Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: sztani »

bogdan65 pisze:witam
ja własnie się zastanawiam nad KOLECZKOWEM / a mam przyznany Połczyn Zdrój / ale nic złego nie znalazłem na fb .
pozdrawiam ;)
Koleczkowo już pisałem dziura niesamowita Nie ma czego się zastanawiać Połczyn Zdrój to jest sprawdzone uzdrowisko. Saphhira pisałem parę postów wcześniej jak można wyjechać mając zasiłek trzeba czytać dokładniej . Jak się trafi na humorzastego orzecznika to i tony zaświadczeń dokumentów nie pomogą w wyjeździe . Dodam aby rozwiać wątpliwości złożenie wniosku i przyznanie wyjazdu na zasiłku to jedno ale wyjechać trzeba jeszcze na nim .(lub już pracując)
bogdan65
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 13:22

Post autor: bogdan65 »

..
Awatar użytkownika
sapphira
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 maja 2014 07:29
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękowano: 1 raz

Post autor: sapphira »

Witaj sztani, już wszystko wiem w interesujàcym mnie temacie, doczytałam Twoje wpisy... :kwiat: violet58 był uprzejmy na swoim przykładzie wyjaśnić wàtpliwości....Pozdrawiam. :kwiat:
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Bozena321 »

Witam :-) dzisiaj byłam na komisji lekarskiej w ZUS-ie w Tomaszowie Mazowieckim w ramach prewencji rentowej. Pani dr bardzo miła i inspektor gdzie przydzielane są sanatoria również. Dwa tygodnie od złożenia wniosku czekałam na komisję. Jadę do Lądka Zdroju od 28 maja 2016 roku -Pawilon II-23 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Bożena 321 gratuluję,Lądek w maju...cudownie. :D
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

No i właśnie trafiłam na humorzastego i cholernie niesympatycznego orzecznika. I.....d...a blada. Nie dostałam sanatorium, choć wyników miałam w bród i dwukrotnie koledzy humorzastego bez mrugnięcia okiem kierowali mnie do sanatorium. Nie składam broni. Będę próbowała za miesiąc! Ale tym razem nie dopuszczę, żeby taka kanalia mnie orzekała. Mam prawo prosić o innego orzekającego.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jeszcze w ubiegłym roku( Na początku) było tak ,że idąc na komisję zaliczałem punkt gdzie pani sprawdzała i wpisywała numer pokoju gdzie mam się udać na badania . teraz jest tak (w moim przypadku),że od razu na wezwaniu na komisję miałem wpisany numer pokoju. Coś zaczyna sie dziać w moim ZUSie oby nie na gorsze.Nie poddawaj
się Basiu .,do skutku :)
Bożena 123 byłem w Lądku w tym sanatorium było super gratulacje.
Oleńko ,orzecznik potrafił powiedzieć ,że skoro nie choruję to mogę jechać z NFZ .
Ostatnio zmieniony 08 lut 2016 17:17 przez sztani, łącznie zmieniany 1 raz.
olenka989
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 sie 2014 17:42
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: olenka989 »

basiat pisze:No i właśnie trafiłam na humorzastego i cholernie niesympatycznego orzecznika. I.....d...a blada. Nie dostałam sanatorium, choć wyników miałam w bród i dwukrotnie koledzy humorzastego bez mrugnięcia okiem kierowali mnie do sanatorium. Nie składam broni. Będę próbowała za miesiąc! Ale tym razem nie dopuszczę, żeby taka kanalia mnie orzekała. Mam prawo prosić o innego orzekającego.
A jak lekarz motywował swoją decyzję?
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Betina71 »

Oni motywują brakiem wskazań do leczenia santoryjnego w ramach prewencji,nie widzą ku temu przesłanek lub stwierdzają,że Cię już cudownie podleczyli :(
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Znam te "" cudowne wyleczenia"" dlatego z turnusami stosujmy umiar . :) :) :) :lol: :lol:
ODPOWIEDZ