Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
unikam krzywdzenia czujących istot-nie krzywdzę żadnych istot.nie skrzywdzona,dostała pomoc,niech się cieszy.
szanuję każde życie-każde!
powstrzymuję się od zabijania-nie zabijam.no tak,jak kogoś nie zabiję,to mu pomogę.. jasne,jeszcze mi podziękuje
Dziwna ta pomoc jakaś.Nie pasuje mi po prostu unikanie i powstrzymywanie do pomocy i współodczuwania.
Takie sytuacje zdarzają się bardzo często ,czy to na ulicy czy gdy ktoś puka do drzwi,także widziałem jak taka osoba wyrzuca jedzenie do kosza ,bo faktycznie potrzebuje pieniędzy na alkohol .Oczywiście są wyjątki i dlatego zawsze jest nadzieja że jednak pomagamy tym którzy tego na prawdę potrzebują.
Podszedł do nas kiedyś pan z wyglądu bardzo sponiewierany i poprosił o pieniądze ,zapytaliśmy go na co potrzebuje ,powiedział że na jakąś bułkę ,coś do niej i kilka jednorazowych opatrunków .Pokazał i rzeczywiście miał na nodze ranę ,powiedzieliśmy że jeśli chce to mu to kupimy ale pieniędzy nie damy ,zgodził się ,kupiliśmy coś do jedzenia i te opatrunki .
Razem z nim usiedliśmy na ławce ,pierwsze co zrobił to zaczął jeść ,potem żona pomogła mu opatrzyć ranę.Pogadaliśmy trochę poczęstowałem go papierosem i rozeszliśmy się ,podziękował nam bardzo .To akurat przypadek gdy pomoc trafiła pod dobry adres ,nie wiemy nigdy jak taka osoba postąpi ale czasem trzeba zawierzyć ,nie wszyscy ci czasem brudni i śmierdzący ludzie to naciągacze .
W dzisiejszym Teleekspresie pokazano obraz z Sudanu ,jest na pewno wiele uczciwych organizacji które zajmują się pomocą dla tego kraju ,I choć to tak daleko nie sposób przejść obok tego obojętnie