GÓRNIK w Iwoniczu

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
mmaria
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 maja 2014 15:22
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 3

Re: GÓRNIK w Iwoniczu

Post autor: mmaria »

Ja byłam w czerwcu w Górniku z NFZ i na kriokomorę należało mieć oddzielnie skierowanie od swojego lekarza rehabilitanta, w ramach NFZ nie było refundacji,.... radzę się w to zaopatrzyć, ewentualnie zadzwoń i dopytaj, ja płaciłam za kriokomorę a zawijania borowinowe są super i były w ramach NFZ a Ty jedziesz w " jakich ramach" ?.... jeśli masz pytania to pytaj odpowiem, pozdrawiam
Danae
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 sty 2016 10:45
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Danae »

witaj mmaria,
do Górnika jadę w ramach NFZ. To mój pierwszy wyjazd do sanatorium. Dzięki za podpowiedz odnośnie kriokomory. Akurat jutro mam wizytę u lekarza i poproszę o skierowanie. Może są jeszcze jakieś zabiegi na skierowanie, z których warto byłoby skorzystać. Napisz trochę informacji odnośnie zabiegów, czy jest jakiś problem z umawianiem się itp. Jak warunki w pokojach. Co prawda zadzwoniłam i zarezerwowałam już sobie pokój 1-osobowy. Dostałam nawet informację, ze będzie na I piętrze z widokiem na miasto.
Pozdrawiam
mmaria
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 maja 2014 15:22
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: mmaria »

Najlepiej zadzwoń i zapytaj w Górniku czy wszystkie zabiegi jakie maja w pakiecie są przewidziane w NFZ może coś się zmieniło na chwile obecną, poza tym jeśli jedziesz samochodem / skąd jedziesz / można tez zarezerwować parking , będziesz zadowolona, w pokoju jest czajnik i telewizor /płatny /, jak masz pytania to pytaj. :)
Awatar użytkownika
danusia57
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2012 13:10
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: danusia57 »

Witam :D w Górniku byłam z NFZ,pierwszego dnia jest wizyta lekarska,ale nie ma zabiegów,dopiero nast dostaliśmy plan z rozpisanymi zabiegami i od godz 11 już je mieliśmy.Mieszkałam w pokoju 1os z balkonem na pierwszym piętrze.Na wyposażeniu jest czajnik,talerzyk,szklanka,łyżeczka,jeden duży ręcznik,drugi ciemny dostaniesz na borowinie,nie ma problemu z wymianą czystej pościeli i ręcznika(panie sprzątające są bardzo miłe).
W pokoju jest duża pojemna szafa,szafka z radiem i lampką przy łóżku,stół i dwa krzesła.Jest bezpłatny internet w każdym pokoju,kod dostępu dostaniesz w recepcji, jest też telewizor płatny 63zeta(ja nie miałam).
NFZ płacił za 52 zabiegi(nie wiem jak jest w tym roku)i tyle miałam,resztę na których mi zależało wykupiłam za kasę,ale oczywiście pani doktor musiała się na nie zgodzić.
Zabiegi: kąpiele,plastry borowinowe,krioterapia miejscowa,inhalacje zbiorowe-polecam,zawijanie borowinowe(ale nie każdy może),duża sala gimnastyczna i sala z przyrządami(często pełna).
Na miejscu jest kawiarnia,wieczorami codziennie grają,w piątki-niedziele wstęp 5zeta,a na tyg za darmo :D
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 67 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Suzen »

Jak przebywałam w Iwoniczu w sanatorium "Piast",pani z mojego turnusu chodziła na zabiegi w kriokomorze/-płatne/do "Górnika". Była z nich bardzo zadowolona.
Awatar użytkownika
danusia57
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2012 13:10
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: danusia57 »

Ja niestety nie mogłam skorzystać z zabiegu w kriokomorze,przed wejściem każdy kuracjusz ma mierzone ciśnienie.Miałam za wysokie i po dwóch podejściach zrezygnowałam z tej terapii :( ale inni kuracjusze byli bardzo zadowoleni :D
bozenkagr
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2014 19:38
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: bozenkagr »

witam wszystkich
Danae, fajnie, że jedziesz, jest nas już 2.
Susen, pocieszyłaś mnie, że i w marcu można chodzić po górach. Trochę się obawiam a jednocześnie chronię nóżkę, którą poważnie złamałam prawie 3 lata. Chciałabym więc, żeby nie było mokro i ślisko, ale cóż najwyżej będę podziwiać widoki.
Jeśli chodzi o kriokomorę, to trzeba mieć osobne skierowanie od lekarza specjalisty (neurologa, reumatologa) ale musi być pieczątka nagłówkowa przychodni specjalistycznej.
Jeśli ktoś jedzie z podkarpacia, chętnie się zabiorę.
pozdrawiam
Danae
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 sty 2016 10:45
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Danae »

Witaj bozenkagr,
myślę, ze marzec może być równie ładny, jak każdy inny miesiąc?!Z tego co piszesz, masz zamiar trochę "spacerować" popołudniami. Jeśli tak, to piszę się na te wypady. Kiedy jedziesz 9 czy 10. Ja jadę 10, co prawda nie samochodem tylko pociągiem, ale w Krakowie przesiadam się na autobus firmy Amigo. Może Ty również?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 67 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Suzen »

bozenkagr pisze: Suzen, pocieszyłaś mnie, że i w marcu można chodzić po górach. Trochę się obawiam a jednocześnie chronię nóżkę, którą poważnie złamałam prawie 3 lata. Chciałabym więc, żeby nie było mokro i ślisko, ale cóż najwyżej będę podziwiać widoki.
Bozenkagr
Musisz na siebie uważać i spacerować rozważnie.
Życzę Ci skutecznej rehabilitacji i udanego wypoczynku.
Pozdrawiam :kwiat:
bozenkagr
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2014 19:38
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: bozenkagr »

Witam
Danae, ja jadę 10. Iwonicz leży w moim województwie, więc mam dużo bliżej niż Ty, w sumie niewiele ponad 100 km.
Susen, właśnie chcę uważać na nogę, ale nie siedzieć w pokoju, więc mam tylko nadzieję na słoneczna pogodę. Dzięki, już się nie mogę doczekać.
pozdrawiam
ODPOWIEDZ