Betina wezwanie na kontrolę zwolnienia jest napisane tak samo jak na komisję o turnus .też napisane jest by zabrać dokumentację . reszta jak napisałem wyżej .wezwania są identyczne tylko z tą jedną różnicą .Betina71 pisze:Składałaś wniosek o sanatorium w ramach prewencji rentowej? Jeśli tak to jest to zapewne wezwanie na komisję rekrutacyjną do lekarza orzecznika. Masz tam napisane by zabrać dokumentację z leczenia czy coś podobnego?nena pisze:Dostałam dzisiaj wezwanie do ZUS-u i ... zastanawiam się czego dotyczy...? Czy w sprawie złożonego wniosku o rehabilitację w ramach prewencji rentowej, czy będzie to kontrola zwolnienia lekarskiego, na którym to aktualnie przebywam po operacji. Może ktoś wie i podpowie czym takie wezwania się różnią
Sanatorium z ZUS
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
Re: Sanatorium z ZUS
-
nena
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 28 wrz 2013 07:56
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 3
Wyczytałam gdzieś w necie, że wezwanie na kontrolę zwolnienia lekarskiego wysyłane jest listem poleconym za potwierdzeniem odbioru.
Czy sprawa będzie dotyczyć turnusu reha, czy kontroli zwolnienia i tak będę musiała zmierzyć się z lekarzem orzecznikiem ale wolałabym wiedzieć po co idę
Sztani, Betina71, dzięki
-
nena
- Pomocny Kuracjusz

Nie dziękujęsztani pisze:Powodzenia Nena. ...
- Malgi
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 05 cze 2012 22:04
- Staż sanatoryjny: 6
Ja miałam taką komisję niedawno i wystarczyło pokazać wypis ze szpitala. Bez żadnego badania ekstra. Nie masz się czego bać. Mnie od razu przyznali sanatorium - jadę za dwa miesiące.nena pisze:Nie dziękujęsztani pisze:Powodzenia Nena. ...Komisję mam we wtorek 26 kwietnia o godz. 07.30 więc wszystko się wyjaśni
- Malgi
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 05 cze 2012 22:04
- Staż sanatoryjny: 6
Elu, ja dzwoniłam do Dziwnówka to powiedziano mi, że dla "kuracjuszy" z ZUS są pokoje 2-3 osobowe. A też bym wolała jedynkę...wiesniaczkaela pisze:Aniag, zgodnie z obietnicą donoszę.....
Dzięki konkretnej naszej koleżance , wreszcie się obudziłam i kurier załatwiony.Jako niedowiarek zadzwoniłam i udzielono mi dokładnych informacji .Waliza do 30 kg o wymiarach wys. 80 cm., szer.50cm. , gł. 35 cm koszt 18, 44 zł.Kurier zamówiony na 28 maja dostawa 29 maja, bo potem święta.W Jantarze powiadomieni i będą
oczekiwać mojej walizeczki 29 maja.Bez problemów bo posiadają na bagaże odpowiednie pomieszczenie.Proszą jedynie aby ich uprzedzać o przesyłkach.Rezerwacja dotycząca wcześniejszego przyjazdu też dokonana.Co się zaś tyczy jedyneczki to nadal wielka niewiadoma , bo chętnych sporo.Bilet już jest w kieszeni.Tylko jeszcze zubologa muszę odwiedzić
![]()
![]()
Feli buziaki i serdeczne dzięki
-
nena
- Pomocny Kuracjusz

Termin i miejsce wyjazdu został Ci narzucony, czy sama mogłaś coś zasugerować? Zależy mi na szybkim wyjeździeMalgi pisze: Ja miałam taką komisję niedawno i wystarczyło pokazać wypis ze szpitala. Bez żadnego badania ekstra. Nie masz się czego bać. Mnie od razu przyznali sanatorium - jadę za dwa miesiące.
Mam małego pietra, bo takie spotkania z przedstawicielem ZUS do miłych nie należą
- aniag
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 01 mar 2014 16:51
- Oddział NFZ: Łódzki
tak nie ma mowy o jedynceMalgi pisze:Elu, ja dzwoniłam do Dziwnówka to powiedziano mi, że dla "kuracjuszy" z ZUS są pokoje 2-3 osobowe. A też bym wolała jedynkę...wiesniaczkaela pisze:Aniag, zgodnie z obietnicą donoszę.....
Dzięki konkretnej naszej koleżance , wreszcie się obudziłam i kurier załatwiony.Jako niedowiarek zadzwoniłam i udzielono mi dokładnych informacji .Waliza do 30 kg o wymiarach wys. 80 cm., szer.50cm. , gł. 35 cm koszt 18, 44 zł.Kurier zamówiony na 28 maja dostawa 29 maja, bo potem święta.W Jantarze powiadomieni i będą
oczekiwać mojej walizeczki 29 maja.Bez problemów bo posiadają na bagaże odpowiednie pomieszczenie.Proszą jedynie aby ich uprzedzać o przesyłkach.Rezerwacja dotycząca wcześniejszego przyjazdu też dokonana.Co się zaś tyczy jedyneczki to nadal wielka niewiadoma , bo chętnych sporo.Bilet już jest w kieszeni.Tylko jeszcze zubologa muszę odwiedzić
![]()
![]()
Feli buziaki i serdeczne dzięki
-
forumowicz
- aniag
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 01 mar 2014 16:51
- Oddział NFZ: Łódzki