kolejka do sanatorium 2013 rok

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Re: kolejka do sanatorium 2013 rok

Post autor: margot »

Buniu chyba , że ktoś pobyt w sanatorium traktuje jako kolejny ,, wyjazd marki wyjazd ;) " to wtedy jest to obojętne :)
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2011 20:19
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 20
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Bunia »

margot ottto , ottto jak mawiała moja babcia ;)
xzibi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2013 14:27
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 1 raz

Post autor: xzibi »

Napiszę może komuś się przyda.Wczoraj napisałem maila do NFZ Wielkopolska, że mam dwa śluby synów w sierpniu i we wrześniu,że wyjechać chcę po 22.09 podałem numer fona.Dzisiaj BARDZO MIŁA pani dzwoni, że maila dołączy do mojego skierowania.Jednak można.Mimo,że kolejka się cofnęła i na tą chwilę nawet przeglądarka skierowań nie chodzi dzień mam super.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

rybka pisze:Haniu, dla mnie kuracja sanatoryjna to dążenie do przywrócenia komuś zdrowia (leczenie) za pomocą zabiegów. Rehabilitacja uzdrowiskowa jest inna od prowadzonej w zakładach leczniczych. Wykorzystuje naturalne metody lecznicze, jakimi dysponuje dane uzdrowisko. Mnie bardzo pomaga, lekom mówię NIE :P Pozdrawiam Wszystkich Kuracjuszy :P :P
Bez wątpienia rehabilitacja uzdrowiskowa pomaga ludziom, ale chyba nie jest ich duży procent. Mnie nic a nic nie pomogła. Także nie pomagają mi zabiegi rehabilitacyjne w przychodniach. Dotyczy to mojego lędźwiowego. Od czasu do czasu daje o sobie znać. Jedyne co mi pomaga to systematyczne ćwiczenia w grupie na sali ćwiczeń a także siłownia. Gdy miałam silne bóle skonsultowałam je z instruktorem na siłowni. Polecił mi kilka, pokazał jak mam je wykonywać i śledził moje poczynania. Ani się obejrzałam jak bóle odeszły sobie precz. Ćwiczyłam systematycznie przez dwa lata i tyle samo nie miałam dolegliwości (żadnych, nie tylko lędźwiowego). Kiedy zrobiłam sobie przerwę to po 4 miesiącach powróciły, wprawdzie minimalne ale jednak. W sanatorium zalecono mi okłady borowinowe, które nic a nic nie pomagały. Po zabiegu nie mogłam przez 30 minut w ogóle chodzić taki ból odczuwałam. Mój mąż choruje na lędźwiowy od lat, nie poddał się operacji a powinien. Strach zwyciężył. Często bierze serię zabiegów i nic nie pomaga. Właśnie dzisiaj o 22:40 wyjeżdża do Kołobrzegu, do Perły Bałtyku. Czy tym razem wróci jak nowo narodzony? Pożyjemy, zobaczymy :)))
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

Haniu z szacunkiem w stosunku do Twojej osoby pozwolę sobie na pytanie : w takim razie po co tak bardzo oczekujesz na skierowanie z wymaganiami gdzie i kiedy jeśli nic nie pomaga , nie lepiej Twoją wielką energię zagospodarować we właściwy sposób i może jednak lepszy wyjazd byłby do spa wellness - zdecydowanie więcej atrakcji .Tu na tym forum jest ogrom ludzi oczekujących na wyjazd , który pomaga im na min. kilka miesięcy ( a czasami te kilka miesięcy to jest wieczność ) w miarę normalnie funkcjonować ...........
ibizka wielkopolska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 gru 2012 20:00
Podziękował: 2 razy

Post autor: ibizka wielkopolska »

Gdzie moja przeglądareczka ?
rybka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 13 mar 2013 15:51
Podziękował: 15 razy

Post autor: rybka »

Ooooo ... , mojej też nie ma ! Już od wczoraj :)
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: biedroneczka »

.......u mnie też znów zniknęła.... :(
anka23_07 swkrzyskie
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 sty 2013 15:55

Post autor: anka23_07 swkrzyskie »

Moja tez wcielo juz od wczoraj znow nawalila.Dlugo nie dzialala moze cos zrobia i bedzie ok.
ibizka wielkopolska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 gru 2012 20:00
Podziękował: 2 razy

Post autor: ibizka wielkopolska »

Działa , działa ale dalej mam więcej , a do tego upłynął tydzień i nic nie przesunęłam się do przodu :evil:
Zablokowany