Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
forumowicz

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: forumowicz »

roxy...nie powiedziałabym że orzecznik jest tak decyzyjny. Jeśli lekarz kierujący ma podstawę ku temu aby zabronić wyjazdu w góry to musi to honorować, na moim przykładzie- mam zwyrodnienie stawów ale ponadto choruję na :D samoistne nadciśnienie tętnicze I nie mogę jeździć w góry , po odpowiedniej notatce lekarza np. wskazanie morze dostaje tylko morze.Natomiast moja siostra kierowana jest tylko w góry ponieważ ma poważny problem z zatokami. :kwiat: :kwiat: :kwiat: :D Serdecznie pozdrawiam Maria
Awatar użytkownika
roxy
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 sty 2014 23:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: roxy »

To może Wy macie innych orzeczników bo u nas wszystkie dyskusje są ucinane na pniu. Lekarka ostatnio na moją prośbę abym lecząc narząd ruchu przy okazji wspomogła swoje drogi oddechowe powiedziała, ze ona kwalifikuje wg głównego schorzenia i nie ma najmniejszego wpływu na miejsce sanatorium. Powiedziała, żebym się cieszyłą, ze dostałam sanatorium w ogóle i że dalej to sobie możemy porozmawiac o pogodzie. Owszem gdybym miała jakies nadciśnienie to pewnie by wpisała, ze nie moge w góry ale i tak nie dostałabym gór, mazowiecki w najlepszym wypadku wysyła do Ciechocinka lub Inowrocławia.
forumowicz

Wybacz roxy, ale nie rozumiem najwyraźniej w świecie dałaś się spławić. Orzecznik ZUS-u ma nad sobą zwierzchnika i ja na twoim miejscu pisałabym odwołanie, jak można wysłać kuracjusza w region gdzie prawdopodobnie pobyt mu zaszkodzi. A tak nawiasem mówiąc trafiłaś na wyjątkową zołzę - znasz takie nieładne powiedzenie ( ta pani jest od tego jak d od s ) i nie robi Ci żadnej łaski. Serdecznie pozdrawiam :kwiat: Maria
cekaj
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 gru 2013 17:06
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: cekaj »

Witam Wszystkich serdecznie w tym Nowym Roku.
Mam takie pytania, czy wyjeżdżał ostatnio ktoś do sanatorium z ZUS-u Zduńska Wola? Jestem ciekaw, jaki kierunek jest tam w obecnym czasie najczęściej obierany. Chodzi o rehabilitację ruchową, a konkretnie kręgosłup.
cekaj
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzisiaj złożyłem papiery do ZUS-u, ciekawe na kiedy wyznaczą komisję :lol:
forumowicz

cekaj pisze:Dzisiaj złożyłem papiery do ZUS-u, ciekawe na kiedy wyznaczą komisję :lol:
3 lutego br. :)
alapa
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 lip 2012 17:43
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: alapa »

Ja wczoraj zawiozłam wniosek do Zusu. Czas oczekiwania na wyznaczenie badania przez orzecznika to ok 3 tygodnie. To czekam
cekaj
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ja mam nadzieję, że nie wcześniej. Wyjeżdżam w delegację od 25.01do 12.02.i strasznie nie na rękę byłby wcześniejsze termin
cekaj
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie ma nikogo , kto wyjeżdżał z ZUS-u Zduńska Wola w ostatnim czasie? Chętnie się dowiem gdzie wysyłają.
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51

Post autor: aniag »

cekaj pisze:Dzisiaj złożyłem papiery do ZUS-u, ciekawe na kiedy wyznaczą komisję :lol:
Cekaj widocznie bylysmy tam obie dzis ,ja tez wlasnie zlozylam do naszego nowego ZUSU dzisiaj :D :D :D wiec czekamy prawda ,moze tego samego dnia bedziemy mialy komisje kto wie
ODPOWIEDZ