Walizka kurierem?

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Re: Walizka kurierem?

Post autor: malgorzatas »

Bingo Marylko :kwiat: pozdrawiam Gosia
Awatar użytkownika
Ida
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sie 2010 11:08
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 13

Post autor: Ida »

Mały problem polega na tym, że firmę kurierską zamawia się z wyprzedzeniem i trzeba być w domu przez kilka godzin, bo nie są w stanie określić dokładnej godziny odbioru. Przed wyjazdem, jak wiadomo mamy tysiąc spraw do załatwienia. W ostatniej chwili zostaje tylko poczta, bo tam idziemy, kiedy nam pasuje :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Ida pisze:Mały problem polega na tym, że firmę kurierską zamawia się z wyprzedzeniem i trzeba być w domu przez kilka godzin, bo nie są w stanie określić dokładnej godziny odbioru.
Przecież wcześniej napisałem - "Siódemka" :D
Awatar użytkownika
bozena180
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 kwie 2011 21:18
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 11

Post autor: bozena180 »

Witam ja korzystam od dłuższego czasu z jednej strony Furgonetka.pl i jest ok
Danae
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 sty 2016 10:45
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Danae »

Ida,
do poczty nic nie mam. Powiedzmy, że w dobie konkurencji z małymi wyjątkami działa dobrze. Jedyny i dla mnie największy mankament to jest to, że ciężką walizkę musimy dowieść aby nadać. Zgadzam sie z tym, ze przed wyjazdem jest masa spraw, ale można to jakoś zaplanować. Poza tym w zależności od firmy czas oczekiwania 3-4 godziny i to zazwyczaj do południa.
Ale ogólnie fajnie, że są firmy, które świadczą takie usługi i w sanatoriach nie robią problemu z odbiorem / w moim pani na recepcji zaproponowała nadanie dwa dni szybciej, abym nie denerwowała się czy zdąży dojechać razem ze mną/.
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jednym słowem każdy ma swoje wypróbowane firmy na której może polegac :kwiat:
To tak jak z sałatką jarzynową.....takie same składniki a każda smakuje inaczej od każdej gospodyni :D
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

w sanatoriach nie robią problemu z odbiorem
I nie tylko z odbiorem.Jak wracam nie czekam na kuriera tylko walizkę zostawiam w recepcji i stamtąd odbiera ją kurier.Ja jestem niezależna czasowo.
Danae
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 sty 2016 10:45
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Danae »

Witam wszystkich zainteresowanych przesłaniem walizki, :D
my dyskutujemy i chyba ktoś z poczty. podejrzał nasze forum, gdzie niektórzy "chwalą" niskie ceny i od 01 marca paczki wysłane za pośrednictwem ... drożeją. Miejmy nadzieję, że inne firmy tego nie uczynią!!!!
Awatar użytkownika
Chmurka07
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sty 2015 21:43
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Chmurka07 »

malgorzatas pisze:Jednym słowem każdy ma swoje wypróbowane firmy na której może polegac :kwiat:
To tak jak z sałatką jarzynową.....takie same składniki a każda smakuje inaczej od każdej gospodyni :D
Małgosiu , nie każdy ma wypróbowane firmy, ja na przykład nigdy jeszcze nie wysyłałam walizki, ale teraz czytając Wasze wpisy rozważam taką ewentualność. Fajnie , że piszecie o tym , wymieniając swoje opinie i poglądy. Dla tych co nigdy nie korzystali jest to duża podpowiedź i pomoc. Wielkie dzięki za to. :kwiat:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Aniu :kwiat: dużo ludzi nie wiedziało...nie wie...nie maja konta na forum i nie czytają...ja tam gdzie mogę..gdzie rozmawiam z ludźmi..namawiam do takiego rozwiązania sprawy...Ci co są zmotoryzowani się śmieją...bo nie maja takiego problemu...wkładają 2 walizki do samochodu i jadą...wiem jakie to utrudnienie tachać takie walizki..ale od lat tak robię...i nie narzekam....walizka jedzie pierwsza..pozdrawiam i następnym razem wysyłaj walizkę..oczywiście nie z kosmetykami..rzeczy podręczne mam ze sobą.. :)
ODPOWIEDZ