GÓRNIK w Iwoniczu
-
mmaria
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 19 maja 2014 15:22
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 3
Re: GÓRNIK w Iwoniczu
-
Danae
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 31 sty 2016 10:45
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 5
do Górnika jadę w ramach NFZ. To mój pierwszy wyjazd do sanatorium. Dzięki za podpowiedz odnośnie kriokomory. Akurat jutro mam wizytę u lekarza i poproszę o skierowanie. Może są jeszcze jakieś zabiegi na skierowanie, z których warto byłoby skorzystać. Napisz trochę informacji odnośnie zabiegów, czy jest jakiś problem z umawianiem się itp. Jak warunki w pokojach. Co prawda zadzwoniłam i zarezerwowałam już sobie pokój 1-osobowy. Dostałam nawet informację, ze będzie na I piętrze z widokiem na miasto.
Pozdrawiam
-
mmaria
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 19 maja 2014 15:22
- Staż sanatoryjny: 3
- danusia57
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2012 13:10
- Staż sanatoryjny: 8
W pokoju jest duża pojemna szafa,szafka z radiem i lampką przy łóżku,stół i dwa krzesła.Jest bezpłatny internet w każdym pokoju,kod dostępu dostaniesz w recepcji, jest też telewizor płatny 63zeta(ja nie miałam).
NFZ płacił za 52 zabiegi(nie wiem jak jest w tym roku)i tyle miałam,resztę na których mi zależało wykupiłam za kasę,ale oczywiście pani doktor musiała się na nie zgodzić.
Zabiegi: kąpiele,plastry borowinowe,krioterapia miejscowa,inhalacje zbiorowe-polecam,zawijanie borowinowe(ale nie każdy może),duża sala gimnastyczna i sala z przyrządami(często pełna).
Na miejscu jest kawiarnia,wieczorami codziennie grają,w piątki-niedziele wstęp 5zeta,a na tyg za darmo
- danusia57
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2012 13:10
- Staż sanatoryjny: 8
-
bozenkagr
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 lut 2014 19:38
- Oddział NFZ: Podkarpacki
- Staż sanatoryjny: 10
Danae, fajnie, że jedziesz, jest nas już 2.
Susen, pocieszyłaś mnie, że i w marcu można chodzić po górach. Trochę się obawiam a jednocześnie chronię nóżkę, którą poważnie złamałam prawie 3 lata. Chciałabym więc, żeby nie było mokro i ślisko, ale cóż najwyżej będę podziwiać widoki.
Jeśli chodzi o kriokomorę, to trzeba mieć osobne skierowanie od lekarza specjalisty (neurologa, reumatologa) ale musi być pieczątka nagłówkowa przychodni specjalistycznej.
Jeśli ktoś jedzie z podkarpacia, chętnie się zabiorę.
pozdrawiam
-
Danae
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 31 sty 2016 10:45
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 5
myślę, ze marzec może być równie ładny, jak każdy inny miesiąc?!Z tego co piszesz, masz zamiar trochę "spacerować" popołudniami. Jeśli tak, to piszę się na te wypady. Kiedy jedziesz 9 czy 10. Ja jadę 10, co prawda nie samochodem tylko pociągiem, ale w Krakowie przesiadam się na autobus firmy Amigo. Może Ty również?
Pozdrawiam
- Suzen
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
- Podziękował: 67 razy
- Podziękowano: 1 raz
Bozenkagrbozenkagr pisze: Suzen, pocieszyłaś mnie, że i w marcu można chodzić po górach. Trochę się obawiam a jednocześnie chronię nóżkę, którą poważnie złamałam prawie 3 lata. Chciałabym więc, żeby nie było mokro i ślisko, ale cóż najwyżej będę podziwiać widoki.
Musisz na siebie uważać i spacerować rozważnie.
Życzę Ci skutecznej rehabilitacji i udanego wypoczynku.
Pozdrawiam
-
bozenkagr
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 lut 2014 19:38
- Oddział NFZ: Podkarpacki
- Staż sanatoryjny: 10
Danae, ja jadę 10. Iwonicz leży w moim województwie, więc mam dużo bliżej niż Ty, w sumie niewiele ponad 100 km.
Susen, właśnie chcę uważać na nogę, ale nie siedzieć w pokoju, więc mam tylko nadzieję na słoneczna pogodę. Dzięki, już się nie mogę doczekać.
pozdrawiam