Sanatorium Wital w Gołdapi

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
zebra
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 lis 2014 17:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Re: Wital

Post autor: zebra »

Ha ha z tymi komarami to nie strasz ludzi :lol: . Byłam maj/czerwiec 2014. Wieczór , panowie dbający o otoczenie wokół sanatorium chodzą z agregatami i opryskują krzewy, więc jeśli są , to jak wszędzie. Poza tym wszystko jak wyżej się zgadza.jak dla mnie za mało w okolicy miejsc do potańczenia, zostaje kawiarnia w sanatorium ;) . a wiadomo ,jak jest konkurencja to jest w czym wybierać. Okolica piękna , czyste jezioro ,powietrze super, do tego fajne towarzystwo i ok.. Pozdrawiam wszystkich byłych i obecnych kuracjuszy. Ciekawe czy Misiek jeszcze podróżuje ? :kwiat:
eborowska25
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 02 lis 2014 15:11
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski

Post autor: eborowska25 »

a czy nie ma problemu z przepustkami?
wawaleszek
Na forum od: 11 kwie 2016 16:55
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3

Re: Sanatorium Wital w Gołdapi

Post autor: wawaleszek »

Witam
Jadę do Gołdapi 24 sierpnia. Czy ma ktoś informacje jak tam jest ze spinningowaniem? Przecież po męczących zabiegach trzeba coś robić ;-) Czy można na miejscu wykupić zezwolenie?
Pozdrawiam wszystkich zesłańców w tym terminie co ja
elaelblag
Na forum od: 18 gru 2015 12:05
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: elaelblag »

Witam
- jestem z Elbląga i mam się stawić w Gołdapi na turnus od 06.05.2016 do 29.05.2016,
- jeśli ktoś jedzie własnym pojazdem i ma wolne miejsce, a pod drodze może zahaczyć o Elbląg to proszę o kontakt na forum - oczywiście partycypuję w kosztach :D .
Pozdrawiam - Ela.
Awatar użytkownika
malinazolsztyna
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 07 mar 2016 18:54
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: malinazolsztyna »

Czesc Elu, ja znalazlam transport przez Blabla car,jade od 30 kwietnia.
Awatar użytkownika
malinazolsztyna
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

wawaleszek pisze:Witam
. Czy ma ktoś informacje jak tam jest ze spinningowaniem? Przecież po męczących zabiegach trzeba coś robić ;-) Czy można na miejscu wykupić zezwolenie?
Pytalam chlopakow ktorzy lowili ryby o zezwolenie.Mozna takie wykupic w sklepie wedkarskim.Lowic lowili ale poza malutkimi rybkami dla kotow nie widzialam duzych sztuk.A mowili o szczupakach i wegorzach,pewnie to takie wedkarskie opowiesci... :lol:
Awatar użytkownika
malinazolsztyna
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

zebra pisze: Ciekawe czy Misiek jeszcze podróżuje ? :kwiat:
Juz nie :cry: Szkoda Miska,oddali go do schroniska.Z jednej strony dobrze bo tam o niego zdbaja( mial mase kleszczy i nie dawal sobie ich wyjac) a z drugiej szkoda bo to byl jego dom.Pod jego nieobecnosc kroluja koty.
Awatar użytkownika
malinazolsztyna
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

stan465 pisze: Dla ZUS-owcó borowina tylko w okładach,
Ne-e.Ja bylam z NFZ i mialam oklady.
Wyjasnienie brzmialo:Jezeli masz skierowanie poszpitalne to wszystkie zabiego maja sie odbywac w gabinetach w tym samym obiekcie gdzie jest zakwaterowanie.Jesli takiego gabinetu nie ma to trzeba chodzic do innego budynku.Na moczenie w solance dochodzilam.
Ryszardzik
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2016 13:44
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Ryszardzik »

Witam. 18 sierpnia 2016 r. jadę samochodem z Bartoszyc do sanatorium Wital w Gołdapi. Turnus z PCPR do 31 sietpnia. Mam wolne 2 lub 3 miejsca w aucie. Moge zabrać po drodze chętne osoby. Kontakt na meila [email].com lub telefon 791701402. Czekam na informację w celu dogadania szczegółów. Pozdrawiam.
Ryszardzik
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2016 13:44
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Ryszardzik »

Witaj Malinazolsztyna. Możesz mi powiedzieć, jakie rzeczy ze sobą trzeba zabrać do Witala? Jak widzę jesteś już stałą bywalczynią, więc pewnie znasz już wszystkie tajniki tego sanatorium. Szkoda, że ja jadę dopiero 18 sierpnia. Pozdrawiam Ryszardzik.
ODPOWIEDZ