Odszkodowania i zadośćuczynienia
Re: Odszkodowania i zadośćuczynienia
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 29 razy
- Podziękowano: 29 razy
Nic takiego nie zauważyłamKamis3 pisze:........Przykro mi jedynie, że temat ten został zdominowany tak nieprzychylnymi postami, atakami, czy wręcz oskarżeniami.
A ty faktycznie napisałaś w dziwaczny sposób ...... odebrałam to jak inni
- administrator
- Administrator
- Na forum od: 28 lis 2008 22:27
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 1
- Podziękowano: 2 razy
Można napisać coś w stylu - nigdy nie przyjmuj pierwszej oferty ubezpieczyciela, zbieraj wszelkie dowody na poniesione koszty, szukaj świadków zdarzenia, poświadczaj u lekarzy wszelkie objawy nawet wg ciebie nie mające związku z wypadkiem itp. a potem odwołuj się, odwołuj, odwołuj.
Lub można napisać trzy wyrazy - informacja na priv. Co większość czytelników zawsze interpretuje tak jak ogłoszenia firm pomagających uzyskać odszkodowania za "niewielką" np. 50% prowizją, a całość ich pracy czasem polega jedynie na tym, że ograniczają się do wysłania odwołania w imieniu klienta, a jak już to wyjdzie tak wyjdzie. Jeśli się uda zarobią prowizję, jeśli nie, nic nie stracą.
Przypomniał mi się dowcip pewnie z życia wzięty... facet kręcący się obok ośrodka egzaminowania kierowców mówił, że za 1000 zł załatwia egzamin. Co prawda bierze z góry ale jest uczciwy i jeśli nie uda mu się załatwić, to on wszystko zwraca. Rzeczywiście pod tym względem był uczciwy, jeśli ktoś nie zdał, to on mu zwracał, jeśli zdał, to mówił "załatwiłem" i zarabiał.
Pozdrawiam serdecznie.
- adamadi
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 02 sty 2013 13:27
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 5
Ale z nie swojej winy znalazłem się w sytuacji gdzie szukałem właśnie takich informacji......fajnie że wiem że tutaj też coś jest
- serendipity
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 gru 2011 18:45
- Oddział NFZ: Dolnośląski
Ja chętnie się dowiem na forum, jakie są możliwości w tym, co tu jest napisane: "Niewielu także wie, że aby otrzymać odszkodowanie nie trzeba być ubezpieczonym. Jeśli ktoś z Was kochani potrzebuje pomocy w tym zakresie..." Hipotetyczna sytuacja (aczkolwiek prawdziwa): Zosia została potrącona przez samochód, jechała rowerem, po tym wypadku była na zwolnieniu powyżej 7 dni, a dochodziła do siebie ponad pół roku, albo i dłużej, bo rehabilitacja na nfz, rower skasowany, jednocześnie: zaproponowano i od razu wpłacono na konto odszkodowanie w wysokości: 10zł (słownie: dziesięć złotych). Co robić?
- serendipity
- Super Kuracjusz

Odszkodowania wypłacane są przeważnie z polisy OC sprawcy, mogą być wypłacane z Ubezpieczeniowego Funduszu Gwarancyjnego, a więc posiadanie własnej polisy nie jest konieczne. Zadajmy sobie pytanie, jak wyglądało zdarzenie, czy na miejscu była policja, pogotowie, jakie dokumenty posiada osoba poszkodowana, jakie rachunki za leczenie, dojazdy np na rehabilitację. Ubezpieczyciel wypłacając świadczenie argumentuje wysokość wypłacanej kwoty, należy na tej podstawie składać odwołanie.
- serendipity
- Super Kuracjusz

Hmm, mam wrażenie, że wyciągasz informacje, a nie radzisz. Więc poradź, jak się odwoływać? Można na maila;)