Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: sztani »

Betina71 pisze:
nena pisze:Dostałam dzisiaj wezwanie do ZUS-u i ... zastanawiam się czego dotyczy...? Czy w sprawie złożonego wniosku o rehabilitację w ramach prewencji rentowej, czy będzie to kontrola zwolnienia lekarskiego, na którym to aktualnie przebywam po operacji. Może ktoś wie i podpowie czym takie wezwania się różnią :roll:
Składałaś wniosek o sanatorium w ramach prewencji rentowej? Jeśli tak to jest to zapewne wezwanie na komisję rekrutacyjną do lekarza orzecznika. Masz tam napisane by zabrać dokumentację z leczenia czy coś podobnego?
Betina wezwanie na kontrolę zwolnienia jest napisane tak samo jak na komisję o turnus .też napisane jest by zabrać dokumentację . reszta jak napisałem wyżej .wezwania są identyczne tylko z tą jedną różnicą .
nena
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 wrz 2013 07:56
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: nena »

Sztani, Betina71, składałam wniosek o rehabilitację w ramach prewencji rentowej 8. kwietnia, więc termin wezwania na komisję pasuje. Poza tym, wezwanie przyszło listem zwykłym, więc też przemawia za tym, że jest to wezwanie na komisję w sprawie turnusu rehabilitacyjnego.

Wyczytałam gdzieś w necie, że wezwanie na kontrolę zwolnienia lekarskiego wysyłane jest listem poleconym za potwierdzeniem odbioru.

Czy sprawa będzie dotyczyć turnusu reha, czy kontroli zwolnienia i tak będę musiała zmierzyć się z lekarzem orzecznikiem ale wolałabym wiedzieć po co idę :roll:

Sztani, Betina71, dzięki :kwiat:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Powodzenia Nena. Tak masz racę zapomniałem o to zapytać i napisać .Na kontrolę zwolnienia przychodzi poleconym .
nena
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

sztani pisze:Powodzenia Nena. ...
Nie dziękuję ;) Komisję mam we wtorek 26 kwietnia o godz. 07.30 więc wszystko się wyjaśni 8-)
Awatar użytkownika
Malgi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 cze 2012 22:04
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Malgi »

nena pisze:
sztani pisze:Powodzenia Nena. ...
Nie dziękuję ;) Komisję mam we wtorek 26 kwietnia o godz. 07.30 więc wszystko się wyjaśni 8-)
Ja miałam taką komisję niedawno i wystarczyło pokazać wypis ze szpitala. Bez żadnego badania ekstra. Nie masz się czego bać. Mnie od razu przyznali sanatorium - jadę za dwa miesiące.
Awatar użytkownika
Malgi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 cze 2012 22:04
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Malgi »

wiesniaczkaela pisze:Aniag, zgodnie z obietnicą donoszę :lol: ..... :lol: Dzięki konkretnej naszej koleżance , wreszcie się obudziłam i kurier załatwiony.Jako niedowiarek zadzwoniłam i udzielono mi dokładnych informacji .Waliza do 30 kg o wymiarach wys. 80 cm., szer.50cm. , gł. 35 cm koszt 18, 44 zł.Kurier zamówiony na 28 maja dostawa 29 maja, bo potem święta.W Jantarze powiadomieni i będą :lol: oczekiwać mojej walizeczki 29 maja.Bez problemów bo posiadają na bagaże odpowiednie pomieszczenie.Proszą jedynie aby ich uprzedzać o przesyłkach.Rezerwacja dotycząca wcześniejszego przyjazdu też dokonana.Co się zaś tyczy jedyneczki to nadal wielka niewiadoma , bo chętnych sporo.Bilet już jest w kieszeni.Tylko jeszcze zubologa muszę odwiedzić :cry: :cry: :cry: Feli buziaki i serdeczne dzięki :serce:
Elu, ja dzwoniłam do Dziwnówka to powiedziano mi, że dla "kuracjuszy" z ZUS są pokoje 2-3 osobowe. A też bym wolała jedynkę... :roll:
nena
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Malgi pisze: Ja miałam taką komisję niedawno i wystarczyło pokazać wypis ze szpitala. Bez żadnego badania ekstra. Nie masz się czego bać. Mnie od razu przyznali sanatorium - jadę za dwa miesiące.
Termin i miejsce wyjazdu został Ci narzucony, czy sama mogłaś coś zasugerować? Zależy mi na szybkim wyjeździe :arrow: czytaj rehabilitacji :mrgreen: Dwa miesiące czekania w moim przypadku, to trochę długo ale cóż ... będę zmuszona brać co będą oferować :roll:
Mam małego pietra, bo takie spotkania z przedstawicielem ZUS do miłych nie należą :|
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: aniag »

:( :( :(
Malgi pisze:
wiesniaczkaela pisze:Aniag, zgodnie z obietnicą donoszę :lol: ..... :lol: Dzięki konkretnej naszej koleżance , wreszcie się obudziłam i kurier załatwiony.Jako niedowiarek zadzwoniłam i udzielono mi dokładnych informacji .Waliza do 30 kg o wymiarach wys. 80 cm., szer.50cm. , gł. 35 cm koszt 18, 44 zł.Kurier zamówiony na 28 maja dostawa 29 maja, bo potem święta.W Jantarze powiadomieni i będą :lol: oczekiwać mojej walizeczki 29 maja.Bez problemów bo posiadają na bagaże odpowiednie pomieszczenie.Proszą jedynie aby ich uprzedzać o przesyłkach.Rezerwacja dotycząca wcześniejszego przyjazdu też dokonana.Co się zaś tyczy jedyneczki to nadal wielka niewiadoma , bo chętnych sporo.Bilet już jest w kieszeni.Tylko jeszcze zubologa muszę odwiedzić :cry: :cry: :cry: Feli buziaki i serdeczne dzięki :serce:
Elu, ja dzwoniłam do Dziwnówka to powiedziano mi, że dla "kuracjuszy" z ZUS są pokoje 2-3 osobowe. A też bym wolała jedynkę... :roll:
tak nie ma mowy o jedynce
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Dziewczyny , dlaczego wam tak usilnie zależy na jedynce ?czy nie fajnie jest pogadać pożartować , pośmiać się z nową kumpelą :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: aniag »

Fajnie owszem masz racje ,ale zalezy jaka to bedzie kumpela z tym roznioe bywa ,a jesli ja nieraz zasna c nie moge czy nie bedzie jej to przeszkadzac ????? :( :(
ODPOWIEDZ