a może miasto smoka ?

W tym dziale piszemy wyłącznie na temat spotkań, zjazdów, zlotów forumowiczów.
Awatar użytkownika
franciszek
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2015 20:54
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 1

Re: a może miasto smoka ?

Post autor: franciszek »

jak widać (na załączonej korespondencji) wszyscy z ns chca "tuptać" smokowi na 3/4 taktu do białych poranków, --- aż go zatupają :!: {ale zapominają ns , że to szewczyk dratewka dał radę smokowi} :mrgreen:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Nie rozumiem :shock: :?
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 8 razy

Post autor: Princi »

Słoneczko :kwiat: już tłumaczę z polskiego na nasze ;)
Dawno,dawno temu w Krakowie mieszkał smok co lubił dziewice .....pokaż mi takiego co nie lubi :lol: .....no i mu te dziewice dostarczali .Pewnego dnia dziewice się zbuntowały i...... klops. Smok się wku.......sorki zdenerwował i powiedział,że jak nie znajdą mu dziewicy to on podniesie abonament radiowo-telewizyjny. Mieszkańcy Krakowa ze strachu wyciągnęli z domu Dratewkę bo był bardzo urodziwym chłopcem ,przebrali za kobietę i tak powstała Conchita Wurst. Smok nie chciał tego cudaka nawet powąchać , podniósł abonament i kazał sobie co wieczór przynosić antałek soczku. Z żalu pił soczek,śpiewał.....no dobra fałszował... disco-polo i podbierał kurom jajka . Krakowiacy mieli już dość i poszli do tego najważniejszego na skargę. Ten ogłosił,że kto zwycięży smoka to dostanie ......i tu padły obietnice. Zgłosiło się wielu śmiałków ale nikomu nie udało się ubić smoka . W końcu Dratewka wpadł na pomysł i zrobił tak jak opisują wszystkie "Podania i klechdy'". Smokowi wmówił,że to takie regionalne ciastko - dzwon Zygmunta. Smok zeżarł a,że tam było dużo sztucznych konserwantów i innego E dostał zgagi. Wtedy jeszcze nie było tylu środków na zgagę,wzdęcia i trawienie co teraz.Wtedy jakiś miejscowy Panoramix powiedział,żeby napił się wody bo to pomaga.Smok dopadł do Wisły i pił i pił i pił.....a ponieważ nie przeczytał ulotki i nie skonsultował się z lekarzem i farmaceutą skończył jako wstawki na butach i torebkach. Dzielny Dratewka za uśmiercenie smoka dostał od króla pół królestwa i rentę królewny ...... i dlatego ja mam tak mało ;) :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
asiulek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 cze 2014 17:02
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: asiulek »

Princi z zapartym tchem czytałam.....takiej wersji nie znałam :lol: :lol: super :!: :!:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Princi skąd Ci się to bierze - :lol: :lol: popłakałam się ze śmiechu :serce:
Awatar użytkownika
franciszek
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2015 20:54
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: franciszek »

Princi :kwiat: iiii tego tam :!: jesteś wspaniała :roll:
Awatar użytkownika
danusia57
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2012 13:10
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: danusia57 »

Princi, uśmiałam się do łez :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (przeczytam tą ,,bajkę' 'wnukowi na dobranoc) :D
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: biedroneczka »

Princi :serce: ...oniemiałam jak czytałam :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ...boki mnie bolą od śmiechu :lol: :lol: :lol: :lol: ...dawno nie czytałam takiej świetnej bajki, a raczej klechdy :lol: :lol: :lol: ...kocham Cię Kobieto :serce: :roll: :oops: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

Zawsze mówiłam,że jesteś niepowtarzalna :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Princi :kwiat: za******** ;) :lol: ....nie wiem czy dojadę z Tobą do Krakowa :roll: .......obym nie skończyła jak ten smok ;) :lol: :lol: ....tyle, że nie od zgagi, a od śmiechu :lol: :lol: :lol:
ODPOWIEDZ