wysłać kuracjusza w region gdzie prawdopodobnie pobyt mu zaszkodzi. A tak nawiasem mówiąc trafiłaś na wyjątkową zołzę - znasz takie nieładne powiedzenie ( ta pani jest od tego jak d od s ) i nie robi Ci żadnej łaski. Serdecznie pozdrawiam Maria
Witam Wszystkich serdecznie w tym Nowym Roku.
Mam takie pytania, czy wyjeżdżał ostatnio ktoś do sanatorium z ZUS-u Zduńska Wola? Jestem ciekaw, jaki kierunek jest tam w obecnym czasie najczęściej obierany. Chodzi o rehabilitację ruchową, a konkretnie kręgosłup.
cekaj pisze:Dzisiaj złożyłem papiery do ZUS-u, ciekawe na kiedy wyznaczą komisję
Cekaj widocznie bylysmy tam obie dzis ,ja tez wlasnie zlozylam do naszego nowego ZUSU dzisiaj wiec czekamy prawda ,moze tego samego dnia bedziemy mialy komisje kto wie